Jag håller på och gör en musikvideo

Jag tjatar ofta om att jag inte har tid för videobloggar eftersom jag gör andra större projekt. Och det är ju lite tråkigt att jag inte visar något under tiden det är “work in progress”.

Men jag tänkte det skulle vara kul och visa upp lite bilder från set på Lilla Sällskapets nya musikvideo som jag regisserar och Jens fotar.

För er som är obekanta med Lilla Sällskapet som är hyffsat “nya” så är dom även med i band som Maskinen, Mash up International, Ansiktet etc.

Det har varit ganska intensiva men sjukt kul dagar under inspelning och med ett grymt team. Är väldigt peppad över att få släppa videon inom kort. Jag brukar alltid säga “det här är det bästa jag gjort” när jag är klar, fast den här gången menar jag det!

Jag har skaffat en skateboard!

Nu inleder jag som vanligt med gamla flashbacks från barndomen men det är för att det handlar om en 80-tals bräda. Måste ju keepa it real med resten av swägen med stort Ä.

Jag var ca 4 år och var ute och rotade i vårt gamla bilgarage. I den åldern är det ju en hel värld i sej där inne. Jag hade hur som helst lyckats komma upp på “överdelen” i garaget som också var den “farliga delen” som då var extra spännande. Där inne så låg det en skateboard längst in. Jag tog fram den och den blev indirekt MIN, jag hittade den så därför var den MIN! Egentligen var det klart min storebrors men han hade uppebart tröttnat på den eftersom den låg där uppe så jag höll fast vid den.

Grejen som fascinerade mej mest med brädan var motivet på undersidan, en gam som åt ett öga ur ett ruttnande liks ansikte. Det var så jävla rått men ballt tyckte jag. Älskade färgkombon som var i vitt, rött och svart.

Jag har nu på senare dagar velat ha en longboard att glida runt med men jag tycker dom ser så tråkiga ut så jag fick idéen att leta upp en sån där gammal bräda från 80-talet med bromskloss och allt. Men dom är fan SJUKT jävla svåra att hitta.

Det känns som om jag sett dom överallt tills jag väl ville ha en egen, jag har jagat loppisar i säkert i ett år utan resultat. Men så precis när jag började tappa hoppet så träffade jag på en syssling jag inte träffat på nästan 15 år. Han berättade att han hade massa gamla leksaker hemma på vinden jag kunde ta för en slapp summa (mer om det i senare inlägg, hittade massa ballt!) och när jag väl var där och hade hittat massa feta grejer så låg det en gammal 80-tals bräda inne i ett hörn som jag fick för en 50 lapp!

Men den rullade klart lite slött, dom där standard hjulen och kullagrena direkt från leksaksbutiken back in the days är väl kanske inte top notch idag. Så jag köpte nya kullager och ett par feta röda big foot däck i skönt retro stuk som Kitte hjälpte mej mecka på i nån gränd mitt i natten.

Nöjd_kool_kille_89!

Jag åker dock inte som jag gjorde som barn längre, dvs lägga ena knät mot brädan och putta med det andra benet. Jag hade bara planer att cruisa med denna men Kitte lurade i mej att börja trixa lite. Hoppa ut från höga avsatser och “Köra på bakdäcken” som jag kallar det som säkert också har ett coolt namn på engelska jag inte vet. Det har klart bidragit med ömma höfter och andra sköna skrubbsår som denna jag fick precis, men det är det värt.

Transformers bling, precis som Mr.T

Eftersom jag samlar på gamla Transformersfigurer och i stort sett omger mej av leksaker här hemma som ligger i nästan varje vrå så känns det ju naturligt att man vill ha skiten med sej ut. Så jag tänkte göra Transformers-ring något i stil med Mr. T.

Men innan jag går vidare så tänkte jag berätta om en serie med Transformers leksaker som bestod av sex stycken “byggbilar” i limegrönt och lila (fantastisk färg kombination! <3) som heter “Constructors”.

Det hela började med att jag skulle få en av dessa bilar när jag var 4-5 år gammal, precis före fotbollsträningen. Jag och min pappa satt där i bilen utanför fotbollsplanen och han talade allvar med mej. Jag hade på den förra och första träningen gjort allt annat än att spela boll. Om jag minns rätt så dampade jag och en annan pojke ur totalt och kastade vatten på alla andra barnen och sparkade iväg alla bollar, det var kul. Men det var fel sa pappa, man ska lyssna på tränaren och om jag gjorde det så skulle jag få denna gröna lilla lastbil han hade i handen som kunde bli en asball robot. Jag lovade att lyssna och göra som tränaren sa och fick roboten i samma stund som jag gav löftet.

Tio minuter senare sitter jag i bilen igen, vi är på väg hem och mina kläder är genomdränkta av vatten. Pappa var arg men jag var nöjd med min limegröna lilla robot, orka hålla på med bögboll lix. Väl hemma berättar min storebror att om man samlar alla sex robotar så kan man bilda en skitstor robot “Devastator”. Sagt och gjort, jag fick tag i alla utom två, det störde mej som fan. Alltså riktigt mycket. Jag avgav där och då att innan jag dör så ska jag få tag i alla sex robotar.

Jag glömde klart av det. Men så nu när en av min brors kompisar rensade sitt förråd så fick jag en hög med leksaker och där i låg en av dom sex byggrobotarna! Kolla!

Jag har tråkigt nog inte kvar några av mina gamla robotar för att kunna bygga ihop den stora roboten “Devastator” utan får samla dom på nytt igen. Så här se den stora roboten ut när den är ihop byggd.

Till varje robot så medföljde till ex armar och ben mm till att kunna bygga ihop den stora roboten. Och i högen med leksaker jag fick så låg Devastators huvud men inte “tillhörande” bil. Så jag kommer i framtiden alltså få en dubblet utav huvudet så jag tänkte att jag skulle göra en liten hyllning till att jag sket i fotbollen och körde stenhårt på Transformers istället livet ut genom att göra en ring av Devastators huvud.

Så för att göra ringen så behöver jag: Guldfärg, Transformers huvudet (från 1985) och en billig tantring jag hittade på rea.

Verktyg: Något att fila metall med, något att klippa metall med, något att slå bort “diamanten” med och något att peta med.

Jag började med att slå av diamanten som satt stenhårt med lim, sen klippte jag av “flärparna” som höll diamanten.

Efter det slipade jag ner det lilla som blev kvar som inte gick att klippa bort. Här bör man även vara noga med att slipa bort dom vassa kanterna som blir.

Efter det skruvade jag av baksidan på “huvudet” så att ansiktet kommer längre ner mot ringen och inte blir så klumpig att ha på sej. Jag klippte även bort överflödig plast som stack ut och testade passformen mot ringen.

Sen var det bara att limma på huvudet med en limpistol.

Sen var det dags för att spraya ringen i guld, det är viktigt att skaka om flaskan länge då färgen lätt fuckar och kan krångla annars och det slutar med att man förstör ringen istället. Även att spraya långt ifrån så att färgen inte blir så rinnig och geggig utan bara tunna jämna skurar. Skulle det ändå bli för tjock lager så kan man blåsa hårt på ringen så att det inte klumpar igen detaljerna som är viktiga.

Handksar är skönt att ha med så man slipper gå runt som goldfinger.

Sen är det viktigt att låta färgen torka länge och vara försiktig med att peta på färgen under tiden som den torkar då det lämnar skarpa fingeravtryck.

Och så POW! En asball Transformers-ring i äkta kattguld!!

Tidigare så har jag gjort Transformers-halsband, KOLLA!