Sommarjobb

Vi har hållit på att spela in Johans kommande nya kortfilm ett tag nu där jag hjälpt till med manus på ett par hörn samt skrivit bildmanus.

En mörk komedi som i korta drag handlar om två ungdomar som får ett annorlunda sommarjobb.

Här är ett par bilder jag tagit under inspelningen.

He-Man reflex!

Jag har alltid känt mej så jävla töntig varje gång min mamma tvingar på mej en reflex. (Hon gör det seriöst varje år trots att jag motvilligt är “vuxen” numera!) Kan iofs ha o göra med att jag blev smackad rätt hårt av en bil som barn men ändå.

Men så kom jag över en gammal relfex från 80-talet med He-Man motiv på, eller “Skeletor” som det faktiskt är som tydligen är tillverkad i Finland dessutom! Jag bara lyser av coolhet när jag slänger fram den, ni vet precis som när man slänger fram kuken.

Tycker alltid det är så kul med leksakshistoria som rört sej i norden. Vilket också är det jag samlar mest på eftersom det känns mest “äkta” om man siktar hardcore på real deal nostalgiväg.

För er som inte samlar och kanske inte förstår vad jag menar när jag “nazijagar” dom ariska nordiska saker så är “Action Force” ett bra exempel på vad jag menar som hette “G.I Joe” i dom övriga länderna. Det var alltså bara i norden, Tyskland och Storbritannien  som det hette så. Och specifikt för här i norden släpptes förpackningarna på Svenska, Norska och Finska. Tidigare åren av 90-talet kom dom även med Tysk text vilket är rätt unikt eftersom det är i stort sett bortblåst idag där allt numera står på Engelska.

Nördpoäng: 100+

5 skott 5 shott 5 stygn

Jag älskar att vara full. Hade det varit socialt accepterat hade jag lätt blivit alkoholist. Eller ännu bättre, erkänna att jag var det.

Men det jag älskar mest med sprit är att vakna upp dagen efter (typ ändå inte alls så bakis som man borde) och hitta en helt färdigredigerad film som man inte har ett minne av att man gjort. Alltså det finns ju verkligen INGA nackdelar med alkohol! Tror det kan bli en populär grej om det marknadsförs rätt.

Här är den, tydligen andra avsnittet av Vessige Hoodrats!

Transformers frossa

Jag har hittat en hel del godbitar utav gamla vintage Transformers figurer på senaste.

Först upp är “Laster” som tillhör G1 Brainmaster-serien från 1989 som jag hittade på loppis för bara en tjuga. Jag har senare googlat info om den och har jag bara hittat versioner som har svarta plastdelar istället för röda som min har. Väldigt lustigt, någon som vet mer om detta? :) Detta är även den stora varianten av den lilla som jag tidigare gjorde ett halsband av HÄR! 

Älskar att han är en Lamborghini, en sån typisk 80-tals ikon.

Mina favoriter har alltid varit dom som drivs av en liten Transformer i som transformeras till robotens “huvud” vilket just denna är. För när man placerar gubbe inne i roboten och sedan stänger bröstluckan så transformeras gubben till robotens huvud automatiskt bara genom av att man stänger luckan. Blir alltid glatt förvånad över alla smarta och kreativa lösningar dom kommit på till leksakerna.

Sen har jag lyckats komma över en oöppnad robot med som kallas “Quake” från 1987. Nu ser den dock ut att vara i en aning sämre skick än vad den är pga studio-blixtarna. Men älskar verkligen card arten, så jävla balla färger.

Ofta är det svårt att lyckas få tag i sina gamla barndomsfavoriter och det blir ofta att man köper mycket sånt man aldrig lekt med men tycker är ballt idag. Men nu har jag äntligen lyckats få tag i en gammal barndomsfavorit och i oöppnad förpackning dessutom!

“Doubledealer” från 1987.

Det som gör denna väldigt speciell och utmärkande är att denna kan både bli dom goda “Autobots” men även dom onda “Decepticons” som är helt unikt. Allt beroende på vilken mini gubbe man transformerar till en motor som sedan låser upp funktionen. Den går alltså inte transformera utan dom.

På ovansidan ser man hur den kan bli Autobots roboten och ävendå Decepticons falken.

Är åter igen verkligen totalkär i färgschemat och box arten, så jävla snyggt!!

Börjar bli rätt nöjd med mitt lilla hyllplan med gamla Transformersfigurer.

Loppisfynd!

Jag älskar fan att gå på loppis, jag hittar ALLTID något kul för typ pruttpengar som ändå går till välgörande ändamål.

Igår när vi skulle köpa rekvisita så hittade jag en bunt med serier från 80 och tidigt 90-tal så som: Transformers, He-Man, MegaPyton (dock inget med Simon Gärdenfors i tråkigt nog) och Usagi (känd från Turtles). Ett par smala ropechains för en tjuga styck blev det med som jag letat efter ett tag och en pimpig tiger pin!

Passar till fest som till begravning

Har sytt en tröja med tropiskvärme som passar bra till fest som till begravning.

 Nu är det lite pissig kvalitet på bilderna och ska tvinga Jens o fota senare men tänkte visa hur den blev iaf.

Jag har haft idén länge att det hade varit ballt o sy en hoodie av en hawaiiskjorta med puffigt 80-tals snitt. Detta är mer som en beta test, jag har inte sytt på nästan 10 år men gick ändå bättre än förväntat. Sydde om flera gånger innan jag fick det någorlunda som jag ville. Fick dock en del assistans av mamma med när jag inte visste hur man skulle lösa vissa saker <3.

När jag får mer tid är tanken att sy fler och lite spexiga satinbaseballjackor bla för att senare producera i större skalor. När det blir av vet jag inte än men så är tanken iaf. Bättre bilder kommer inom kort!