Kanske världens nöjdaste mankillepojk

Jag har levt rätt snålt dom senaste månaderna, men igår rullade belöningen in på parkeringen och levererades för hand av säljaren. Vill inte riktigt berätta vad jag betalade för sakerna..

Men det blev inget mindre än tre Svenska Action Force MOCs och en Svensk MISB!! Alla från 1988 till 1989.

Med andra ord så betyder det att dom är oöppnade sen 80-talet och är extremt svåra att få tag på. I och med att dom är just “Svenska” eller nordiska som dom faktiskt är med tanke på att det står på Svenska, Finska och Norska på dom (och Tyska på 89 förpackningarna) så finns dom också sällan ens på ebay etc utan man måste ofta leta genom kontakter vilket kan ta ett par år innan man lyckas få tag i dom där figurerna man letar efter. Men nu är dom här!

Toxo-Viper från 1989. Jävligt snygga färgkombinationer på denna.

Cobra Commander från 1988. Denna har jag letat efter i ett par år nu så känns sjukt nice att äntligen ha den ståendes i hyllan.

Mokeywrench från 1988. Det som är lite kul med dessa nordiska varianter är att Sverige tog initiativ till att förpackningarna skulle censureras och dessutom genomförde det. Med andra ord plocka bort vapnen på förpackningarna. SÅHÄR! ser till ex det Amerikanska originalet ut, som dessutom har en G.I Joe logo på. Och nedan den nordiska varianten utan vapen vilket gör dessa lite extra unika. Dock slank vissa vapen igenom som Toxic-Viper ovan.

Och sist men inte minst Zanzibar & Air Skiff från 1989 i sjukt bra skick. Dessa brukar trots  “bra” skick bli lite säckiga och bli en aning ovala i formen men denna har fortfarande perfekt jämna kanter och är riktigt “fyrkantig”.

Triangelbling

Jag försöker ofta skaffa dom ultimata halsbanden men eftersom det som säljs för “killar” ofta är rätt bögiga så jag brukar istället göra halsbanden själv. Vilket brukar går till genom att jag köper lösa kedjor, nyckelringar, leksaker, örhängen mm på loppisar som jag kombinerar och meckar ihop med lite verktyg.

Här är ett som jag gjorde av ett gammalt triangelformat örhänge som såg rätt 80-tal ut. Kostade typ en tia på rödakorset.

Och med kedja på, kostar typ också en tia och brukar vanligtvis hänga bland resten av “tantblinget” på loppisar.

Kommer nog se fett ut med min Imaginary eller Majls tee.

Doubledealer

Har äntligen lycktas få tag i en “lös” Doubledealer Transformer från 1987. Efter att jag hittade en oöppnad av samma figur som jag skrev om HÄR så kände jag ett starkt behov av att också ha en oöppnad figur framför förpackningen i mitt displayskåp.

Den är i lite risigt skick, saknar ett par små delar (som till och med är dyraren än hela figurern, styck!) men jag ska ge den kärlek, putsa upp den och klistra på helt nya klistermärken. Han ska få bli som ny igen.

Det som är utmärkande för Doubledealer är ju att han kan bli tre “varianter” istället för bara två som andra Transformers. Inte bara det men så kan han också vara både dom goda “Autobots” men även dom onda “Deceptikons” vilket är unikt. Titta!

Här som ett neutralt misilfordon.

Och här som ond Decepticons örn.

Och Sist men inte minst som Autobots robot!

Och här framför den oöppnade dubbletten.

Låtsas vara någon annan

Igår hade Sebastian gala för sin nya film. Och på galor måste man ju se riktigt high class ut. Något jag inte riktigt känner att jag lever upp till så jag klädde ut mej till någon annan och gick under namnet Lorenzo, den udda men berömda regissören från Italien. Och det var faktiskt få som kände igen mej till en början. Det var kult.

Här är ett par bilder genom transformeringen medan jag sprang runt och improviserade.

Och slutresultatet med den vackra amazonaskvinnan.

Tidigare har jag även varit Carloz, kokainkungen från Colombia.

Denna var också rätt lyckad, jag kommer ihåg hur folk frågade om jag ens gick på skolan och att jag inte kunde återhämta rösten ens en vecka efter. “Ronny” den ökända alkisen som vi alla sett utan för vårat konsum i varje stad som sägs sitta på Palmepangaren. Och som ofta vill ge folk en rak höger rätt i bröhackan för att ha golat till bängen! Klick!

Födelsedagspaket!

Jag fyllde ju år för ett tag sen och min syster brukar alltid sätta en tiopoängare varje år vad det gäller födelsedagspaket. Och har gjort så ända sen jag var barn, det var faktiskt hon som fick min intresse för att samla på 80-tals leksaker att börja spinna igen när hon gav mej en oöppnad Transformersbas från 1988 på min 18-årsdag.

Men eftersom jag ofta är väldigt specifik i saker jag gillar så är det också väldigt svårt att hitta vilket resulterade i att mitt paket tog lite tid att komma fram men idag kom det på posten. Spänningen och förväntan var hög! :D

Nu står det Ludvig med “W” vilket är ett internskämt då vi båda stavat våra namn med utbytta eller extra bokstäver som barn. Ida brukade stava det med Idah fast att det inte är så och jag med “W” i Ludwig vilket heller inte stämmer. Jag tror det gick så långt att det faktiskt kom med på passet en gång. Det var kul.

I låg en officiell T-shirt tillverkad av Hasbro med Transformers på!! Så sjukt jävla bal! Jag hade just den här roboten när jag var liten så den ligger mej klart väldigt varmt om hjärtat. Jag kommer ihåg att jag fick den i 4-årsåldern av min storebror Martin. :) Nu är den en aning skrynklig efter frakten och ska få sej en rejäl (kok) strykning. Riktigt schyssta färgval med.

Snygg oldschool design på tagen med. :) (Även om Hasbro logan numera är uppdaterad sen 80-talet.)

Sen är det rätt ballt att den heter just “Grimlock” med med tanke på att jag skulle växa upp till att börja lura hela Internet med att jag heter “Grim”. Många tror ju att jag gör det på riktigt, men det är en lögn! En riktigt Internet lögn.

Fick också en ball väska i form av ett gammalt kassettband, tänkte fylla i “etiketten” med typ “Guns N Roses mixtape” eller liknande då jag brukade alltid köra det på min gamla freestyle som barn.

Redan på min födelsedag sågs vi jag och min syster. Vi har ofta pratat om att det är så svårt att vara cool och snygg på vintern. Det brukar finnas två lägen: Ful men varm eller Snygg och fryser. Men så snackade vi om att man skulle kunna köra en Napoleon Dynamite över hela grejen. Att var ful med stil, rocka 80-tals skidoverall i nån skär pastellfärg, moonboots, pannband och en walkman. Alltså när man ändå går här på skolan mitt ute i ingenstans och ändå inte är ute efter att få knulla så lär det funka utmärkt! ;)

Så självklart hade hon fixat en riktigt pimp overall i en skön pastellfärg!

Så här såg det ut på SVT

Igår var jag med i SVT Debatt som jag skrev i föregående inlägg för att debattera  regeringens slappa satsning på fler jobb. Och den bissarra hjälpen man får som jag tidigare beskrivit HÄR!

Det var kul även om vi med redaktionen förberett mycket fler saker att säga och jag hade tänkt smyga in lite torra skämt som att jämföra Moderaternas jobbpolitik som lika lyckad som paret Reinfeldts äktenskap. För att sen hoppas på att nån skulle kläcka ur sen att det var lågt sagt så att jag sedan skulle kunna spinna vidare på det och säga på lite klämcheck göteborska “Men inte lika lågt som antalet med lediga jobb!”.

Men som sagt så rann tiden iväg som det lätt gör när det sänds live. Men det kändes ändå som om att jag fick ut ett par viktiga saker att säga som redan börjats citeras på interwebz (självgodkille89).

Här är lite bilder som min brorsa Martin tog från igår!

Innan jag drog så var jag tvungen att taga på väggen, satte den precis under Promoes. Det kändes som en fin plats :)

Det var även kul att Per Gahrton som grundade Miljöpartiet på 80-talet kom efter programmet var slut och klappade mej på axeln och gav mej beröm för dom sakerna jag sa i programmet och att “Såna som vi måste hålla ihop mot dom nyliberala.” Skoj skoj.

Här är länken för er som missade igår eller som vill kolla igen. Debatten om jobbpolitik kommer in nånstans i slutet.

HEJ JAG ÄR EN LÄNK, DU KAN KLICKA PÅ MEJ

Kommer även själv rippa den o slänga upp dom mest väsentliga delarna på youtube med ett eventuellt kommentarspår på sånt jag inte han med då. :)

Jag har även mängder med inspelat material från arbetsförmedlingen och diverse”ungdomsjobbgaraniter” (Nej dom garanterar inga jobb jag har frågat om valet av deras ironiska namn) som säger dumma saker eller hotar med anmälningar om förtal efter att jag publicerat deras brister och fler hot på min tidigare blogg.

Jag har dessvärre inte tid för att gå igenom allt då mycket tid går åt att starta min webb-tv show just nu men eftersom detta är aktuellt igen tänkte jag slänga ihop ett kul samtal från arbetsförmedlingen där dom tror att ingen behöver truckkort när jag frågade efter utbilnding om det vilket många jobb kräver mm.

Det borde dyka upp inom en snar framtid!

Jag är med i SVT Debatt

Ikväll 22:00 är jag med i SVT Debattkanal 1. Skjortan är på och Vanilla Ice frillan fixad, nu är jag TV redo!

Såhär såg det ut sist när jag var med i SVT Agenda.

Här hittar ni hela videobloggen “Jag är arbetslös, som alla andra” som visades i SVT. (Klick!)

Man skulle kunna tro att jag är nervös, men bitch pleaze jag är såhär lugn!

Tyg gjort av tyg

Var en runda på Myrorna när jag var i Halmstad. Dom lär vara sämst i Sverige på att ha något vettigt över huvudtaget. På riktigt alltså, jag kan räkna på fingrarna gånger jag faktiskt köpt något där. Och då har jag bott nästan hela mitt liv där. Man får vibbarna av att nån i personalen lootar allt vettigt o traderariväg skiten.

Nä! Jag ska fan räkna upp dessa gånger jag faktiskt hittat något där!

Finger nr.1 1997 En Guns N Roses spegel för 12kr (Det var när dom inte ville ha en miljon för allt som sålde)

Finger nr.2 2003 Ett nätlinne och ett par svarta rutiga braller (Punk yo!)

Finger nr.3 2010 En Action Force tidning.

Inte ens en hel hand för att kunna fista skiten.

Men nog om det för jag hittade faktiskt två jävligt balla tyger när jag var där i helgen. (Utöver He-Man, Denver och Ducktales vhsband från förra inlägget!!)

Eller den ena är faktiskt ett påslakan men räcker gott o väl till att sy en skjorta av. Väldigt 80/tidigt 90-tal över dom. Det “vita” tyger är fan inte långt ifrån Wood woods nya skjorta HÄR. Skilnaden är väl att mitt (coolballare) tyg kostade en tjuga istället för 1.200kr och att jag kan sy det själv. AAAAAAWWWW YEEEAAAH!

VHS Samling

Jag har lämnat ett litet glapp mellan inläggen här men jag har varit iväg och firat min födelsedag (det gjorde jag i 3 långa dagar), planerat inför nästa gäst i vår show i Stockholm och så har jag blivit jätte jätte sjuk.

Jag är fortfarande lite ur balans så jag mjukstartar med att visa den senaste tidens inköp av gamla vhser som jag samlar på!


Det mesta är 80-tal men också lite tidigt 90-tal. Eftersom jag ofta ärvde äldre leksaker blev det också ofta att jag fick eller lånade äldre filmer med. Denver och Chipmunkarna är en sån klassiker som jag ofta brukade titta på hemma hos min syrras bästis. Jag kommer även ihåg att jag fick en vit?! Optimusprime (för dej som är dum i huvudet så är det en Transformers) av dom som var jävligt ball.

Men det är sjukt grym 80-tals feel på Denver. Chipmunkarna har jag inte sett sen jag var 5 år så den är jag är riktigt jävla pepp på o se om den lever upp till hypen än idag. Tror det gjordes nån 3D version av den för något år sen som gick på bio dessutom.

Sen har jag hittat en del udda filmer som jag aldrig hört talas om tidigare som tecknade Rambo, den kan ju inte vara allt annat än pissig så det ska bli kul o se. Även Conan verkar sjukt kul som Arnold Schwartsernegger spelade i på 80-talet.

Robotech hittade jag precis med, även dom är från 80-talet och med svensk tal så det verkar spännande. Har nog aldrig sett anime på svenska utöver Pokémon.

Tanken är väl att börja recensera gamla tecknade vhser på svenska. Tror det kan bli riktigt kul med en flaska vodka och ett gäng kompisar. Det börjar ju bli en hel del filmer som stockpileas så det är väl dags snart.


Filmer jag saknar är Turtles “4”, “6”, “8” och “9”, Batman där jag bara har “1” och “4”. Efterlyser också om nån har eller vet ifall Action Force släpptes på svensk vhs? Har själv en brittisk PAL. Vet att det visats på typ Tv1000 med svensk tal när det väl begav sej.

Efterlyser egentligen mer av allt som inte är komplett ;) (Dock inte My Little Pony, dom har jag fan infinity av!)