Tatuering I GBG

Förra veckan var jag och min lillbrorsa i Göteborg för att uppdatera min Action Force tatuering och för att hänga med Aggro i serietidningsbutiker.

IMG_1634IMG_1543

IMG_1635IMG_1539

Tänkte slänga upp en före och efter bild så fort det läkt klart. Men runkar man till Action Force figurer och har ett tränat öga så kan man se det på denna bilden. Men för alla er dödliga får jag peka pedagogiskt med pilar senare.

Efter det så utforskade vi “baksidan” av Liseberg.

IMG_1596IMG_1633IMG_1598

Men sen så började en gubbe skrika och gapa från en balkong nedanför. Han stod övertydligt för att visa att han höll en telefon mot örat när han låtsasringde till “polisen”. Jag älskar såna här människor, dom har så mycket potential att driva med! <3

IMG_1599

Sen drog vi och köpte gamla serietidningar.

IMG_1626 IMG_1623

Aggro köpte en gammal Stålmannen tidning från 50-talet då dom firade 25-årsjubileum.

IMG_1628

Jag hittade svinmycket Nintendo Magasinet tidningar som jag samlar på och lite He-Man. Passade även på att köpa pärmar till mina serietidningar för att få dom i nån slags ordning. Tog ett par klassiska Kalle pärmar i mint skick som jag hade när jag var liten. Är det nån som vet exakt årtal på dessa? Gissar sent 80-tal till tidigt 90-tal.

IMG_1856

Plockade även en Magnum tidning enbart för den asfeta Lobo postern jag tänkt rama in.

IMG_1857

Bara någon dag innan hade Dalia snackat om att hon ville ha “vintage” porrtidningar så jag hittade ett par FIB Aktuellt från 70-talet i fint skick och ett par skor i leopardmönster. Leopardmönster och porr går alltid hand i hand.

IMG_1853

Det kändes dock lite som att ha Axel Rose skrikande “Welcome to the jungle” i örat för varje blad man bläddrade igenom då rakhyvlar och könshår fortfarande var science fiction på den tiden. (Boyz n girlz)

Men hon blev glad trots dåtidens djungel.

IMG_1775

Serietidningarna som formade min barndom!

När jag var och letade rekvisita till min rysare på olika loppisar så gjorde jag ett sånt brutalt jävla fynd med serietidningar jag letat efter.

Jag hittade i stort sett alla serietidningar som formade min barndom på en och samma gång. Detta är alltså tidningar jag jagat i flera år utan att hitta. Nästan varje sci-fi mässa står jag och tjatar på serietidningskillarna efter dessa utan resultat.

Kolla! Alla dessa för tjugo spänn!

149360_10151672587099546_811522304_n

Detta var alltså det jag lärde mej läsa till och jag har ritat av nästan varenda sida i tidningarna tusentals gånger under min uppväxt.

Jag är än idag så sjukt fascinerad av grafiken och har scannat in ett par sidor jag gillar extra mycket.

Batman & Judge Dredd kidnappade och tvingade till dödspel med andra kidnappade stora “krigare” från andra världar och dimensioner. Simpelt men underhållande.

DB1

White Tash. Serien som påverkat mej mest av alla. En våldsam story genom Nevada öknen i stil med Natural Born Killers. Huvudkaraktären är en Axel Rose liknande figur som tänkt ta sej till L.A. för att bli rockstjärna. Jag läste denna under en period där jag var helt insöad på Guns N´Roses så detta tyckte jag klart var extra häftigt. Liftandes på väg dit stöter han på någon som kallar sej för “The King”, (SPOLIER) under seriens gång blir det klarare och klarare att det är den riktiga Elvis Presley som inte alls är död utan på väg tillbaks till Las Vegas (SPOILER) det spårar ur och tillsammans gör dom en turne fylld med bankrån och massakrer.

Originalseriealbumen till denna ska vara rätt svår att få tag på. Det trycktes nya upplagor runt mitten av 2000-talet men som också tog slut rätt fort. När man väl hittar någon är dom rätt dyra så jag är riktigt glad att jag hittade dessa även om dom är på lite tacky svenska så är dom rätt charmiga.

Jag läste nånstans att Martin Emond som tecknat serien senare tog livet av sej.

Dessa hittade jag dessutom två till utav som jag aldrig läst som var riktigt kul. Desvärre var det slutet på serien som jag inte kunde hålla mej ifrån att läsa. Jag letar fortfarande efter nummer 4 och 5 utav “Magnum” 1994, skulle nån sitta på dessa så hojta gärna till!

IMG_0014

Mutant Chronicles. Baserat på ett svenskt brädspel i stil med War Hammer. Riktigt ballt tecknat där med. Inspirerade mej mycket när jag gjorde mina egna serietidningar back in the days. Har inte hunnit greppa storyn då jag bara hade ett exemplar vilket var samma jag hittade nu. Men den känns rätt simpel, postapokalyptisk värld, bad guys vs good guys som pangar på varandra med snygga futuristiska rustningar och vapen.

Samma där, har nån fler så hör gärna av er!

IMG_0007

Judgement On Gotham. Denna tror jag inte att jag hade som barn men jag känner igen många bitar när jag bläddrar igenom. Är rätt säker på att jag smygläst den på Backlist som på den tiden var specialiserade på amerikanska serietidningar som jag köpte många av.

Har inte så mycket att tillägga mer än att den ska bli sjukt kul att mala igenom så fort jag skrivit klart det här blogginlägget.

Tecknat av Simon Bisley, samma tecknare som till “Lobo” så man kan inte förvänta sej något annat är sjukt snygg grafik där med.

IMG_0024