Domedagsklistermärken

Okej nu måste jag bara erkänna först innan jag inleder med den riktiga texten.

Jag fotade alltså först “oskulden” på dom oöppnade paketen med vintage klistermärken och öppnade sedan dessa för att fota klart reseten av själva klistermärkena i när jag insåg att jag glömt att stoppa i minneskortet i kameran. KUKEN!! Alltså en oskuld som aldrig kommer igen, inte på bild iaf. Så jag försökte så snyggt som möjligt förpacka tillbaks klistermärkena i igen så att dom skulle se ut att vara oöppnade igen, för fotots skull. Så att jag sedan här på bloggen skulle kunna låtsas att jag aldrig begick det där misstaget, men så kom mitt samvete ifatt mej. Så nu vet ni! (Mvh kille med ett samvete så rent som en heltäckningsmatta efter en Max Hardcore inspelning.)

 

Så tillbaks till inlägget. Jag fick alltså hem två paket (som var oöppnade) med Terminator 2 klistermärken från 1991. Jag har lite blivit av en sucker för vintage klistermärken. Hela min baksida på laptopen är heltäckt av vintage klistermärken. Har även vandaliserat min iPhone i tidigare inlägg.

Och eftersom jag hävdar starkt att Terminator 2 är den bästa filmen som nånsin har gjort in i minsta detalj så är det lite som en våtbarndomsdröm cum true att få dessa i brevlådan. Kollla så jävla balla dom är! Älskar pixelmönstret på omslagspappret med hög 90-tals karaktär.

Fantastiskt snygga bildval dom gjort med.

Något jag kan störa mej på är lite att dom skrivit “cyborg” vilket jag tycks känns fel. Jag har också hört folk säga det ibland men ofta rättat dom med att Terminator inte alls är en cyborg. Jag hävdar lite att en cyborg är något levande med kroppsdelar utbytta till robotdelar i efterhand för till ex bättre prestanda. Medan Terminator bara är en robot som senare fått levande hud över sej för att smälta in bland människor bättre (tidigare Terminatorversioner hade gummihud dessutom). Jag menar han har ju aldrig varit “levande/mänsklig” från första början och kan därför heller inte bli eller vara en cyborg. Eller har jag fel?

Baksidan var lite intressant där man kan bilda en stor bild av en T2 “poster” eller vad dom kallas med Arnie på. Jag har en känsla av att detta är något jag kommer bli beroende av. Som tur är är dessa väldigt billiga att samla på och gick bara på 20 spänn för båda två på Tradera. Såg att det fanns fler kvar dessutom.

Dom är nästan lite så fina att jag inte vågar klistra dom på något även om jag har betydligt dyrare och mer “rare” som samlarna säger bak på datorn. Men har lite på känn att min laptop är på väg ner i graven så jag håller på lite i smyg och bunkrar upp mer “ny gamla” klistermärken för nästa dator. Man vill ju inte känna sej naken.

Musik jag gillar

Jag kan ofta bli rätt mätt på musik som spelas på fester, klubbar och i radion men något jag börjat falla tillbaka på igen är chipmod, bit pop, nintendomusik eller hur det nu benämns har jag glömt. Jag brukade lyssna ofta på det förr medan jag modellerade 3D, det hängde ihop på nått sätt.

FantomenK – Getting Melodies Out Of My Head

FantomenK – Playing With Power

FantomenK – Untie and Unite

Machups är också jävligt fett som jag ofta spelar mer än originalen.

Rye Rye – Shake it to the ground remix 

DJ Schmolli – Cold As Superbeast Prometheus

Även om denna Napoleon Dynamite ripoffen blivit rätt känd på senaste så tycker jag ändå han sätter en skön mix på rap och chipmod bra.

Adidas & He-Man Loppisfynd

Det är rätt tråkigt att bo i en håla, men ibland åker vi in med en stor buss till stan. Det är kul kul för där dom har en grym loppis. Alltså på riktigt, grym loppis. Jag har ofta inte vågat lägga upp så mycket bilder då jag är rädd att nån annan ska komma och röja eftersom det finns mycket Transformers, Action Force, He-man, vhs, infinity med bling, kläder mm. Svinbilligt med. (Inte paranoid kille.)

Men här är lite jag hittade idag, allt under en hundring med!

80-tals Cardbacks

Jag fick hem lite 80-tals figurer med “cardbacks” för ett tag sen.

För dom som inte vet så är cardbacks själva kortet/förpackningen som figuren satt på innan man öppnade den och som folk ofta sparade på förr.

Varför sparade man på dessa då? Jo för på baksidan fanns ett litet “filecard” som man kunde klippa ut där all fakta om figurens identitet stod. Men ofta sparade folk hela cardbacken istället för att klippa ut det. Jag är inte riktigt säker på varför man gjorde så. Kanske var folk lata, saxar var farliga eller som jag mest tror på är för att själva förpackningen är jävligt snygg.

Här är till exempels Dr.Mindbenders filecard som jag tycker är hysteriskt rolig då han började som snäll tandläkare men slutade som ond och självupptagen efter ett “experiment” på sej själv. Hårda grejer tandläkare pysslar med alltså, jag menar kunde dom inte komma på något lite hårdare? Men man anar en viss ironi när dom skrev texten som ofta är återkommande med just Action Force.

*Klicka på bilden för större bild*

Här är Cobra Commanders, inget överdrivet kul text men det jag tycker är intressant med denna är att dom glömt retuchera bort hans vapen på filecardet. Som jag tidigare skrev så censurerades vapnen på förpackningarna här i norden efter initiativ utav Sverige. Han har även mörka ögon här på baksidan av kortet men blåa på den nordiska censurerade framsidan vilket är lite kul och gör våra nordiska utgåvor lite mer unika.

Men något jag också märkte med Cobra Commanders cardback var att den var tryckt 1989. Alltså ett år efter min oöppnade Cobra Commander som jag tidigare skrev om som är från 1988. Jag la dom jämte varandra för att jämföra dom och märkte ett par förändringar.

Cobra-logon och “åldersgräns-logon” har fått en ny design, figurens titel har ha ny design samt på baksidan har man lagt till tyska bland språken, det nyare kortet är större samt har en lite annorlunda form på hängaren. Kolla!

Älskar den gamla prislappen på vad jag tror ska stå 79kr. Idag är figuren i obruten förpackning värd ca 25 gånger mer.

Jag har tänkt att samla på mej lite fler favoriter av cardbacks och rama in dom. Cardbacks jag saknar generellt är Zarana, Zandor, Techno-Viper, Snake Eyes och Storm Shadow på svenska kort. Om nån har dessa eller andra på sin vind så maila gärna! Kontakt info står längst upp på sidan.

Här är det jag ramat in just nu. Alla i svenska utgåvor.

Sci-fi mässa GBG

Förra helgen var jag på sci-fi mässa i GBG och på forumsträff för oss nördar i Sverige som samlar på vintage leksaker. Det var kul kul, titta!

Backlist var som vanligt på plats!

Hittade en rolig Scarface-figur på mässan som nån sålde men jag är rätt säker på att det var trollface.

Ett annat stånd sålde denna postern men en rätt skön och ironisk lapp.

Var rätt kul o se en tjej som sålde vintage My little ponys. Snygg displayat med.

Hon sponsrade till och med vår webb-tv show med lite ponys från 83 till 85! :D

Sen åkte jag hem till Freddy som har Sveriges största samling av vintage He-Man figurer. Jag brukar ofta säga att jag har det du inte fick som barn. Men Freddy är nog den som egentligen sitter på den titeln, här är en del av hans samling. Med varianter från hela världen.

Han bjöd på sprit, Action Force cardbacks jag saknade, mat och efterätt!

Sen drog vill till Gothia towers för att möta upp resten av forumstrollen. I lobbyn hade dom byggt Gothia towers av lego, det var rätt ballt! Man fick inte gå fram och röra dom men det gjorde jag ändå sen när jag blivit full och modig.

Det dröjde inte länge innan vi sket i töntbaren (där man inte fick bära keps) och istället hamnade på admins rum. Han hade med sej massa gamla svenska leksakskataloger från 70-talet till sent 90-tal som var sjukt kul att titta i.

Det danska Starwars forumets admin var där med. Han pratade med mej men jag förstod inte riktigt vad han sa så jag tog ett kort på honom istället.

Det fanns en hel del sköna bilder på dampungar i katalogen, checka dessa liskom!

Uppenbart stora problem!

Freddy avrundade kvällen genom att erkänna att han gjort en trampstamp som sextonåring. 4-real!

Jagtelefonen

Jag har rätt länge tyckt att iphones varit lite tramsigt, eller lite väl dyra i alla fall. Men jag har ändå länge lite i smyg avundats dessa vapen och plankningsappar mm som finns.

Men nyligen fanns det ju nån deal där man fick en gratis eller “på köpet” som man säger där man får ringa, smsa, surfa hur mycket man vill för typ 350 i månaden. Eftersom jag redan ringer för 400+ och betalar per sms så kändes inte valet så svårt. Så jag skaffade en!

Så här ser den/hen/han/hon ut. Pimpad med vintage He-manklistermärke från 1984 och Turtles klistermärke från 1988. Jag fick dock limma på dom med Karlssons klister för att dom skulle sitta.

Jag kommer nog bli förslappad en hel del med vad det gäller bildkvaliteten här på bloggen och slänga upp en hel del jag tagit med telefonen istället. Här är ett par jag tog nyligen på “improviseradvardagskonstmedslumpmässigaverktyg” aka adhd måste sysselsätta mej med något när en millisekund blir lite tråkig. (Inte Nintendoskadad.)

Det är lite ballt att kunna skriva blogginlägg med telefonen, känns lite som om framtiden är här! Dock var det typ det krångligaste jag gjort i hela mitt liv så detta blir redan nu mitt sista. (Fick dessutom bifoga bilderna med datorn i efterhand med.)

Det lilla aset

Under hela året jag gått här på skolan har jag försökt knäppa en bra bild på ekorren som springer runt här. Men det har fan inte varit det lättaste då när man väl får upp kameran så har den hunnit dampa iväg likt ett ADHD-barn på redbull.

Men så idag så lyckades jag ta en bild på det lilla aset!

Jag såg den springa runt lite senare med men då hann den dock iväg som vanligt..

Ska försöka få den tam med typ bröd eller något så den vågar komma lite närmare varje gång.

Hur fett hade det inte varit att ha en ekorre som husdjur? Är det ens lagligt? Har någon lyckats? Skitsamma jag hade bara skickat den på attack på alla fiender så att den ätit ur deras ögon. Det hade varit jävligt coolt.