Jag har nått den största milstolpen i min samling, någonsin!

Jag vet inte hur många gånger jag förklarat hur jävla grym jag tycker att filmen Terminator 2 är och allt runt omkring den (3:an kan dock dra åt helvete!).

Ta bara min gamla julvideoblogg från 2010 (2:40 in i klippet) eller min senaste videoblogg jag faktiskt hade tid att göra, “Öppnar ett mystiskt paket(2:30 in i klippet). Där jag också förklarar ganska intensivt varför Terminator 2 är så jävla ballt.

Något jag minns och uppskattar väldigt starkt från barndomen var arkadhallen på Japans minigolf här i Halmstad, som haft många sköna titlar genom åren och än idag har ett bra utbud med tanke på att det faktiskt är 20 år sen glansdagarna nu.

Ett som alltid fick mig att balla ur så fort jag fick syn på det var just Terminator 2 arkadmaskinen.

62173101

Grafiken på kabinetten, grafiken i spelet, ljudeffekterna och dom små pixlade filmklippen med endoskeletons på produktionsbandet som rullade(som var tagna ur den första och supersnygga teaser trailern) , helt fantastiskt! Man pangar onda terminator-robotar med dom fastmonterade uzi plasmagevären, från framtidens undergång till Los Angeles “nutid” som då var 1991. Precis som i filmen!

Sen en dag försvann det från hallen, poff! Och det blev överlag svårt att hitta igen, ibland kunde det sprida sig nån myt på gården att nån spelat det nån stans, med tvivelaktig historia att backa upp det med.

Liseberg har alltid haft ett gediget utbud, och så klart en av dom få ställen kvar i Sverige som fortfarande rockar ett T2 arkadspel! Det är även det med i Aggros gamla videoblogg från när vi var där för ett par år sen(3:40 in i klippet). Jag vill minnas att vi satte ett jävligt högt highscore med. Vi spelar även Terminator Salvation efter, som också  är helt klart godkänt.

Det har gjorts en del portar av detta arkadspelet till “hemkonsollerna” (SEGA, SNES och GameBoy etc) fast ofta med en väldigt försämrad grafik. Vilket är trist.

Att få äga själva arkadmaskinen har ju varit en fnissig barndomsdröm sen länge. Den är smått orealistisk. Både med tanke på min ekonomi och att dom är rätt sällsynta idag. Jag har hittat nån som hyrde ut sin för 2500:- för en månad. Så jag har inte riktigt vågat räkna på vad det skulle kosta att köpa loss en sån. Jag hörde nånstans att dom kostade 90.000:- att köpa in på 90-talet. Det var Visserligen 20 år sen nu, men ändå.

Jag har ibland dagdrömt om att klä ut mig i reflexväst och gå in med en säckakärra på liseberg och rulla ut den, be nån som faktiskt jobbar där att hålla upp dörren och så vidare. Så desperat har jag känt mig efter spelet. Ja ni, fattar. Mitt begär för arkadmaskinen är nästan sjukligt ;)

Men så en dag när jag stod och slickade med tungan på en mjukglass som bara jag kan göra, inne på Japans arkadhall efter en runda minigolf. Så dök en liten farbror upp och fyllde på gosedjuren som ingen nånsin vinner (nej håll käften, du minns inte alls en gång där din pappa gjorde det eller liknande, det var uppgjort!). Vid tillfället kände jag mig jättehäftig för att jag ovanligt nog hade en bra slant i fickan, så gick bort och frågade honom om han har kvar T2 maskinen som stod där förr. Han kisade med sina gamla kloka ögon en stund och svarade att han kanske, kanske hade den kvar i ett lager långt långt från stan som var omständligt att ta sig dit och att den med stor sannolikhet var defekt och lämnad åt sitt öde för 10 år sen.

Det gav mig ändå en gnutta hopp, jag hade fan känt mig som en vinnare bara att få ha en liten bit om det var det enda som var kvar, att hänga upp här hemma. För helvete! Maskinen JAG! spelade på när jag var liten. Det är så nära kärnan man kan komma om man vill åt nostalgin. Inget ebay, blocket eller tradera skit från en annan stad, land, universum, planet. Utan den jag rörde vid med mina svettiga coca-cola-klibbiga knubbiga små fingrar med.

Vi bytte nummer, tiden gick och pengarna gick åt till aslama vuxensaker som kostar massa pengar men som inte alls känns kul efteråt. Jag kände att det skulle ta för hårt att ta mig dit, med släp, nån som körde, att se den. Men att inte ha råd till den.

Den lille farborn fortsatte ringa och jag fortsatte att skjuta på det i hopp om att hinna skrapa ihop något. Men så snackade jag med Henrik på Backlist (nördbutik going strong 20 år i butikskedjemaffians annars väldigt tråkiga Halmstad. Jag är i stort sett uppvuxen i den butiken sen 8-års ålder och gjort varenda praktik där. Ett jävligt solid ställe med andra ord), Henrik sa att skulle det saknas något så lägger han ut det så länge, så att jag inte missar en chans som denna. Samtidigt kunde jag hjälpa honom med roliga titlar till inköp.

Men jag förvarnade honom ändå. Det fanns ju fortfarande ingen garanti på att det fanns något kvar eller att ha. Så det var på vinst eller förlust.

Men förra veckan drog vi faktiskt iväg!

Första intrycket var lite blandat. Utanför låg det mycket gamla skrotade skönheter eller bara stod rätt upp och samlade fukt och väntade på ett slutgiltigt game over. Både fascinerande och kusligt på samma gång. “Living on the edge” tagen till en ny nivå.

1ARKTERM 2ARKTERM3ARKTERM 4ARKTERM5ARKTERM

Väl inne hittade Finsta överdelen med dom båda gevären på till T2.an. Så redan där kunde jag ana att den faktiskt blivit skrotad och tänkte att köpa den är bättre än inget. (Kommer ett eget inlägg om Finstas besök inom kort, där han målat (mitt hood) Lineheds  första offentliga konstverk i!)

6ARKTERM

Henrik hittade ett schysst Marvel fightingspel. (Och ett fungerande Aerosmith skjutspel.)

7ARKTERM 8ARKTERM

Men så skymtades plötsligt något bekant bakom en grupp hoptryckta kabinetter!

9ARKTERM

Där stod den!

10ARKTERM

Den gick dessutom igång!! Jag hade hoppats på att den inte skulle göra det, för att jag då förmodligen inte skulle haft cashen till det. Hade varit nöjd bara att få ha en ståendes enbart för skönhetens skull.

Galet bra pris fick jag den för också. Betalade inte ens vad det kostade att hyra den en månad ;)

11ARKTERM

Finsta hittade en schysst glasskiva med motiv från ett gammalt flipperspel också.

12ARKTERM

Sen var det dags att frakta iväg dom den långa biten, blev klart några stopp att rätta till under färden ;)

13ARKTERM 14ARKTERM

Sen stod den äntligen på plats! Sinnesjukt tung trots att vi var 4 man som bar in.

Här i en vardaglig avslappnad pose.

16ARKTERMEn till avslappnad pose. För att jag är en avslappnad ung man, utan behov av att hävda mig.

17ARKTERM19ARKTERM20ARKTERM

Den sjukt feta vinjetten jag snackade om, som loopar i väntan på mynt.

Skön känsla att få göra så här till en oändlighet ;)

Sebbe testpangar.

Det är fortf lite småpill som att damma av, byta säkringar etc som blivit gamla. Fick nyss igång dioderna och rekylen i gevären som jag hade glömt fanns. Sjukt kul att skjuta med nu!

21ARKTERM

Var tvungen att att trolla min storasyster lite när jag fick hem den ;) Vi är båda två rätt fanatiska.

sms

Vaknar så här nöjd varje dag nu.

22ARKTERM

Jag är med i en utställning på Halmstad stadsbibliotek

För ett litet tag sen så skrev jag om när jag var på Carolina Falkholts graffiti-workshop som jag och min lillebror Wille gick på.

Senare skulle dom även välja ut fyra tavlor att visas på Halmstads stadsbibliotek i samarbete med Halmstad konsthall. I veckan var vi där och såg att både min och Willes tavla valts ut och står på bibblan, kolla! :)

1bgc

Willes till vänster och min till höger.

2bgc

Jag har kollat upp lite slappt hur länge dom står där men antar att dom finns kvar nån månad eller två.

Vi är med i Novemberfestivalen!!

För ett litet tag sen så blev min och Jens musikvideo nominerad till Novermberfestivalen som är Sveriges nationella arena för unga filmare.

Vi har sen dess inte hört något och har ivrigt väntat på svar. Men idag kom svarsmailet vi väntat på, och vi kom med!! Kolla! :D

Untitled-1

På tal om musikvideon, alla leksaker i videon var tråkigt nog inte mina. Utan några fick vi låna från Backlist i Halmstad. Men för ett par dagar sen lyckades jag köpa “tillbaka” Transformers roboten “Quake” från 1987 som var med i videon. Här står han och glänser framför en oöppnad förpackning av samma figur.

IMG_6850

Har man lyckats missa videon så kan man se den här.

Lilla Sällskapet – Din Gård

IMG_4941

Jag har fått jobb!

Jag har nästan som en trend varit inaktiv med dåliga ursäkter ett tag nu. Det är ju lite trist då planen var att skriva varannan dag. Men denna gången beror det mycket på att jag har fått ett jobb!! Woohoo!

(Så här glad ser man ut då.)IMG_4116

Det är bara deltid men jag har lyckats få rätt mycket tider och jobbar i stort sett alla dagar i veckan fram till kl 21:00 på kvällen. Det är ett gäng skulder som jag har att betala om man säger så ;). Jag har ju inte jobbat sen fyra år tillbaka så det har blivit en del.

Men vad jobbar jag med då? Jo jag intervjuar folk via telefon om till ex revisions och rådgivningsbyråer mm. Det funkar och genererar jättemånga guldtior som man kan köpa roliga saker för. Jag har redan nu gjort en lista på saker jag velat ha i flera år. Till ex nya skor som INTE är på rea eller är begagnade. Mina “fin skor” idag är till ex tre år gamla som jag försökt att gå “mjukt” i för att slita minimalt på.

Jag får också väldigt mycket tid till att sitta och rita när jag jobbar på kontor. Det är väldigt kul för det är något jag inte gjort på många år.

IMG_4168IMG_4150IMG_4145IMG_4171IMG_4175IMG_4178IMG_4180

Jag har lite i smyg skrivit på en barnbok. Det kan låta rätt barnsligt, men vad förväntar man sej av en halvvuxen man som samlar på gamla 80-tals leksaker?

Jag vill inte avslöja något i förväg då det är något som kommer ta lång tid och som kommer jobbas på då och då mellan andra projekt. Men det ska vara lite i stilen av Pettson & Findus och Skrotnisse som jag själv är fanatisk av. På lördag ska jag även på ett möte.

Men på jobbet får jag tid att skissa upp lite på karaktärerna och dess omgivning.

IMG_4202

Sedan kommer jag sammanfatta alla skisser och reda ut en storyboard och måla allt i akvarell och tuschpennor.

Ny hemsida + Tävling!!

Äntligen är min nya hemsida klar! Detta tycker jag att vi firar med en tävling med riktigt feta vintage priser.

1. Oöppnad Barbie-docka från 1988 av Mattel, “Barbie St.Tropez”.

2. Oöppnad Ghostbusters spöke från 1986 av Kenner, “Bug-Eye Ghost”.

tavling

Reglerna är simpla.

1. Gilla Grim Nyberg på Facebook och vilken leksak du vill ha i loggen!

2. Dela den här länken på facebook: http://www.grimnyberg.se

Vinnaren presenteras med video 24:e februari!

Dör jag nu?

Förra natten så upplevde ju jag att jag blev väckt av en arg äldre kvinna, som jag skrev HÄR. Jag tycker fortfarande det är töntigt och att jag känner mej lite som en hycklare när jag säger att det kändes verkligt.

Jag är rätt övertygad om att det var en “vakendröm”. Men jag började söka lite på vad jag varit med om på Internet och detta fenomenet verkar ha funnits i över två tusen år. Alltså folk som upplevt precis samma sak som jag. Det kallas olika i alla länder men det engelska ordet är “Entity”.

Jag hittade till och med gamla teckningar som påminner starkt om den jag ritade (<– Klick!), vilket känns helt sjukt.

attack-of-the-demons-sleep-paralysis-throughout-cultures-21446026 Untitled-7 X7L7sIlaplw0b8sroBEetdlMo1_500

 

Dom kan variera i utseende en del, här är lite andra.

 

Ibland är det även två “skepnader” med, men vanligast verkar vara den “äldre damen” som då försöker strypa offret eller lägga hårt tryck överbröstet som jag upplevde. I vissa fall har personer som varit med om detta upprepade gånger till sist dött i sömnen fast att dom varit friska enligt obduktionen.

Här finns även en trailer på en dokumentär som förklarar ganska bra.

Även en lite äldre dokumentär som var rätt bra då dom intervjuar mycket folk som tar in vetenskap på vad man upplever som då ofta beskrivs som “sleep paralysis”. Många frågor förblir klart obesvarade och varför detta fenomen funnits i över två tusen år vet man inte heller.

 

Museum och CP-godis

Jag är fortfarande kvar i Helsingborg över lovet och hälsar på/bor hos mamma. Hon har tipsat om att Jan Lööf, skaparen av Skrot Nisse etc har en utställning på museet Dunkers i stan.

Jan Lööf är någon som inspirerat mej väldigt mycket när jag växte upp med sina bilder och påhittigheter.

Skrotnisse speciellt. Mest för att han är så lik min morfar som också är skrothandlare och är allmänt påhittig och gör egna uppfinning och balla ghetto moddade skogsmaskiner.

jan_loof_skrotnisse_bildspel_480x270_illustration

Det gjordes även en TV-serie för barn som hette “Skrotnisse och hans vänner” som jag kollade mycket på som barn. Jag är nästan autistiskt intresserad av alla miljöer och dockor som finns med i den serien, kolla bara!9RogOZUIegmzGaCpg7VDk9x5nEr

Jag har som säkert många vet en gedigen VHS-samling med tecknade 80 och 90-tals serier med svenskt tal som ofta inte finns på DVD (där av samlandet). Men något jag verkligen saknar är just Skrotnisse. Jag vet att dessa ska finnas på DVD men det är inte riktigt samma grej för den där nostalgi boosten att trycka in en CD-skiva med glänsande pridefärger som en tjock svart bastant kasset. Så om nån råkar ha dessa skräpandes hemma så tveka inte på att höra av er.

Men tillbaks till idag! Så nu när min lillbrorsa  även kom på besök idag och Dalia var här så passade vi alla på att gå dit.

Vid entrén på museet så fick man gula klisterlappar för att visa att man betalt. Dalia fick dock betala dubbelt inträde, höhö.

IMG_9672IMG_9657

Fanns väldigt många original framme som var jävligt kul att se på. Lite som att få se prototyper av gamla Transformers leksaker för mej.

Jag var mer upptagen över att kolla på all bilder än att fota men en rolig bild jag kommer ihåg är denna där det gömmer sej en massa kändisar.IMG_9656

Eller en speciell herre i alla fall. Kom ihåg det när jag var liten, kändes alltid lite busigt och fnissigt att hitta Hitler i en barndok på skolbiblioteket på den tiden.IMG_9655

Fanns sjukt mycket balla stora saker på museet lite varstans med.

IMG_9668 IMG_9658

Denna väggen var lite kul där man kunde kika in i små titthål för att se vad som gömmer sej.

IMG_9664   IMG_9667 IMG_9663IMG_9665

Denna fattar jag inte, är det Gudrun Schyman eller är det nått porträtt av nån han känner? Är det nån interngrej eller vad? Jag menar kropper ser ju rätt otippad ut i förhållande till ansiktet.

IMG_9666

Något som var riktigt kul var små bås (i form av typ en kamera som ovan mm) där man kunde se lite hur dom gjorde Skrotnisse TV-serien. Se på feltagningar och höra hur dom var lite lätt irriterade på varandra. Till ex när händer syntes i bild som styrde miniatyrfigurerna mm. Man kunde känna igen sej själv lite med ens egna produktioner. Speciellt från i somras med musikvideon vi gjorde och var tvungen att styra alla leksaker med händerna och allt skulle landa rätt i alla tagningar. Tror vi i snitt tog 5-10 tagningar per bild för att få allt rätt.

Här står jag och försöker lite avslappnad och inte så arrangerad i ett sånt bås för att nu i efterhand kunna visa hur det såg ut. Så här såg båset ut, där är jag. Står och är avslappnad.

IMG_9628

Något som var grymt kul att få se var madda fakkin dockorna från TV-serien!! Alltså dom som användes i filmen! Det här kan 4-real varit nog något av det coolaste jag sett i mitt liv och jag har sett ball skit alltså.

Jag stod där så länge och tittade att min mamma till sist gick. Jag tog bilder så intensivt att larmet gick för att jag hängde mej över staketet för att kunna ta bilder så nära som möjligt. Ångrar ingenting, skåda!

IMG_9661IMG_9660 IMG_9659 IMG_9662 IMG_9669

Det såg dock tusen gånger coolare ut i verkligheten, att få se allt i olika vinklar och så.

Det fanns även ett litet uttag där man kunde lyssna på Jan Lööf som för övrigt låter helt bortrökt pratar om hur det gick till när dom gjorde serien. Tydligen så hjälpte hans kompis och familj till att göra serien och röra alla dockor. Det tog totalt sju år, SJU ÅR!! Fattar ni att skiten är bra eller?

Har står jag och lyssnar, helt avslappnat.

IMG_9626

Jag rekommenderar starkt att besöka utställningen om man är i krokarna. Den har redan varit där sen 8:e september men slutar nu 13:e Januari.

Dom har för övrigt helt CP skit i souvenirshoppen.

IMG_9627

 

Efter det passade vi på att gå på bio och till det behöver man godis. Helsingborg har mycket knäppa butiker som säljer knäppa saker. Ta bara den här döda kaninen man kan röka på igenom. Eller varför inte den klassiska Spiderman-kniven. Den har man väl sett förut, eller?

IMG_9448

Jag och William har ganska stort intresse för skräpmatskultur och udda smaker så butikerna i Helsingborg på söder är rätt kul.

Vi glömde fota allt men vi hittade iaf arabiskt tuggummi som enligt Dalia var gott men smakade skit. Fin förpackning iaf.

IMG_9629

Vi köpte även nån slags arabisk choklad med vitt fluff i mitten som också skulle vara “gott” men inte var det. Till och med William undrade om jag ville ha hans efter ett bett. Alltså jag har inte sett den grabben säga nej till något ätbart förut. Inte något! Dessa har jag tyvärr ingen bild på.

Men i en asiatbutik så hittade vi en Fanta med Banan, ananas och apelsin smak, i ett! Det är kanske inte alla som vet men jag och William har smakat typ ALLA knäppa smaker det finns på dessa äkta och botleggade Fanta. (Fanta äpple till ex 1:40 min in i klippet HÄR.)

Så det var lite av ett guldmoment för oss. Den var dock också mindre god. Jag har inte riktigt erkänt det för mej själv än efter som jag så länge varit på jakt efter en läsk med banan smak.

IMG_9673

På bilden syns också en förpackning med som man först tror är titeln på en vuxenfilm men som är nån typ av godis eller små kex. Bästa beskrivningen är att det smakar precis som “Pocky”. Skulle gissa att det även är samma tillverkare om jag inte hunnit slänga förpackningen för att kolla vilken tillverkare det var.

 

Lillbrorsan skrev på sin instagram att han skulle “göra koas med Helsingborg” innan han kom idag.

Så jag sammanfattar dagen, vi har gått på madda fakkin museum, kollat bio och gjort fucking kaoz med pajen mamma lagade! Kulturintresserade aint nothin to fuck with!

Its alive!

Jag har äntligen skaffat en egen domän! Ingen mer okontrollerad rövreklam, inga konstiga .pruttlife.se adresser eller liknande skit.

Bloggen är fortfarande under uppbyggnad och kommer ändras lite under tidens gång, helt ny design och nya små andra roliga förändringar kommer.

Jag ska försöka att ha som mål att skriva varannan dag eller var tredje dag igen för att få flyt på allt igen som förr! Jag har redan sparat lite nya saker som kommit för att posta här i nya bloggen så håll utkik för nu rullar det på igen!

Ett tips är också för er som följer många bloggar är att skapa ett Bloglovin konto så ser man direkt när det kommer nya inlägga i ett och samma ställen från alla bloggar.

Nyaste förändringen nu är att man kan gilla inlägg här direkt i bloggen vilket kan vara bra att hjälpa till för bra spridning och så jag kan mäta vad ni gillar och se mer av.

Vi har ju flyttat!

För två, nästan tre veckor sen så flyttade vi (jag och Jens) ifrån nionde våningen i ghettot och tillbaks till internatet på skolan!

Här bor jag och Jens, vi har ett eget hus och dom största rummen. Fast mitt är lite större!

Vi har till och med biosalong i källarn! Den har klart några år på nacken men tänkte rusta upp den och måla lite filmtema-graff på väggarna.


Det är klart en kontrast från att i sommar ha snyltat in mej hos Jens, bott bakom hans soffa för att slippa vara hemlös och sen sålt halva min leksakssamling för att få råd till mat. Och nu till att nu bo i eget hus, största rummet, bio i källarn och få lagad mat varje dag. Gillart!

Om man vill komma och hälsa på och supa går det fin fint! Årets ettor är ju inga Christer Petterson typer direkt så det behövs lite bra stämning.

Jag håller på och gör en musikvideo

Jag tjatar ofta om att jag inte har tid för videobloggar eftersom jag gör andra större projekt. Och det är ju lite tråkigt att jag inte visar något under tiden det är “work in progress”.

Men jag tänkte det skulle vara kul och visa upp lite bilder från set på Lilla Sällskapets nya musikvideo som jag regisserar och Jens fotar.

För er som är obekanta med Lilla Sällskapet som är hyffsat “nya” så är dom även med i band som Maskinen, Mash up International, Ansiktet etc.

Det har varit ganska intensiva men sjukt kul dagar under inspelning och med ett grymt team. Är väldigt peppad över att få släppa videon inom kort. Jag brukar alltid säga “det här är det bästa jag gjort” när jag är klar, fast den här gången menar jag det!