Mera mera loppis

Jag tog ytterligare en loppisrunda och spanade in Emmaus i Halmstad. Den butiken har verkligen växt till sej mer och mer och har blivit riktigt välsorterad. Ändå lägst priser i stan.

Idag hittade jag en hög Action Force gubbar från 86-88 för en femma styck!

Många av dessa är redan dubletter man jag har svårt att gå ifrån en bra deal. Dom blev faktiskt kvar där i min pappas kruka. Förutom två som är lite extra speciella, varför? Jo det får ni reda på imorn!

Men jag hittade fler saker, som ett gäng Judge Dredd tidningar och Magnum som jag hade när jag var liten.

Tänkte att det kunde vara lite skön inspiration nu när jag håller på att skriva manus till en serie och kommer prova mej fram till en tecknarstil jag gillar.

Hittade ett balt halsband, eller “smycket” till ett halsband. Tror det kan bli tungt till en äkta kattguldkedja ihop med skjortan jag köpte i förrgår. Väldigt chillin’ out maxin’ relaxin’ all cool.

Även två gamla “Freestyle” pins. Jag minns att jag skämdes väldigt hårt för att jag gillade dom som barn. Nu ska jag bära dom med pride, eller som pride. Det beror på hur man tolkar det.

Men hur kan man stå still till det här?! Äta godis och hångla är vad man vill göra.

Jagtelefonen

Jag har rätt länge tyckt att iphones varit lite tramsigt, eller lite väl dyra i alla fall. Men jag har ändå länge lite i smyg avundats dessa vapen och plankningsappar mm som finns.

Men nyligen fanns det ju nån deal där man fick en gratis eller “på köpet” som man säger där man får ringa, smsa, surfa hur mycket man vill för typ 350 i månaden. Eftersom jag redan ringer för 400+ och betalar per sms så kändes inte valet så svårt. Så jag skaffade en!

Så här ser den/hen/han/hon ut. Pimpad med vintage He-manklistermärke från 1984 och Turtles klistermärke från 1988. Jag fick dock limma på dom med Karlssons klister för att dom skulle sitta.

Jag kommer nog bli förslappad en hel del med vad det gäller bildkvaliteten här på bloggen och slänga upp en hel del jag tagit med telefonen istället. Här är ett par jag tog nyligen på “improviseradvardagskonstmedslumpmässigaverktyg” aka adhd måste sysselsätta mej med något när en millisekund blir lite tråkig. (Inte Nintendoskadad.)

Det är lite ballt att kunna skriva blogginlägg med telefonen, känns lite som om framtiden är här! Dock var det typ det krångligaste jag gjort i hela mitt liv så detta blir redan nu mitt sista. (Fick dessutom bifoga bilderna med datorn i efterhand med.)

Våldtagen

Hej! Som ni ser har min sida blivit totalt våldtagen av reklam. Mycket reklam dessutom, nästan mer reklam än blogg. Man skulle lite skämtsamt kunna kalla det för gruppvåldtäkt fast på Internet och med reklam då förstås.

Jag kämpar mitt bästa för att bli av med denna klamydia samt att fixa en ny adress. Typ GrimNyberg.se eller liknande och borde vara klart till nästa månad.

Jag hoppas ni har förståelse för denna hemska smärta jag måste utstå (kallduschar i fosterställning varje dag) och fortsätter läsa fram till att jag löst det. Jag kommer naturligtvis skriva på som vanligt.

Ny airsoftbana i Falkenberg

I Halmstad hade vi tidigare nordeuropas största inomhusbana för Airsoft. Jag var med från starten, hjälpte till att bygga ut banan med åren som gick och la ner min själ i plejset. Jag var med ända tills det kursade och gick i graven. En del av mitt hjärta dog den dagen. Alltså på riktigt, fem år av mitt liv bara sa poff.

Jag såg lite ut som en sån där smiley i ansiktet fast tvärt om. Så här tror jag kidsen uttrycker det idag —> :C

Jag slutade i stort sett spela airsoft efter det. Det sista jag gjorde var att köra en invigning åt EA games sen sålde jag av min utrustning. Det fanns liksom inget som kunde mäta sej med US airsoft som det hette.

Men så länge ryktades det om att det skulle startas en inomhusbana i Falkenberg. Tiden gick och inget hände men så nu nyligen så har dom fått klar en spelyta.

Jag var där igår på smygpremiären och det såg riktigt bra ut! Det var gött o få hänga med gamla kompisar igen, skjuta folk och ropa könsord utan att skämmas. En helt vanlig torsdag helt enkelt ;)

Här är ett gäng ingamebilder jag tog.

Än är det inte klart men ser i nuläget riktigt bra ut. Starkt gjort av föreningen Airsoft Varberg och alla inblandade! Just nu är banan på 1000 kvm och är i en ständig utveckling som kommer senare landa på 2500 kvm spelyta med möjligheter för inbrytningar utifrån huset.

Fruktansvärt intressant projekt och hoppas att få se mer av utvecklingens gång!

Här är alla andra bilder som jag inte använde, mycket höftade “skräpbilder” men jag vet att det är folk som gärna vill se dom med så här är dom —> “klick” (Tack till Johan Häägg för host av bilder!)

Nu vet jag att det kommer dyka upp många tjommar och hustla bilder, det är helt okej men länka då till detta inlägget med. :)

Tiger Paw 1990

När jag var på Sci-Fi mässan i sommras så köpte jag en oöppnad Action ForceTiger Paw” fyrhjuling från 1990 med svensk text på.

Den kostade 600 pengar vilket var ett ganska ok pris då dom kan gå på mer, dock brukar jag köpa direkt från gamla lager annars och är då lite billigare men denna har jag letat efter ett tag nu så det var helt klart värt alla guldtior.

Men jag glömde att ta med den hem men så den blev kvar, men när jag var där nu sist så kom den äntligen med hem!

Jag har ju haft denna förut, den var till och med den andra oöppnade fordonet jag köpte i “vuxen ålder”. Men i början när jag började samla så förstod jag inte riktigt värdet i dom och att det är ett väldigt begränsat antal kvar i världen så jag råkade liksom öppna min och sätta ihop den.

Nu är det väldigt svårt att uppskatta hur många som finns kvar i världen men en ca 10-20 st (om ens det?) är nog inte en helt orealistisk uppskattning då “Tiger Force” var en väldigt populär serie och har idag bland dom dyraste och svåraste gubbarna att få tag i då många av dom bara var europa exklusiva.

Det var dock fruktansvärt kul att få sätta ihop den men det har stört mej som fan att jag inte har den oöppnad längre då det är nästan bara det jag samlar på idag. Att öppna en 20-30 år gammal förpackning är som att förstöra en liten bit historia. *100 nörd xp earned*

Missa inte nästa avsnitt av Vessige Hoodrats som kommer släppas här imorn!!

Göteborgs Filmfestival

För ett par veckor sen så var vi på Göteborgs filmfestival, dock han jag inte se så mycket film som jag tänkt då vi samtidigt spelade in vår webb-tv show men vi hann i alla fall mingla och dricka massa alkohol. Jätte mycket.

Folk kände igen mej, fast från mitt lite mindre ansträngda projekt “Vessige Hoodrats” som av tradition spelas in i onyktert tillstånd. Så dom bröt självklart isen med att dra klassikern “HEJ JAG HAR SETT DIN KUK PÅ INTERNET”. Funkar alltid!

Jag la märke till att rödrutig skjorta var kvällens populäraste plagg.

Att ge igen

När jag var liten så såg jag fruktansvärt mycket upp till min kusin. Han hade rånat ett närköp som 15-åring som jag tyckte var skitcoolt, fast att mamma sa att det inte var coolt. Jag brukade alltid smygläsa hans serietidningar han gömt bakom tvn hemma hos mormor och morfar som bestod av Mega pyton, Stephen Kings Creepshow och hemmasnickrade fanzien.

Eftersom vi bodde så långt ifrån varandra så träffades vi sällan men vid varje tillfälle brukade han ha med sej en liten kartong till mej med balla saker i som till ex dödskalleringar, Guns N Roses t-shirts och gamla He-Man figurer. (För er som inte vet så var jag helt aspergersinsnöad på dödskallar som barn, samma gällde för Guns N Roses.)

Det roliga är att det är just dom minnena som etsat sej fast i mitt huvud, spänningen innan man visste att det skulle komma ett paket på posten vid födelsedagar eller innan nästa möte, lukten av gammal vind som satt sej på figurerna och den stora fascinationen av att det just var gamla leksaker. Dom var ju gamla för mej redan då och jag tyckte dom var så jävla coola just för att dom inte var som mina andra nyare leksaker. Dom var unika. Och det är mycket det som är grunden till att jag samlar just på gamla 80-tals leksaker idag.

Jag har alltid känt mej väldigt dålig på att ge tillbaka till folk som stöttat mej genom åren. Men så nu när vi träffades för första gången på flera år så hade jag tänkt ta med en låda med överblivna He-Man gubbar till honom men jag visste inte om han skulle tycka det var coolt eller töntigt så det blev aldrig av, det är ju ganska dyra saker det handlar om att ge bort om det inte uppskattas.

Men jag frågade honom om han hade velat ha lite figurer och det visade sej att han länge saknat sina gamla gubbar så det ville han helt klart ha och sätta upp i bokhyllan.

Så jag plockade ihop ett litet paket med He-Man gubbar samt en helt oöppnad svensksåld förpackning med M.A.S.K som han inte visste att han skulle få och skickade iväg det som en 30 års present. Så att det nu var han istället som fick en låda med roliga leksaker precis som jag fick av honom när jag var barn.

När jag hälsade på honom sist så berättade jag på fyllan att jag hånglat med ett par killar. Man skulle i korta drag kunna beskriva min kusin som om Nordman var en biker. Ni vet välväxt, rakat huvud med getskägg och Tors hammare som halsband så att han tog det som väntat: “ÄRU EN BÖÖÖG JÄVEL?!!! FYFAN!! HAR VI EN BÖG I SLÄKTEN!!”. Haha det tog mej timmar att förklara för han och hans chockade lillebror att jag inte alls var bög (och att det inte är något fel med det) utan bara ville testa, annars får man ju ingenting veta.

Så det kändes att Gerge Michael var på sin plats när jag skickade iväg paketet haha ;)

Det här blev det.

Han skickade senare ett sms med texten:

“Tusen tack för presenterna. M.A.S.K hade jag totalt glömt bort :D tror jag hade just den här faktiskt. Så jävla cool present har jag aldrig fått. Hur ska jag toppa det här till dig?”

Och jag svarade med: “Det har du gjort för länge sen kusin!”.