Jag är med dubbelt upp på Barrikaden!

I veckan intervjuade retronättidningen Barrikaden mig om mitt “retro-knarkande” i bla min film och graffiti.

DSC_025122

 

Här om graffen: http://barrikaden.se/2014/03/14/ludvig-skapar-fran-spelvarlden/

Här om min och Jens Lundgrens musikvideo vi gjorde med Lilla Sällskapet: http://barrikaden.se/2014/03/15/pop-och-actionpackat-retro/

En förlorad generation på Dramaten

I veckan så var det nypremiär av föreställningen “En förlorad generation – röster från den nya arbetslösheten” som jag medverkat i. Föreställningen är regisserad av Marcus Lindeen och visades på Dramaten, i Stockholm.

Som jag skrivit tidigare så är det några förändringar bland skådespelare. Bla så är det Danilo Bejarano som gestaltar mig på scen denna gången. Sist var det Eric Stern.

Folk undrar så klart vem jag tyckte som spelade mig “bäst”. Men det är väldigt svårt att bedöma vem som gjorde det bäst då båda gör mig väldigt bra, fast på olika sätt. Jag gillar hur dom båda ändå lyckas få till min humor som jag tycker är väldigt viktig.

Det är nästan lite synd att nya versionen inte spelades in så folk som inte var där själva kan skapa sin egen uppfattning, men den gamla finns fortfarande uppe på svtplay för dom som missat! http://www.svtplay.se/klipp/1205831/en-forlorad-generation-roster-fran-den-nya-arbetslosheten?beskrivning=1

IMG_7334

Jag och Marcus Lindeen.

IMG_7385

Efteråt var jag även med i samtal på scen med generaldirektör för arbetsförmedlingen samt rapparen Carlito lett av journalisten Cecilia Garme.

IMG_7345 IMG_7369 IMG_7359 IMG_7352

Jag är fortfarande väldigt tacksam för alla som medverkat i föreställningen och framförallt Marcus Lindeen som gjort detta möjligt. Jag har ju alltid haft väldigt mycket mer att berätta sen videobloggen jag gjorde 2010 men inte haft mental ork att gå vidare med allt. Det är ju väldigt påfrestande att prata om och det är lätt att man fastnar med offerkoftan på. Men föreställningen gav min röst verkligen rättvisa.

Det kändes också väldigt skönt att så många på plats var så förestående och ändå kom med peppande ord. Bla Eva Röse som efter föreställningen kom fram och kramade om mig.

Dagens Nyheter kom även med komplimanger dagen efter, kul!

IMG_7376

Jag och Jens Har varit på Novemberfestivalen

Förra helgen så var jag och min bästaste bästis Jens Lundgren iväg på Novemberfestivalen i Trollhättan, Sveriges största kortfilmsfestival för unga filmare. Vi tävlade i tungviktsklassen med vår musikvideo “Din gård” som vi gjorde åt bandet Lilla Sällskapet.

Här är en bild på hela “hallandsgänget” som var  där med nolltrefem. Ingen av oss vann men se så lyckliga vi ändå såg ut, helt ovetande om vad som inte ska ske.

IMG_7288

Jag brukar vara rätt dålig på att fota Jens. Ofta är jag istället med på alla bilder som stackars Jens tvingats ta. Så denna gången tänkte jag att jag skulle dokumentera Jens, jag har ju ändå en gammal fotoutbildning i ryggsäcken.

Så, här är Jens på vårt hotellrum. Hashtag: MYSIGT.

IMG_7278

Här är Jens och jättemånga människor som var tvungna att se vår film, ha! Där Fick dom.

IMG_7296

Här är både jag och Jens med snygga miner som matchar våra snygga häftiga festivalpass.

IMG_7286

Här är både jag och Jens igen men också Jossie Saade från nollrefem. (Syster till Eric Saade.) Det hamnade i tidningen. Där kallades jag också för “Grip” och har pluggat på Kristineberg. Men det vet ju alla att det ska vara Katrineberg.  Läs hela här: http://ttela.se/nojekultur/film/1.578126-natverk-i-fokus-pa-arets-filmfestival

Untitled-1

Här är Jens på galamiddag. Den var god.

IMG_7302

Här är en frukost, den var också god.

IMG_7291

Här är jag och Jens igen, fast i en buss. Jens var trött.

IMG_7306

 

Glöm förresten inte bort att gilla min häftiga men också självgoda sida på Facebook. För när vi når 200 gills så släpps nya videobloggen som bla innehåller teasers med fräsiga projekt jag och Jens har kämpat med ett tag nu!

https://www.facebook.com/GrimNyberg

Dramaten kör min föreställning igen!

För ett tag sen gjorde jag ett samarbete med Dramaten i Stockholm som hette “En förlorad  generation” av regissören Marcus Lindeen. Den visades på stora scen samt för Sveriges riksdag. Man kan fortfarande se den via Interwebz här: http://www.grimnyberg.se/?p=3838

Den handlar om min tid som arbetslös och hur man tänker utanför lådan och lagen när “cashen” inte rullar in som dom ska. Den är väldigt blandad av humor och en bitter vardag man tvingas leva i och bollas runt mellan oansvariga förmedlingar, vilket Marcus Lindeen satte grymt!

Untitled-1

Dram12

Men för några månader sen fick jag ett mail om att den ska visas på Dramaten igen!

Vilket är sjukt kul, men inte bara det utan självaste Danilo Bejarano som spelade Hamid i serien Tusenbröder ska spela mig denna gången. Även om jag är väldigt nöjd med Eric Sterns tolkning så ska det bli riktigt kul att se hur Hamid gör mig på scen.

8538471261_4449ff3377_c

Efter föreställningen 27:e November så kommer jag även ha ett samtal på scen med “bossen” på Arbetsförnedringen, Clas Olsson, tillförordnad generaldirektör på Arbetsförmedlingen. Så om det är något ni läsare redan nu skulle vilja ha svar på så har ni chansen nu. Kommentera nedan era frågor så ska jag försöka sammanställa dom på scen sen.

 

Så här skriver Dramaten själva i sitt pressmeddelande:

En förlorad generation – röster från den nya arbetslösheten

 Marcus Lindeens uppmärksammade föreställning är tillbaka.

 image003

En förlorad generation är en annorlunda föreställning om ungdomsarbetslöshet, med dokumentära röster som simultantolkas av skådespelare via hörlurar. En allvarlig och komisk föreställning om den nya arbetslösheten, där vi bland annat möter den unge Ludvig som i desperation planerade ett rån.

Manuset är huvudsakligen baserat på inspelningar och intervjuer som gjorts för föreställningen, men material har också hämtats ur dokumentärfilmer och radioprogram som berör ämnet arbetslöshet.

Medverkande: Danilo Bejarano, Emma Brommé, Emma Mehonic, Eva Melander, Mattias Silvell, Sanne Ahlqvist Boltes.

Spelas 26, 27, 28, 29 november kl 19.00, Målarsalen, Dramaten.

 Köp biljetter här

Samtal efter föreställningen: När inget annat hjälper

När vi talar om arbetslöshet – vad är anständigt i ett modernt samhälle? Finns det några drastiska men realistiska lösningar?
Clas Olsson, tillförordnad generaldirektör på Arbetsförmedlingen, talar med Ludvig Nyberg och Carlito, om deras erfarenhet av längre arbetslöshet.

Cecilia Garme är samtalsledare.

Fri entré till samtalet efter föreställning, i mån av plats.

27 november, efter föreställning, kl 20.15-21.15, Målarsalen, Dramaten

Om Ludvigs videoblogg: http://www.youtube.com/watch?v=rpMKEDkDoJc 

1378070_10152324426849546_539664048_n

Ses där!

Jag är med i tidningen Halmstad 7 Dagar

Idag är jag med i tidningen Halmstad 7 Dagar och babblar om graffiti i Halmstad.

IMG_7053

För er som inte kan få tag i en fysisk tidning så kan man också läsa den på framtidsflugan Internet: http://hstd7dagar.se/News2.asp?idNews=4041 eller här: http://online.hstd7dagar.se/flashpublisher/magazine/684

Något väldigt kul som inte finns med på webben än, men som är tryckt på “min sida” är att Eva Marie Paulsson (S) hakat på Vänsterpartiets lagliga graffiti trend om att ta tag i en laglig vägg här i Halmstad. Kolla!

Eva marie

Jag vill dock understryka att Daniel som drev den väldigt uppskattade och lagliga väggen uppe på Roots/bastionen gjorde ett kanonjobb som tog tag i dom lagliga väggarna som faktiskt behövdes. Men att tiden och motivationen senare avtog. Och då alltså inte lades ned pga av den enstaka incidenten där några ynglingar inte kunde hålla sig från att klottra på en gammal mur som inte tillhörde dom lagliga väggarna. Inte heller att det missköttes från deras sida.

Men jag kan förstå att det är där allmänheten kan störa sig på detta och få en negativ bild av graffitin och förväxla det med klotter. Men att det är då det kan vara strategiskt bättre att lägga den lagliga väggen en liten bit utanför stan som det gamla nedlagda tegelbruket ligger på. Så man kan behålla allmänhetens positiva uppfattning om graffiti och kan fortsätta få ett sånt här stöd. Där det är svårare för den mindre grupp som avviker från vad som är okej och inte okej till att sabba för oss som brinner för konsten. En sån grupp kommer ju alltid finnas oavsett om det gäller graffiti, fotboll eller dopingskandaler i Olympiska spelen.

Jag är med i en utställning på Halmstad stadsbibliotek

För ett litet tag sen så skrev jag om när jag var på Carolina Falkholts graffiti-workshop som jag och min lillebror Wille gick på.

Senare skulle dom även välja ut fyra tavlor att visas på Halmstads stadsbibliotek i samarbete med Halmstad konsthall. I veckan var vi där och såg att både min och Willes tavla valts ut och står på bibblan, kolla! :)

1bgc

Willes till vänster och min till höger.

2bgc

Jag har kollat upp lite slappt hur länge dom står där men antar att dom finns kvar nån månad eller två.

Idag har jag pratat graffiti i radio!

Tidigt i morse så var jag med och gästade i P4 Morgon Halland.

Där pratade jag om graffiti och street art, det lät såhär: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/255014?programid=4380

(Fredag 20 september 2013, ca 1h 41 min in.)

P4 Morgon Halland

b6ab5b1621bc11e38a8922000a1faffc_7

Här finns också en liten länk med text och fler bilder: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=5651307

Tänkte även passa på att tipsa om 11:e oktober då graffitimålaren Carolina Falkholt kommer och håller i graffiti-workshop på Nolltrefem här i Halmstad. Är riktigt taggad inför det här!

Det är gratis och alla i åldrarna 15-25 får delta. Det är dock begränsat antal platser, så först till kvar! Maila josiane.saade@halmstad.se

Vi har tävlat på PLAY-festivalen!

Igår var jag och Jens Lundgren med och tävlade i årets kortfilmsfestival PLAY, som  visades på Halmstads stadsteater. Dom tävlande har där chansen att gå vidare till årets nominering av kortfilmfestivalen Novemberfestivalen.

IMG_6150

Vi tävlade med vår musikvideo vi gjorde till bandet Lilla Sällskapet med låten Din gård. Den klarade sig och gick vidare till nomineringen av Novemberfestivalen!! :D

IMG_6172IMG_6168IMG_6173

 

Musikvideon finns sen tidigare också att se på youtube för dom som missat.

Många har frågat hur det går med min rysare jag spelade in i vintras.

Den är i grova drag klar och jag har visat den för en testpublik på ca hundra pers med bra reaktioner. I och med att jag tävlade med musikvideon i år så tänker jag tävla med rysaren nästa år. Det ger mig också tid att fokusera på roliga detaljer, som handmålad poster, VHS(!)-släpp mm.

Se bilder från den inspelningen här: 1, 2, 3.

Jag har varit med i TV igen!

Igår var jag med i SVT västnytt, det var kul. Nästan lika kul som fredagar.

“Ludvig Nyberg var arbetslös i två år. För att få utlopp för den frustration han kände gjorde han ett videoblogginlägg om ungas situation på arbetsmarknaden, videon fick en enorm spridning, ända upp till självaste statsministern.”

*Klicka på bilden för att komma till klippet*

ads