Hänger hos Pappas Pärlor i Motala

Är på besök i Linköping/Motala hos min favoritpappa (efter min biologiska då) Pappas Pärlor den här veckan.

Jag äter hans mat, snor byggmaterial till mina egna projekt och umgås med hans familj. Men vi skapar även en massa next level shit som man säger på Nintendoinska. Kan så klart inte spoila alla än, för jag vill vara ball och cool på Internet lite till först.

Men det brukar dyka upp först på våra Instagram: @GrimNyberg & @PappasParlor

IMG_5190

IMG_5208 IMG_5221

Men idag bröt vi mot alla lagar och regler som om vi vore med i Grand Theft Auto och collabade ett gammalt elskåp ihop! Vi kallar den, Gameboyz 2 men. För även handhållna konsoler måste växa upp lite ibland. I volym då.

IMG_5272 IMG_5234 IMG_5266 IMG_5274 IMG_5270

Alltid jävligt kul att tramsa med Johan (som hans familj kallar honom, dom fattar inte att han är lika ball på Internet som jag, med ett coolt nickname).

Tidigare i somras gjorde vi även en collab i Ronneby på Tosia bonna dansen. Ludvig Carlsson gjorde en film av det, kolla!

Jag bytade leksaker mot en ny frisyr

Idag så var jag iväg en runda i Danmark!

Här är en bild på ett hus, nånstans i Köpenhamn. Som bevis på att jag varit utomlands. Ja, tro det eller ej, men Danmark är ett eget land.

IMG_5988

Här är en vägg, den har graffiti på sig. Det tyckte jag var himla snyggt. Väldigt mycket graff överlag i Köpenhamn och många stora områden med lagliga väggar, dom ligger sjukt mycket före på den fronten. *tumme upp*

IMG_5991

Efter att kollat på snygga hus återgick jag till att äventyra med mitt sjukt dåliga lokalsinne, struliga internet på GPSen och en gammal googlad adress som inte stämde.

Efter en timme hittade jag till sist Ruben og Bobby! Frisörsalongen där man kan byta gamla vintage leksaker mot en klippning. Eller bara köpa och byta massa kul toys! Titta, ett videoklipp för ögon och öron!

Jag insåg väl framme att jag lyckats gå förbi butiken 40 min tidigare lite hastigt när jag hade fel adress, innan jag hittade rätt. Det fick mig direkt att tänka på att dom skulle behöva en Turtlesgatupratare i framtiden.

IMG_5995IMG_5998

Skönt första intryck med massa toys och arkadmaskiner! Kändes väldigt hemma.

IMG_6009 IMG_6015 IMG_6019 IMG_6020

Sjukt snyggt Robocop flipper som jag tidigare gått och suktat lite efter.

IMG_6022 IMG_6025

Lite färska flingor från 89 till frukosten? (flingorna låg faktiskt kvar i.)

IMG_6035 IMG_6059

Sen var det dags att äntligen göra entré i frisörstolen. (Här kom jag på att jag borde fotat leksakerna jag bytte mot klippningen, men det glömde jag ju så klart! Men det var lite Transformers gubbar iaf.)

IMG_6036IMG_6043

Det blev en himla, himla skarp flattop! Känner mig lite som Guile i Street fighter II eller stereotyp jocken i vilken gammal 80-90-tals rulle som helst! ;)

IMG_6048

Efter det fick jag stressa tillbaka till bussen hem, fråga tusen gånger om vägen för att till sist ställa mig längst fram på färjan mot Sverige. Som Leonardo Dicaprio och Rose i Titanic, fast själv. Och utan Titanic då. Romantisk stund! Utan romantik då. Det blev en stund helt enkelt.

IMG_6066

Jag passade även på att byta lite kul prylar med den trevlige och stilige unge herren Bobby! Och dessa godbitar som jag jagat, följde äntligen med hem.

Vintage Turtles MOC:ar från 1990 och själva lådan till turtles NES spelet som jag tidigare saknat låda till, yay!

IMG_6073

Kan starkt rekommendera ett besök hos Ruben og Bobby för leksaks/retro/gaming-intresserade (om man inte redan gjort det). Skön stämning och väldigt bra priser måste jag ändå säga.

5/5 Power Rangers får dom i betyg!

Nya 80-tals leksaker och graffiti-roadtrip!

Jag har på den senaste tiden enbart lagt upp massa graffiti eller från när jag är häftig i media.

Dålig stil, vart fan är leksakerna kan man tycka?! Jag hovar fortfarande in lite 80s toys då och då men finner aldrig tiden till att nörda ner mig med att texta text och lägga upp bilderna här.

Jag tror till och med att jag glömt posta att jag fått tag i en en oöppnad nordisk Action Force gubbe som är det enda kända exemplaret av i hela världen. Det ni!

Så idag är jag lite rebell, i mitt till nästan synes vuxna och tråkiga liv, präglat av jobb och en miljon uppdrag som stjäl min tid, istället för att göra mig till miljonär.

Jag började dagen (en av mina första lediga dagar på över en vecka) sketagött med att byta till mig dessa vackra skapelser! (Av Sebastian från pod-duon Pixelklubben64. Även årets cosplayvinnare på retromässan.)

Ett Ninja Turtles “OOZEY” playset från 1990! Älskar verkligen boxarten på dessa!

1TGTMNTFKB

En Robocop MOC från 1993. Inte världens coolaste utförande men föll så hårt för cardarten även där.

2TGTMNTFKB

En söt liten Transformers MIB, Twin twist från 1984. Med(!) sitt sticker sheet kvar.

3TGTMNTFKB

Efter att titta på all för jävla snygg boxart så blev jag för jävla sugen att åka o måla graffiti med hela händerna på Hallands enda lagliga vägg/tunnel, Skreastrand i Falkenberg. Så det gjorde vi!

4TGTMNTFKB 5TGTMNTFKB

Jag och (*) colabade och körde en målning ihop.

6TGTMNTFKB

Dalia hjälpte att fylla.

7TGTMNTFKB 8TGTMNTFKB

Willes färdiga “Rocky” målning.

9TGTMNTFKB

Målning av Sebastian, 14 år. En talangfull pöjk som gått på alla mina workshops och som nu fick hänga med och måla med oss. Han så där, sjungpratar med munnen också. Det kan man höra här: https://www.youtube.com/watch?v=aSSy-1w3u14

10TGTMNTFKB

Min och (* målning klar!

11TGTMNTFKB 12TGTMNTFKB

Skjuter med pumphagel!

Idag var jag, Dalia, Wille och pangade lite i skogen. Inget värmer upp julkänslan som en rykande varm pipa… nej det lät fel, men ni fattar!

Idag hade vi med oss ett pumphagel. Jag har skjutit med rätt mycket “exotiska” vapen men alltid lyckats missa det klassiska pumphaglet. Men idag hade vi med oss ett, och det var underbart! Ytterligare en barndomsdröm att bocka av i listan.

Det var ganska slappt och lugnt uppstyrt jämfört med sist där vi också filmade när vi sköt saker som ser “coolt” ut i slowmotion. Den kan man se här: http://www.youtube.com/watch?v=dZ4w6BY7vqU

Men idag var det som sagt lugnt och “mysigt” så kameran fick stanna hemma. Men det blev en del bilder i alla fall.

ff68c1086bd711e39d8f0ece8b6f7149_7ed29a79e6bd911e3abda1229ad7d81e8_7daa8ca3c6bd911e392e30a2da99b08fd_7

Jag tog med en slatt av Montana färg (graffiti spray) som jag sköt sönder. Det sprutade rätt mycket färg som sträckte sig flera meter bak trots att det var så lite kvar i. Fick en idé om att sätta en canvastavla bakom nästa gång och skjuta ner ett par stycken i olika kaliber för att få ett snyggt splatter mönster på.

ad4f46886bd911e3af9d125892e7acd6_7

Jag tror också att den hade kunna bli en schyst lampa som bildar ett snyggt skuggspel när man sätter ljus i den. (Detta kommer att experimenteras!)

Dalia har aldrig någonsin skjutit med ett riktigt vapen, bara övat hardcore hemma på mitt Duckhunt till Nintendo 8-bit. Så idag tog hon oskulden.

0924719a6bda11e3ae0c0edde95f70c1_7

Jag filmade lite slappt med mobilen också (kunde inte hålla mig). Tyvärr har instagram croppat bort en del av bilden på sidorna så man inte ser vad man träffar. Men så här såg det ut när hon sköt: http://instagram.com/p/iRhaHnSAba/

Wille pangar: http://instagram.com/p/iRZ9DFSAfB/

Jag pangar sprayburken och nån 1.5l petflaska. Återigen croppar instagram bort typ halva bilden och kvaliten blev lite knasig efter att klippet skickats via ett sms. Men så här såg det ut: http://instagram.com/p/iREsGASATT/

Rekar locations för filminspelning.

Just nu håller jag och Jens att förproducera en ny film. Jag är lite diffus om innehållet för att inte ge falska förhoppningar då det fortfarande är en 50/50 chans att den blir av. Men det är helt klart mina tre av mina favorit genrer i ett.

Det är rätt intensivt arbete då det är mycket som ska göras på kort tid. Rätt tråkigt att “raportera” om på bloggen. Men idag så location scoutade vi, eller leta platser att spela in film på. Som man säger på ocool svenska. Lillbrorsan hakade klart också på när det gällde att hitta “ödeplatser” ;).

1lcsc 2lcsc 3lcsc 4lcsc 5lcsc 6lcsc 7lcsc 8lcsc 9lcsc 10lcsc

Att gå i ödehus  gäller det att man är uppmärksam och försiktig för att inte rasa igenom, som lätt kan hända i gamla fuktiga hus. Detta var verkligen ett sånt hus men nyfikenheten driver alltid mej till att “bara kolla lite till”. Här på övervåningen var ett sånt fall där plankorna lossnade lätt. Då är det viktigt att kolla hur balkarna går som håller upp huset går och gå försiktigt efter dom.

Det är alltid kul att hitta små udda saker att ta med sej. Jag brukar hitta allt från patronhylsor från diverse vapen till antika tavlor. Idag hittade jag ett paket med oanvända raklbald i sin förpackning från ca 50-tal i förvånansvärt bra skick. Riktigt kul. Nån som har koll på vad såna här kan ha för värde? Om något alls? Annars rätt ball förpackning med “Tiger Razor blades”.

11lcsc 12lcsc

Laglig graffiti-vägg i Falkenberg!

Idag ringde lillbrorsan och tyckte att vi skulle spontant skulle åka och måla på den lagliga graffiti-väggen eller tunneln som det faktiskt är i Falkenberg, “Skrea strand”.

Så det gjorde vi, i vårsol och allt!

1graffalk

Jag hade ingen skiss med mej så fick slänga ihop en på plats. “Tötels” funkar alltid.

2graffalk

3graffalk

Det är ofta lite beslutsångest över vilken målning man måste tvingas måla över. Speciellt på lagliga väggar där det är smockfult med målningar. Men jag fick ta en vägg som råkat ut för “coola P12:or” som skrivit kuk och liknande skräp över en ganska tung målning.

4graffalk5graffalk6graffalk7graffalk8graffalk9graffalk10graffalk11graffalk

Självklart blev det två “Vine” filmer som den missbrukare jag är. (Dock på Willes mobil/konto då min dog)

Klipp 1! Klipp 2!

Skrea strand är hallands enda lagliga vägg (vad jag förstått). Men det är ett kul initiativ och uppskattas av lokalbefolkningen i Falkenberg. Var en hel del i blandade åldrar som stannade till och tyckte det blev fint vilket är kul. Det är ju skillnad på klotter och graffiti.

För ett tag sen så gjorde jag en film med “maskerade ligister”. Den kan man titta på här!

Simon Gärdenfors och Daniela Wilks i Lund

För ett par dagar sen var jag i Lund och lyssnade på Simon Gardenfors och Daniela Wilks som hade föredrag om sina serier. Det var riktigt kul och intressant att lyssna på. Här är en slapp, suddig och något otydlig bild från det det.

IMG_2038

Efteråt hamnade vi på en sunkig krog med sunkig inredning där Jack Vegas jinglarna ekade i bakgrunden. Grand nånting hette det.

IMG_2042IMG_2053IMG_2054

Jag har länkat den förr men den tåls att länkas igen, reklamfilmen jag gjorde inför släppet av Simons serieroman Död Kompis.

Tatuering I GBG

Förra veckan var jag och min lillbrorsa i Göteborg för att uppdatera min Action Force tatuering och för att hänga med Aggro i serietidningsbutiker.

IMG_1634IMG_1543

IMG_1635IMG_1539

Tänkte slänga upp en före och efter bild så fort det läkt klart. Men runkar man till Action Force figurer och har ett tränat öga så kan man se det på denna bilden. Men för alla er dödliga får jag peka pedagogiskt med pilar senare.

Efter det så utforskade vi “baksidan” av Liseberg.

IMG_1596IMG_1633IMG_1598

Men sen så började en gubbe skrika och gapa från en balkong nedanför. Han stod övertydligt för att visa att han höll en telefon mot örat när han låtsasringde till “polisen”. Jag älskar såna här människor, dom har så mycket potential att driva med! <3

IMG_1599

Sen drog vi och köpte gamla serietidningar.

IMG_1626 IMG_1623

Aggro köpte en gammal Stålmannen tidning från 50-talet då dom firade 25-årsjubileum.

IMG_1628

Jag hittade svinmycket Nintendo Magasinet tidningar som jag samlar på och lite He-Man. Passade även på att köpa pärmar till mina serietidningar för att få dom i nån slags ordning. Tog ett par klassiska Kalle pärmar i mint skick som jag hade när jag var liten. Är det nån som vet exakt årtal på dessa? Gissar sent 80-tal till tidigt 90-tal.

IMG_1856

Plockade även en Magnum tidning enbart för den asfeta Lobo postern jag tänkt rama in.

IMG_1857

Bara någon dag innan hade Dalia snackat om att hon ville ha “vintage” porrtidningar så jag hittade ett par FIB Aktuellt från 70-talet i fint skick och ett par skor i leopardmönster. Leopardmönster och porr går alltid hand i hand.

IMG_1853

Det kändes dock lite som att ha Axel Rose skrikande “Welcome to the jungle” i örat för varje blad man bläddrade igenom då rakhyvlar och könshår fortfarande var science fiction på den tiden. (Boyz n girlz)

Men hon blev glad trots dåtidens djungel.

IMG_1775

GIFF + Jag och Aggro till Dramaten

I veckan har jag hängt på göteborgs filmfestival och kollat på balla grejer. Men också träffat Aggro och pratat ihop oss inför våren då vi ska stå och babbla på Dramatens scen i Stockholm. Vi snackade “konstigt nog” som vanligt mest om gamla leksaker och serier. Kanske var vi lite fulla med.

Är man helt obekant med Aggro så har han bla battlat i Basementality Battles och var även med i Simon Gärdenfors serieroman “Simons 120 dagar” mm.

IMG_0451IMG_0449IMG_0448IMG_0460IMG_0461IMG_0462IMG_0472IMG_0471

Aggro har precis som jag ett överdrivet intresse för Ghostbusters och prylar som alltid är kul att kolla på.

IMG_0492IMG_0500

Jag fick även originalet av Ghostbusters teckningen han ritat på oss där Reinfeldt är Mr.Stay Puft Marchmallow Man. Lite av “showen” på Dramaten vi ska göra kommer fokusera kring denna teckningen.

IMG_0491

IMG_0490

Jag hade med mej en bunt gamla Batman leksaker jag haft sen jag var liten jag själv inte samlar på som han fick då han mest fokuserar på Batman i sin samling.

IMG_0476IMG_0437IMG_0497

Han fick också ett Batman täcke jag själv hade dubblett av från Timburtons film 1989. No homo.

IMG_0516

Någon gång under kvällen sägs det att jag blev full men det är inget jag har något minne av.

IMG_0504