Jag gästar en podcast!

I onsdags så gästade jag podcasten Pixelklubben64 som pratar om tv-spel, leksaker, filmer etc från 80 och 90-talet.

Fast att jag är jävligt ball o cool och såna grejer så är min starka sida att nörda in på gamla leksaker så jag pratade om dom gamla Action Force gubbarnas historia. Både från start men även vår egen svenska unika historia.

Så här beskriver dom det själva:

Jag har dock i efterhand kommit på mej själv med lite fakta fel som att Action Force upphörde i Sverige 1994 och alltså inte 1992 som jag säger i podcasten.

För er otåliga så dyker jag upp 1:26 in. Alltså 1 timme och 26 minuter in för att vara övertydlig.

Klicka här för att lyssna på podcasten: http://pixelklubben64.podbean.com/2012/06/19/hastar-dor-ju-av-allting-den-om-mega-man-vi/

Klicka här för att gilla Pixelklubben 64: http://www.facebook.com/pages/Pixelklubben-64/232843433440339

 

Här är lite bilder på det jag pratade om.

En av dom första G.I Joe gubbarna som la grunden för det som skulle bli Action Force.

Den brittiska palitoy varianten av G.I Joe gubbarna “Action Man”.

Dom brittiska och allra första Action Force gubbarna såg ut så här.

Det svenska censurerade kortet på Zarana som ser ut att luftrunka efter att hennes vapen plockats bort.

Originalet på Zarana.

Det första “lilla” kortet från 1987 till vänster och det stora som kom 1989 med samma figur fast med lite ny design. Har tidigare skrivit om det HÄR!

Baksidan på det svenska kortet där dom glömt censurera bort vapnet samt dom bruna original ögonen istället för dom svenska blåa som föregående ovanför.

Som en Ninja

Anledningen till att jag började kalla mej för “Grim” började för ca 10 år sen. Det var under ett sommarlov där jag var uttråkad och löste det genom att dra på mej mina inlines och åka ut och graffa i bilgarage. Jag brukade alltid avsluta dom att taga med just “Grim” som kom efter att jag tittat på “Grim & Evil” på Cartoon Network. Sen har det namnet bara hängt kvar sen dess.

Men eftersom min plastbror är väldigt intresserad av graffiti så stack vi och köpte lite cans. Jag är fortfarande en aning ringrostig efter alla år men det är rätt kul.

Vi fick dock inte tag i svart färg så jag löste det med att fylla i detaljerna med en tjock svart graffiti-marker som funkar förvånansvärt bra då man får lite mer kontroll över linjerna och får en snygg och skarp kant.

Min plastbror sitter fortfarande och skissar men jag var snabb att slänga upp lite grejer, dock med ny tag. Först upp blev Skeletor från He-man!

Nästa är Mr.Stay Puft från Ghostbusters. Alltså INTE michelingubben som många lustigt nog brukar få för sej. Denna här jag även som oöppnad figur från 1984 HÄR!

Jag har även gjort ett litet kit av en gammal Gameboy midjeväska som mina markers går ner fin fint i.

Dom tillsammans skapar Turtles som ploppar upp lite överallt i Halmstad. Här är några, kan du hitta resten?

HÄR! är tidigare aktiviteter som passar en 16-årings sommarlov.

Action Force

Alltid när jag får tag i oöppnade Action Force gubbar så brukar jag köpa samma figur fast “öppnad” och ställa framför när jag displayar sakerna.

Folk kan ofta helt oförstående fråga varför jag inte öppnar dom oöppnade med argument som “leksaker är till för att lekas med”. Självklart är dom det, även om det inte är prio ett nu som “vuxen”. Men att öppna en oöppnad Action Force figur som ofta ligger nånstans emellan 1500-2000 kr känns ganska dumt med tanke på att man kan hitta samma figur öppnad för 30-100 kr beroende på skick och figur.

Men som jag skrev igår så hittade jag lite Action Force figurer, många som jag redan har och oöppnade dessutom men även två stycken som jag blev extra glad för.

Jo just för att dessa två fick jag nyligen tag på oöppnade!

Crazylegs från 1988 och Hardball från 1989! Det som är lite roligt med dessa är att man tydligt ser övergången till dom “stora” korten som kom -89. På dom stora korten lades även tysk text till.

Hardballs “filecard” känns så osammanhängande. Hans lag vann i amerikansk fotboll och sen gick han med i Action Force som inte har nånting med amerikansk fotboll att göra.

Jag antog att det försvunnit lite text i översättningen. Här är det amerikanska originalet.

Mera mera loppis

Jag tog ytterligare en loppisrunda och spanade in Emmaus i Halmstad. Den butiken har verkligen växt till sej mer och mer och har blivit riktigt välsorterad. Ändå lägst priser i stan.

Idag hittade jag en hög Action Force gubbar från 86-88 för en femma styck!

Många av dessa är redan dubletter man jag har svårt att gå ifrån en bra deal. Dom blev faktiskt kvar där i min pappas kruka. Förutom två som är lite extra speciella, varför? Jo det får ni reda på imorn!

Men jag hittade fler saker, som ett gäng Judge Dredd tidningar och Magnum som jag hade när jag var liten.

Tänkte att det kunde vara lite skön inspiration nu när jag håller på att skriva manus till en serie och kommer prova mej fram till en tecknarstil jag gillar.

Hittade ett balt halsband, eller “smycket” till ett halsband. Tror det kan bli tungt till en äkta kattguldkedja ihop med skjortan jag köpte i förrgår. Väldigt chillin’ out maxin’ relaxin’ all cool.

Även två gamla “Freestyle” pins. Jag minns att jag skämdes väldigt hårt för att jag gillade dom som barn. Nu ska jag bära dom med pride, eller som pride. Det beror på hur man tolkar det.

Men hur kan man stå still till det här?! Äta godis och hångla är vad man vill göra.