Robocop Gameboy i Musikhjälpen 2015!

Gameboyen jag designade för Japon.se och Musikhjälpen ligger nu uppe på auktion! Sprid nu skiten ur den eller buda hem den med en miljon tusenlappar, för välgörande ändamål!

HÄR!

220113149_2f023843-9870-4605-b2cc-4bcb668d0874

He-Man jeansjacka till Pappas Pärlor!

Sen första gången Pappas Pärlor såg min Skeletor-jeansväst så har han, likt många andra tjatat hål i huvudet på mig om att få köpa den.

Men den är, så där divigt som bara jag (eller nån med frisyr, slickad bakåt av hund och heter Nippe)  kan säga, “inte till salu”.

Men jag tycker ju nånstans att han är häftigast i världen, har ett mastermind som jag själv (även om jag är mer självgod) att han förtjänar en alldeles egen. Custom made, med hans face rakt in i Dolphans/slash/He-Mans!

Så jag suprisade honom med den här!

ppgnmotuvest1

Nu kommer vi se ut som ett farligt gäng, vars mentalitet lika hårda som Arnold Schwarzenegger muskler. Fast med PK-tönt värderingar då. Och att vi är egentligen mjuka snälla killar, som mest sprider kärlek och good tajms. Men det låter fett coolt det med Arnolds muskler, så jag kommer låtsas lite som det, för jag pallar verkligen inte träna.ppgnmotuvest2 ppgnmotuvest3 ppgnmotuvest4 ppgnmotuvest5

Juste! Blev ju sån shitstorm of doom med likes på alla dom ballaste instagram streetart-sidorna i världen etc med ziljoner följare som la upp vår “olagliga” game boy. Det var kul, men jag orkar inte vara en självgod diva och länka alla så jag länkar till Expressen istället: http://www.expressen.se/nyheter/har-de-gravt-ner-en-game-boy-i-marken/

Aliens vs Terminator 2

I mitt jobb, som konsthandledare gör jag ibland lite udda grejer för att inspirera kidsen med.

En kollega hade två par tygskor hon undrade om jag kunde göra något kul exempel på.

Eftersom att skorna var mörka och jag försökte hålla mig till klassiska gamla spritpennor mestadels så fick jag anpassa motivet efter dess begränsningar. Vilket är kul då mycket kreativitet föds ur att ibland ha lite begränsningar som motstod.

Så ett par Aliens och Terminator 2 skor blev det!

unnamed bild 4

Stan Winston var som kanske många redan vet, skaparen bakom karaktärerna i filmerna. Tråkigt nog är han avliden sen något år tillbaka. Men hans “Stan Winston School of Character Art” finss fortfarande kvar och nappade på dojorna!

bild 3

 

Jävligt skoj för en fanatiker som mig och lär dyka upp inom kort på deras sida.

bild 1 bild 2

Morfin och tavlor

Just nu är jag sjuk och har varit hemma i ett par dar med förkylning of doom. Har också fått revbenen så pass inflammerade att doktorn skrivit ut “morfinliknande” för att dämpa den stickande smärtan som annars gör det svårt att andas. Det låter kanske lite farligt, men det är det inte. Sa dom.

Så jag ligger mest och sover oändligt länge eller inget alls, tycker lite synd om mig själv. Otroligt tråkigt känner jag ju så klart, som är van vid ett helt annat tempo i min vardag.

Så dom få timmar medicinen “hjälper”, orkar jag ju inte bara se dagen blåsa förbi. Så jag kunde inte hålla mig från att göra två nya canvastavlor.

 

Först ut blev en Turtles-tavla med Raphael. Gjord med sprayburkar, som är lite utav en utmaning på ett sånt trångt område (graffiti kräver stora ytor pga dom tjocka strålarna som blir med sprayfärg). Tändernas outlines gjorde jag med med molotow-markers som är kul att mixa med.

TMNTCNSGN1TMNTCNSGN2

 

Sen klurade jag lite på att göra en med Terminator, så det gjorde jag också.

Glömde ju fota utvecklingsprocessen som jag alltid spammar och tycker är så himla kul annars, på turtlen. Men blev lite på Terminatorn i alla fall, som är gjord med samma teknik som föregående.

1T2ESCNSGN 2T2ESCNSGN 3T2ESCNSGN 4T2ESCNSGN 5T2ESCNSGN 6T2ESCNSGN 7T2ESCNSGN

 

Många hör av sig om tavlorna och vill köpa, men har lite dåligt med tid just nu då jag har  fått heltidsjobb, fram tills årsskiftet samt håller i mycket workshops på helger. En framtida prislapp kommer ligga mellan 1500-3000 pengar, beroende på storlek och motiv/detaljnivå.

Men när det finns möjlighet så kommer hojta så alla vet. Har även rätt mycket uppdrag på kö som ska göras, där nattklubben Morfars (som jag målat hos tidigare, klick!) står först på tur. Större uppdrag går alltid att höra av sig om dock!

Men jag har ändå en liten tanke om att köra en utställning när jag fått ihop ett gäng tavlor. Här är dom som är klara hittills, dock i lite sunkigt nattljus och temporär flummig upphängning i dagsläget (ska placeras så himla fräsigt inom kort!).

Men kul att kunna se helheten nu i alla fall, gillar kontrasten som blir mellan dom olika motiven och genre.

8T2ESCNSGN

R.I.P. Tegelbruket

I Halmstad finns ett stället som kallas tegelbruket, som blivit ett känt ställe i hela landet att både kolla och måla graffiti på. Tegelbruket har uppskattats väldigt mycket bland graffare, fotografer, urban explorers och vanliga hundrastande svenssons.

Många stora graffitinamn har under åren låtit dom stora tegelväggarna prydas av massa kul färg. Till nyligen, när rivningen satte igång till fördel för nya lägenheter, eller om det var ett köpcentrum. Jag vet inte så noga, det är mest jobbigt att Hallands tydligaste graffiti-histioria försvinner.

(Här hade jag tänkt infoga massa coola bilder på stället, men hittar dåligt i mina mappar och får hänvisa till dessa istället. Men ni kan väl bara låtsas att det är lika häftigt som jag upplever att stället är.)

Dom två första är från när rivningen startat.

IMG_1303 10547126_259976510860165_550429434_n3HTS 5HTS

Jag var där en runda idag med (* som ville testa sin nya kamera. Jag tänkte att jag skulle spara en bit historia innan det är för sent och valde ut dom två största tegelblocken med färg på jag kunde hitta och tog med dom hem!

IMG_3204

Passade perfekt i mitt vardagsrumsfönster. Kände att He-man figuren “Stonedar” matchade temat, som kan bli en sten.

IMG_32ss32

Lite senare tyckte jag att motivet på tegelblocket såg bekant ut. Det gjorde mig jävligt glad när jag insåg att det var från Appears burner han gjorde 2013. Känns som en jackpot på val av tegel där, kolla!

appear

Hemmagjort sprayburkspennskrin

Det första jag tänkte på när jag vaknade idag var, fan jag vill göra ett pennskrin av en gammal graffiti-sprayburk. Så det gjorde jag.

Först letade jag reda på en tom can, som både fått och gett kärlek på vägg (samt guds underverk till lillebror).

1mcps

Sen borrade jag ett hål stort nog för att en plåtsax sedan skulle få plats, ni vet en sån man har i köket. 2mcps

Sen klippte jag runt en massa.

3mcps 4mcps

Sen tog jag en slip, en sån man också har i köket. Och slipade med den.

5mcps

Så här lät det: http://www.instavillage.com/v/661534494918444098_54504608/

6mcps

Sen var det klart!

7mcps

Noga uträknat in i minsta detalj, att till och med suddgummi och pennvässare fick plats.

8mcps 9mcps

Kommande graffuppdrag, watch out säger jag bara alltså!

Jag har gjort en life-size ninja turtle!

Jag har lite då och då som många sett på min instagram, jobbat på en life-size turtle-gubbe åt butiken Backlist i Varberg. Den ska fungera som mobil reklamskylt med valfri text i en pratbubbla som går att ändra om för varje gång.

Här är lite bilder från processen.

Först gjorde jag en liten skiss efter en av mina egna turtles-figurer. Efter det skissade jag upp det stort på en plywoodskiva.

1tmntsklt

När jag blivit nöjd med formen så sågade jag ut “gubben”.

2tmntsklt 3tmntsklt

Jag gjorde även två jack i skivan så man kan trycka i två ben så att den kan stå upp själv och orka lite väder och vind. Borrade även två hål i botten så att man kan fästa den med lås runt en stolpe etc. Så turtle-gubben inte rymmer ;).

Sen fick han stå och vila i mitt hobbyrum en stund.

4tmntsklt

Efter det var det dags för att spraymålas, som blev i Backlistgaraget här i Halmstad.

5tmntsklt 6tmntsklt 7tmntsklt

Andra sidan fick lila band istället för röda. Så det blir både Raphael och Donatello, two in one!

8tmntsklt

Sista detaljerna gjorde jag med markers, eller spritpenna som det kallas i folkmun. Sedan skeppades han iväg till sitt nya hem, Backlist-butiken i Varberg. Där står han nu och stoltserar i skylten och på gator och torg.

11tmntsklt 12tmntskl

 

Dom som varit uppmärksamma kanske har sett att det kommit till fler flikar uppe i panelen i min startsida. Jag nu även lagt till en portfolio med alla tidigare graffiti/konst-uppdrag jag gjort. Man hittar den HÄR eller längst upp i panelen under fliken “Graffiti portfolio”.

Jag offrade ett stackars gossebarn för Turtles.

Jag köpte för ett tag sen en schyst oval tavla med guldram på loppis. Motivet var dock på något gammalt gossebarn, som känns lite halvcreepy att hänga upp.

1tmntt

Så jag tänkte jag skulle göra något kul av den istället. Jag har alltid haft tanken på att ha ett “porträtt” på väggen med karaktärer/saker som påverkat mig mycket. Så igår satte jag igång med att skissa och förverkliga mina planer.

2tmntt 3tmntt 4tmntt

Efter detta så sprayade jag det gamla motivet i svart som fick vara till bakgrund för Donatello som jag sedan klippte ut och klistrade på. Sen var den klar!

5tmntt

Min dröm har gått i uppfyllelse!

När jag var liten hade jag en dröm om att ha Action Force dykare i mitt akvarium som stod i mitt gamla pojkrum. Det skulle vara svincoolt, men det fick jag ju så klart inte.

Nu när jag gjort ett lägenhetsbyte så medföljde till min stora glädje ett akvarium. Visserligen i rätt skitigt skick, men som min store bror la ett par timmar på att fixa upp för dom stackars tre överlevande fiskarna.

Så nu när jag är “vuxen” och allt, tänkte jag fan passa på. Den gamla pojkdrömmen ska bli sann!

Så jag firade ned en gammal Action Force dykare från 1986, kolla så fett det blev!!

IMG_6466 IMG_6468

Planen är att köpa ett risigt gammalt Action Force jetflygplan och såga isär det i bitar så det ser ut som att den kraschat. Och sen då lite dykare från båda sidor som söker efter vrakdelar.

Och fiskar då förstås! Coola fiskar ska det bli med, så det inte bara blir undervattens displayskåp ;)

Min mamma gillar graffiti

I veckan fick jag ett paket med cans som min mamma beställt till mej.

fe615c2ef57c11e28dc722000a1fbcbc_7

Eller till mej och till mej, hon ville att jag skulle graffa på hennes vattentunna inför en trädgårdsutställning hon ska medverka på. Så det gjorde jag. Även om det var på en sjukt tight yta och på plast som lätt gör att färgen rinner så blev det ett helt ok resultat.

Jag slängde självklart in ett gäng NES pärplattor som hon också ska ha med ihop med tunnan.

54ead068f76a11e288fb22000ae911cc_728e90ab2f76e11e2a5a022000ae9129a_7752158c4f77011e284b222000a1fbcf6_76963dfb4f76d11e2902222000a1fa52b_7