Ny video från mig och Jens!

Den mest populära frågan efter om när, jag har tid att måla alla graffitiväggar hemma hos folk eller deras butiker, är “när kommer nästa videoblogg från dig och Jens?”.

Den är så himla tråkig att svara på då svaret med stor sannolikhet är, inte idag, inte imorron, jag vet inte, jag jobbar och har inte tid och en massa såna tråkiga svar som inte ens jag känner mig bekväm i att säga.

Men idag så har vi en ny film! Det är visserligen från ett uppdrag för kulturförvaltningen, men vi tänkte göra den kul också (så klart). “Trams med samhällsfokus” som jag brukar kalla det. Eller intressant fast den är faktiskt inte tråkig, jag lovar. Kan man också säga. Ferri Emin står så klart för den feta musiken!

Kort och gott, det halländska Oskarström håller på att tyna bort, men det finns fortfarande massa balla människor kvar. Kolla!

(Glöm inte helskärm, fräsiga högtalare och allt sånt!)

Jag har nått den största milstolpen i min samling, någonsin!

Jag vet inte hur många gånger jag förklarat hur jävla grym jag tycker att filmen Terminator 2 är och allt runt omkring den (3:an kan dock dra åt helvete!).

Ta bara min gamla julvideoblogg från 2010 (2:40 in i klippet) eller min senaste videoblogg jag faktiskt hade tid att göra, “Öppnar ett mystiskt paket(2:30 in i klippet). Där jag också förklarar ganska intensivt varför Terminator 2 är så jävla ballt.

Något jag minns och uppskattar väldigt starkt från barndomen var arkadhallen på Japans minigolf här i Halmstad, som haft många sköna titlar genom åren och än idag har ett bra utbud med tanke på att det faktiskt är 20 år sen glansdagarna nu.

Ett som alltid fick mig att balla ur så fort jag fick syn på det var just Terminator 2 arkadmaskinen.

62173101

Grafiken på kabinetten, grafiken i spelet, ljudeffekterna och dom små pixlade filmklippen med endoskeletons på produktionsbandet som rullade(som var tagna ur den första och supersnygga teaser trailern) , helt fantastiskt! Man pangar onda terminator-robotar med dom fastmonterade uzi plasmagevären, från framtidens undergång till Los Angeles “nutid” som då var 1991. Precis som i filmen!

Sen en dag försvann det från hallen, poff! Och det blev överlag svårt att hitta igen, ibland kunde det sprida sig nån myt på gården att nån spelat det nån stans, med tvivelaktig historia att backa upp det med.

Liseberg har alltid haft ett gediget utbud, och så klart en av dom få ställen kvar i Sverige som fortfarande rockar ett T2 arkadspel! Det är även det med i Aggros gamla videoblogg från när vi var där för ett par år sen(3:40 in i klippet). Jag vill minnas att vi satte ett jävligt högt highscore med. Vi spelar även Terminator Salvation efter, som också  är helt klart godkänt.

Det har gjorts en del portar av detta arkadspelet till “hemkonsollerna” (SEGA, SNES och GameBoy etc) fast ofta med en väldigt försämrad grafik. Vilket är trist.

Att få äga själva arkadmaskinen har ju varit en fnissig barndomsdröm sen länge. Den är smått orealistisk. Både med tanke på min ekonomi och att dom är rätt sällsynta idag. Jag har hittat nån som hyrde ut sin för 2500:- för en månad. Så jag har inte riktigt vågat räkna på vad det skulle kosta att köpa loss en sån. Jag hörde nånstans att dom kostade 90.000:- att köpa in på 90-talet. Det var Visserligen 20 år sen nu, men ändå.

Jag har ibland dagdrömt om att klä ut mig i reflexväst och gå in med en säckakärra på liseberg och rulla ut den, be nån som faktiskt jobbar där att hålla upp dörren och så vidare. Så desperat har jag känt mig efter spelet. Ja ni, fattar. Mitt begär för arkadmaskinen är nästan sjukligt ;)

Men så en dag när jag stod och slickade med tungan på en mjukglass som bara jag kan göra, inne på Japans arkadhall efter en runda minigolf. Så dök en liten farbror upp och fyllde på gosedjuren som ingen nånsin vinner (nej håll käften, du minns inte alls en gång där din pappa gjorde det eller liknande, det var uppgjort!). Vid tillfället kände jag mig jättehäftig för att jag ovanligt nog hade en bra slant i fickan, så gick bort och frågade honom om han har kvar T2 maskinen som stod där förr. Han kisade med sina gamla kloka ögon en stund och svarade att han kanske, kanske hade den kvar i ett lager långt långt från stan som var omständligt att ta sig dit och att den med stor sannolikhet var defekt och lämnad åt sitt öde för 10 år sen.

Det gav mig ändå en gnutta hopp, jag hade fan känt mig som en vinnare bara att få ha en liten bit om det var det enda som var kvar, att hänga upp här hemma. För helvete! Maskinen JAG! spelade på när jag var liten. Det är så nära kärnan man kan komma om man vill åt nostalgin. Inget ebay, blocket eller tradera skit från en annan stad, land, universum, planet. Utan den jag rörde vid med mina svettiga coca-cola-klibbiga knubbiga små fingrar med.

Vi bytte nummer, tiden gick och pengarna gick åt till aslama vuxensaker som kostar massa pengar men som inte alls känns kul efteråt. Jag kände att det skulle ta för hårt att ta mig dit, med släp, nån som körde, att se den. Men att inte ha råd till den.

Den lille farborn fortsatte ringa och jag fortsatte att skjuta på det i hopp om att hinna skrapa ihop något. Men så snackade jag med Henrik på Backlist (nördbutik going strong 20 år i butikskedjemaffians annars väldigt tråkiga Halmstad. Jag är i stort sett uppvuxen i den butiken sen 8-års ålder och gjort varenda praktik där. Ett jävligt solid ställe med andra ord), Henrik sa att skulle det saknas något så lägger han ut det så länge, så att jag inte missar en chans som denna. Samtidigt kunde jag hjälpa honom med roliga titlar till inköp.

Men jag förvarnade honom ändå. Det fanns ju fortfarande ingen garanti på att det fanns något kvar eller att ha. Så det var på vinst eller förlust.

Men förra veckan drog vi faktiskt iväg!

Första intrycket var lite blandat. Utanför låg det mycket gamla skrotade skönheter eller bara stod rätt upp och samlade fukt och väntade på ett slutgiltigt game over. Både fascinerande och kusligt på samma gång. “Living on the edge” tagen till en ny nivå.

1ARKTERM 2ARKTERM3ARKTERM 4ARKTERM5ARKTERM

Väl inne hittade Finsta överdelen med dom båda gevären på till T2.an. Så redan där kunde jag ana att den faktiskt blivit skrotad och tänkte att köpa den är bättre än inget. (Kommer ett eget inlägg om Finstas besök inom kort, där han målat (mitt hood) Lineheds  första offentliga konstverk i!)

6ARKTERM

Henrik hittade ett schysst Marvel fightingspel. (Och ett fungerande Aerosmith skjutspel.)

7ARKTERM 8ARKTERM

Men så skymtades plötsligt något bekant bakom en grupp hoptryckta kabinetter!

9ARKTERM

Där stod den!

10ARKTERM

Den gick dessutom igång!! Jag hade hoppats på att den inte skulle göra det, för att jag då förmodligen inte skulle haft cashen till det. Hade varit nöjd bara att få ha en ståendes enbart för skönhetens skull.

Galet bra pris fick jag den för också. Betalade inte ens vad det kostade att hyra den en månad ;)

11ARKTERM

Finsta hittade en schysst glasskiva med motiv från ett gammalt flipperspel också.

12ARKTERM

Sen var det dags att frakta iväg dom den långa biten, blev klart några stopp att rätta till under färden ;)

13ARKTERM 14ARKTERM

Sen stod den äntligen på plats! Sinnesjukt tung trots att vi var 4 man som bar in.

Här i en vardaglig avslappnad pose.

16ARKTERMEn till avslappnad pose. För att jag är en avslappnad ung man, utan behov av att hävda mig.

17ARKTERM19ARKTERM20ARKTERM

Den sjukt feta vinjetten jag snackade om, som loopar i väntan på mynt.

Skön känsla att få göra så här till en oändlighet ;)

Sebbe testpangar.

Det är fortf lite småpill som att damma av, byta säkringar etc som blivit gamla. Fick nyss igång dioderna och rekylen i gevären som jag hade glömt fanns. Sjukt kul att skjuta med nu!

21ARKTERM

Var tvungen att att trolla min storasyster lite när jag fick hem den ;) Vi är båda två rätt fanatiska.

sms

Vaknar så här nöjd varje dag nu.

22ARKTERM

Jag har varit på en graffiti-resa

I helgen var jag, Dalia, Wille och (*) från (* iväg med Kungsbacka kommun för att spana in dom lagliga graffiti-väggarna i Lund och Malmö.

Det kan nog varit den roligaste resan jag gjort på riktigt länge. Sköna människor och mycket målande!

Här är en jättesnygg bild på oss från Halmstad. (Max är dock på rymmen.)

IMG_9841

Lunds lagliga vägg i “Smålandsnation”.

IMG_9845 IMG_9853

Min färdiga “Mars attacks“.

IMG_9860

I stugan som dom hade hyrt byggde jag och Dalia en king size säng av luftmadrasser. Max och Willes blev dåliga.

IMG_9871 IMG_9875 IMG_9878

Nästa dag var det dags för P-huset Anna i Malmö!

IMG_9879

Jag och Wille skissar upp våra målningar.

IMG_9890

Min färdiga zombie från den bästa 80-tals zombiefilmen nånsin, “Return of the living dead“.

IMG_9917 IMG_9923

När jag fyllde 25, då var det kalas

Jag har ju gått och fyllt 25 jordsnurr som brevväxlarna i Katten Gustaf tidningen förr ofta brukade skriva.

I samband med det så hade jag och Dalia (som fyllde 20år) en väldigt kul fest där vi fick massa feta presenter, drack alkoholbaserade drinkar och slängde tårta rakt ner i pajhålet!

Från min familj fick jag den djupt efterlängtade crystal head vodkan som Dan Aykroyd gjort (skaparen av bla Ghostbusters). Ba kolla denna reklamfilmen så fattar ni hur jävla ballt det är va: https://www.youtube.com/watch?v=SKqjIv91Zx8

b32d43b49ca011e3928a12a9c5d9c22f_8

Serietecknaren och (battle)rapparen Aggro har målat en för jävla tung tavla av mej och honom som Ghostbusters vs Reinfeldt och Anders Borg. En tidig skiss av denna var det även som användes i mitt samarbete med Dramaten där huvudskådisen som spelar mig bär just en Ghostbustersdräkt. Så detta är en så sjukt klockren tavla!

52688c5ca16211e38e671220bc4e24d2_898feb74aa16211e3ac54129e12f3c781_8925148_257750084394957_497230418_n

Halmstadbaserade pixelklubben64 som kör retropodcast kom med en massa skoj också! (Turtles slimet var fortfarande “slajmit” desutom! Svåra att hitta då dom flesta är uttorkade sen flera år tillbaka.)90885f4ca18c11e39bb312f6b07396eb_8

Dalia bakade tårta.

eaa03b2aa14211e398851245b7a783e5_8

Jag gjorde en Ninja Turtles tårta. För det är coolt.

00391106a15111e3b2ff1207002bd0dd_8

Sen kalasades det och sjöngs sånger (se och hör! http://www.instavillage.com/v/666778395795260925_54504608/)

När man fyller år samtidigt är det viktigt med en matchande pensionärsoutfit. Så det fixade vi!

edd4527ca16011e38c960ed8e049094c_81896885_10153862095690497_594347265_n1926833_594496143971590_1210683231_n7684da14a19911e3907f1214fb674332_8a9ec8a36a16311e3b581129d66bb6fb9_8

En förlorad generation på Dramaten

I veckan så var det nypremiär av föreställningen “En förlorad generation – röster från den nya arbetslösheten” som jag medverkat i. Föreställningen är regisserad av Marcus Lindeen och visades på Dramaten, i Stockholm.

Som jag skrivit tidigare så är det några förändringar bland skådespelare. Bla så är det Danilo Bejarano som gestaltar mig på scen denna gången. Sist var det Eric Stern.

Folk undrar så klart vem jag tyckte som spelade mig “bäst”. Men det är väldigt svårt att bedöma vem som gjorde det bäst då båda gör mig väldigt bra, fast på olika sätt. Jag gillar hur dom båda ändå lyckas få till min humor som jag tycker är väldigt viktig.

Det är nästan lite synd att nya versionen inte spelades in så folk som inte var där själva kan skapa sin egen uppfattning, men den gamla finns fortfarande uppe på svtplay för dom som missat! http://www.svtplay.se/klipp/1205831/en-forlorad-generation-roster-fran-den-nya-arbetslosheten?beskrivning=1

IMG_7334

Jag och Marcus Lindeen.

IMG_7385

Efteråt var jag även med i samtal på scen med generaldirektör för arbetsförmedlingen samt rapparen Carlito lett av journalisten Cecilia Garme.

IMG_7345 IMG_7369 IMG_7359 IMG_7352

Jag är fortfarande väldigt tacksam för alla som medverkat i föreställningen och framförallt Marcus Lindeen som gjort detta möjligt. Jag har ju alltid haft väldigt mycket mer att berätta sen videobloggen jag gjorde 2010 men inte haft mental ork att gå vidare med allt. Det är ju väldigt påfrestande att prata om och det är lätt att man fastnar med offerkoftan på. Men föreställningen gav min röst verkligen rättvisa.

Det kändes också väldigt skönt att så många på plats var så förestående och ändå kom med peppande ord. Bla Eva Röse som efter föreställningen kom fram och kramade om mig.

Dagens Nyheter kom även med komplimanger dagen efter, kul!

IMG_7376

Graffiti på koja

Just nu sitter jag på jobbet. Så är det ofta och jag hinner inte med att lägga upp skojiga saker som händer. Det är tråkigt.

Men jag har laddat ner en app så jag kan göra inlägg med mobilen. Jag känner att framtiden är här!

I veckan så var jag och pimpade några småkillars träkoja, eller baumhaus som dom kallar det. Så här såg det ut!

20130912-152255.jpg

20130912-153621.jpg

Jag har gjort min egen Heat-dräkt!

Som jag tidigare skrivit så har jag börjat skrapa ihop ny utrustning att spela airsoft i.

Jag har tidigare gjort impressions (väldigt detaljerad efterliknelse av utrustning med ofta stor % med riktiga saker i) av US Marines Force Recon och US Navy Seals. Det såg till exempel ut såhär, 1 och 2.

Den beige overallen på bilden ovan blev senare grund till min Ghostbusters dräkt *klick*.

Det har sin charm att göra amerikanska specialförbands impersions men jag har alltid tyckt det känts lite för gjort, även om det är ballt att se på.

Sen är det ofta lite bökigt att gå runt som en stridsvagn med tung och ofta lite bökig utrustning (ingen flame mot dom som gör, what floats your boats och sånt ;) ). Jag föredrar personligen en mer slimmad gear för att lägga mer fokus på taktik och smidighet i spel.

Jag började till exempel att spela airsoft med en dyr handgjord Jason Vorhees (Fredagen den 13:e) mask vilket blev ett litet call sign för mej back in the days. Vilket jag saknar lite, så jag gick på det spåret igen när jag letade nytt tema kan man säga.

En film jag alltid gillat är Heat. Just värdetransportscenen i början är så jävla klockren. Som man kan se här, *klick*. Sen är filmen ett mästervärk på många andra plan också för den delen. Filmen vann till ex pris för mest realistiska vapenljud i dom vilda skottlossningarna i slutet. Klart sevärd kvalitetsfilm om man missat den.

Så jag studerade filmen noga, satt och pausade och förstorade upp tills jag fick ett hum om vad dom exakt hade på sej. Sen beställde jag massa prylar här och där från USA och skapade en egen Heat dräkt!

Jag ser det som en semi-impression, dvs grunden är som i filmen, rätt mask, uniform och ambulanspatchar etc men annat val av väst och bössa som då blev Grease gunen som jag tycker har en amerikansk “movie bad guy” look över sej.

Lite som om jag vore 6:e killen i crewet har jag tänkt. För att det inte ska bli allt för kopiera-rakt-av-tråkigt, men ändå få det där råa helhets intrycket som i filmen. Jag har dessutom lyckats få till det mesta att bestå av riktiga saker, dvs inga kopior.

Jens tog lite bilder i helgen, nu när utrustningen är uppvisningsklar! (Småsaker är fortfarande kvar, nita fast skyddsnät för ögon och tänder etc) Klicka på bilderna för större.

1HTS 2HTS 3HTS 4HTS 5HTS 6HTS

Jag har köpt en ny bössa! WWII

Som jag tidigare skrivit så har jag tänkt börja spela airsoft igen. Och för att det ska gå så måste jag köpa lite ny gear och vapen då jag sålt av det mesta av mina gamla saker.

Jag har ju alltid haft en förkärlek att välja udda vapen och sånt som inte är så vanligt framför till ex en M4/M16 som säkert 70% av airsoftare idag spelar med.

Jag tänkte att jag skulle ha en rumänsk AIMS kalashnikov som jag tidigare haft. Men så började jag samtidigt spana på ett kompakt och udda vapen till min tjej som också tänkt börja spela.

En M3A1 “grease gun” från andra världskriget. Men när hennes budget sket sej så var jag fortfarande så sjukt inställd på den där gamla WWII sprutan så jag köpte den till mej själv istället. Idag är ju AIMS inte en så ovanlig bössa längre med tanke på alla kinakloner som tillverkats. När jag hade min så var jag först i Sverige och endast 9st var tillverkade i hela världen, en del har hänt sen 2006 med andra ord.

Men jag ska inte tala illa om kinakloner, dom har också kommit en bit och har ofta en hög standard idag. “Grease gunen” jag köpte är till och med en klon som enligt mej är den mest ultimata kombinationen av dom tre AEG grease guns som airsofttillverkare idag erbjuder.

Det finns till ex dyra ARES men som har hög kvalitet. Rätt grön/grå färg som originalet och tillverkad i stål. MEN! som av nån cpanledning har sitt batteri i magasinet. Vilket bidrar till att man måste köpa 1 extra batteri till varje extra magg man också behöver “ute på fällt”. Det blir både dyrt och besvärligt att ladda upp inför varje spel i längden.

Sen finns det ICS som har batteriet på en smartare lösning inne i recivern. Dock är deras svartmålad vilket är en inkorrekt färg för en M3A1 som ska vara just grön/grå.

Och sen till sist, Snow Wolf som jag skaffat. Den har den rätta grön/gråa färgen, är tillverkad i stål, har batteriet placerat i pistolgreppet OCH är billigast!

1 2 3

M3A1 tillverkades i slutet av andra världskriget för att ersätta den dyra Thompson som tog lång tid att tillverka och hade en sämre träffyta jämfört med M3A1.

Här är en rätt rolig gammal instruktionsfilm som jämför dom båda och den tyska MP40.

 

M3A1 har även medverkat i mängder av gamla actionrullar. Här till ex i The Dirty Dozen, The Last Action Hero och Street Kings.

dirty-dozen-marvin600px-LAH003601px-SKM3A1Greasegun-1

Även i det fantastiska spelet Fallout New Vegas syns grease gunnen med!

Fallout_New_Vegas_13large

Jag har inte hunnit “fieldtesta” den ännu. Men hittills så skjuter den jämt och fint.  Helhetsintrycket är mycket bra än så länge. Jag upplever den som förvånansvärt tung  men det beror på att den i stort sett är en solid metallklump. Det är inte som idag där man till ex tillverkar kolv, pistolgrepp och handguard i plast för att få ett lättare vapen.

Det är helt klart en lite grovhuggen design med tanke på att den är närmare 70 år gammal men jag gillar det, det ger en lite mer utmaning att hantera. Tänker också behålla den clean och simpel utan rödpunktsikte etc.

 

Jag ger Snow Wolfs M3A1 Grease gun 8/10 i betyg.

4

Graffiti, usch!

I dagarna har jag stött på ligisterna “Dödskallegänget” (1,2).  Dom sprider dålig energi i dom annars upplyftande gråa tunnlarna. Det sa jag till dom också!

IMG_4789IMG_4809IMG_4794IMG_4823b0863c2ee8a511e2815722000aaa049c_7IMG_4845

IMG_4851

Här står dom och poserar med en lokalbo som verkar uppskatta skiten. Pfffth!!

Och som om det inte var nog så inspirerade dom nya generationen till att fortsätta genom  att dela ut färg. Man blir ju arg, va.

IMG_4855IMG_4848