Robocop Bling

För nått år sen köpte jag en Robocop 2 VHS för typ fem spänn på nån loppis. Jag köper vanligtvis inte “vanliga” filmer på VHS utan håller mej enbart till tecknade filmer som ofta inte finns med svenskt tal på dvd.

Men omslaget på Robocop 2 är så jävla snyggt, jag visste att jag skulle få nån slags nytta av det i framtiden så jag köpte den.

Jag hittade nyligen en snygg “fotoram” för halsband som jag ville göra något kul med. Så jag rotade runt bland all skit jag hade och hittade då Robocop filmen igen.

Jag har alltid gillat att jobba mycket med kontraster. Och futuristiska Robocop sticker verkligen ut från den lite mer gammeldagsaktiga ramen. Så jag satte igång och pyssla ihop det. Pyssel är så jävla kul, typ det bästa när man hade i skolan eller gick på fritids och fick alla andra att se ut som om dom vore Ica Jerrys med sina saxar och limtuber i jämförelse.

Så här blev resultatet, allt i 24 karat äkta kattguld!

Jag fångar spöken, typ

Jag tänkte jag skulle vara något coolt till halloween i år. Jag har alldeles för länge slappat till det med vad det gäller utklädnad. Det är ju faktiskt en sjukt kul affärs-importerad högtid.

Förut har jag ofta kört på en work in progress utkädnad av Jason Vorhees som jag aldrig pallade göra klart. Jag hade visserligen en skitdyr importerad handgjord mask men ingen “hood” man har under så man ser äcklig och rutten ut så helhetsintrycket blev alltid rätt trist. Sen måste man alltid ta av masken när man ska supa vilket bidrog att det såg ännu tristare ut.

I år övervägde jag om jag skulle köpa en hood och pimpa resten av dräkten med men sen så känns Jason Vorhees nästan lika kreativt som att köra på den alldeles för vanliga Jokern från dark knight man obligatoriskt ser en liggande åtta av varje år eller klassikern “sexiga katten” uuuh..

Men jag kom på att jag har en beige flammsäker overall sen när jag brukade leka krig med svettiga män och militärer som mest bestod av militärt över intresserade personer i skogen. Eller “MÖP” som dom också kallas. (Hej låtsas om som att jag själv inte är en.)

Hursom så kom jag på att det är samma overall dom använder i Ghostbusters. En av mina absoluta favoritfilmer. Så jag började införskaffa dom saknade bitarna. Här är lite av processen.

Jag håller på att bygga ett proton pack att ha på ryggen och att blasta spöken med. Det är dock inte klart så jag krängde på mej en väska bara för att få ett hum om hur det kommer se ut med gröna axelremmar sen när det är klart.

Vi hade halloween-dag på skolan i torsdag där man skulle vara utklädd så jag passade på att “field testa” den när vi skar pumpor.

Många har redan frågat om jag har köpt den eller gjort den själv. Jag blir alltid lite förvirrad med vad man svarar på den frågan. Jag har ju inte köpt den klar utan köpt alla bitar för sej och sen kombinerat ihop dom för att det ska bli samma som Ghostbusters har men jag har ju heller inte tillverkat den från scratch. Vad säger man egentligen med ett kort svar? Ingen pallar höra ett långt utlägg på fyllan liksom. :P

Det saknas fortfarande lite småbitar, håller som sagt på att bygga ett eget protonpack nu i helgen. Så mer uppdateringar följer inom kort.

Ni kan kolla på denna nygjorda trailen på Ghostbusters så länge, ifall ni inte fattar hur jävla balla dom är då.

Jag säljer Snapback kepsar!

Jag har länge haft planer på att börja sälja kläder samt starta ett klädesmärke eftersom jag designat en hel del t-shirts mm. Men eftersom jag ofta lägger stor tid på andra projekt så har det hela tiden inte hunnit bli av.

Men jag tänkte hjälpa er att vara mindre fula uppe på huvudet och mjukstarta lite med old school snapback kepsar. Jag kommer enbart att fokusera på gamla retro motiv som inte går att få tag på. Om man inte är jag så att säga ;).

Det ska bli mycket fler varianter att välja på men jag börjar med två modeller med klassiska SEGA på vintage snapbacks från 90-talet! Finns i både vitt och svart.

Dom kostar 349 pengar, väldigt limiterat parti och sjukt unika kepsar som är svåra att få tag i.

Man kan köpa dom uppe i menyn på “Shop“.

Jag avslutar med att citera Biggie Smalls ur “Juicy

“Super Nintendo, Sega Genesis 
When I was dead broke, man I couldn’t picture this.”  

Så ni fattar hur jävla ball man blir i en sån här. Redan första dan när jag hade på mej min fick jag ligga säkert tre, fyra gånger med olika hens. Ja så ni fattar ju. Here is the pussy/penis magnet.

 

Kom med mej om du vill leva, på jacka!

Idag kom det ett paket från Texas, som jag har väntat!

I den låg en Terminator 2 promotion jacka från 1991. Aka tidernas bästa film!

Jag vet att många man pratar med råkat sätta den i b-action facket. Men den rullen har verkligen allt, grym sci-fi story, en stark kvinnlig karaktär (man fuckar inte med Sarah Connor liksom), mor och son relation (hur ofta ser man det?), enda gången uppföljaren är bättre än ettan, Edward Furlongs film debut, fett soundtrack med Guns N’ Roses, enda filmen Arnold Schwarzenegger inte ser komisk utan gör en grym insats, snyggaste roboten genom tiderna, riktigt snygg action där skådisarna fick vapenutbildning innan inspelning vilket gör att dom hanterar vapen snyggt i filmen. Finns inget värre än CPn med vapen som inte vet vad man ska göra med dom. Ja listan är lång.

Sen är det ju James cameron som är bakom filmen. (Titanic, Aliens 2, Avatar etc.)

Nog om filmen mer om jackan!

Jag har länge varit på jakt efter denna jackan men ofta varit för dyr eftersom det är en ganska limiterad och svår jacka att få tag i. Ofta bara funnits i trippel XL dessutom vilket är lite trist. Men hade tur och fick äntligen tag på en i Medium som sitter skitnice! Tjock dessutom och perfekt för hösten.

Nu är trailern kanske en aning action anpassad eftersom det var det man packade på folk på 90-talet men ta sej en titt!

 

 Även Guns N Roses släppte en jävligt ball Terminator video som Arnold var med i.

 

Jag har varit på loppis!

Det finns en skitbra loppis här i falkenberg. Första gången jag var där så kom jag ut med två stora kassar fulla med kläder och massa 80-tals leksaker. Alltså riktigt mycket leksaker, Transformers, Action Force och allt sånt där ballt. Jag vågade aldrig riktigt berätta var det låg när folk frågade, jag såg det som en guldgruva.

Jag hade till och med gjort ett blogginlägg om när jag var där men som jag aldrig publicerade, jag blev paranoid.

Men nu har det varit torka ett bra tag, jag rensade förmodligen allt kul som fanns där då.

Men jag har ju inte varit där under hela sommaren så jag stack dit idag. Jag kom dock inte så långt förens det tog stop. En lastbil hade kört ner en lyktstolpe.

Vi satt en stund i bilen och skrattade innan vi åkte vidare.

Man hittar alltid massa skumma grejer på loppisar, som denna väskan till exempel. Jag fattar aldrig vad dom menar med “Hit teens”. Det står ju en bil i bakgrunden och med en text nedanför som säger “Start it up”, känns lite läskigt.

Eller denna lite smått rasistiska muggen som heter “Norgemuggen” med handtaget på insidan.  Ja hörde nånstans att Norge också har alla “Norrman skämt” fast att dom då handlar om svenskar.

Men nog om skräpet, jag hittade en jävligt schyst Adidas jacka som ser ut att vara från 80 eller 90-talet för bara 30 spänn! (Nån som vet mer exakt årtal?)

Hittade på samma stället riktigt tunga adidas shorts för typ 30 spänn styck för ett litet tag sen med. Här!

Är en riktig sucker för “gräsliga” tavlor i pastellfärger som ofta hänger på sunkiga pizzerior och liknande. Hittade en jävligt ball för en tia som jag har tänkt hänga nånstans i rummet.

Hittade en Jing Jang pin och en Nintendo Magasinet tidning. (Kommer ett mer detaljerat inlägg om massa Nintendo Magasinet tidningar snart!)

Något jag fastnat för på senare tid är påslakan och örngott med schysta pastellfärger. Har hunnit med o få en hel del i spexiga mönster eller med Katten Gustaf, Mimmi Pigg, Snobben etc. Har ett gammalt Coca Cola täcke från 80-talet som är jävligt ballt med som jag hittade i Halmstad för en tia i somras.

Hittade dessa idag, gillar verkligen grafiken med molnen, känns lite som något Simon Gärdenfors skulle kunna målat eller som nån “luft värld” i Super Mario 3.

Hittade en JAS Gripen mugg till Jens med. Det är inte alla som vet det men Jens är helt galen i det planet, hans låtsaspappa var mekaniker på ett sånt och när han var liten så drömde han om att bli pilot. Jag har för mej att han var nära att bli det en gång. Nu har han muggen i alla fall.