Jag har tatuerat en 80-tals leksak!

Igår så var jag i Göteborg på Point Blank Tattoo och tatuerade in en Action Force gubbe på underarmen. “Big Boa” från 1987. Lite kul bakgrundsinformation är att “Rocky Balboa” skulle ingå i Action Force och hans rival skulle då vara den onda cobra boxaren “Big Boa”.

Stalone/Rocky drog sej ur i sista sekund och tillverkades aldrig desvärre. Några prototyper hann man tillverka samt hans card art som såg ut så här.

Trots att projektet lades ner så släppte man ändå som tur var Big Boa som kom till att bli en av mina absoluta favoriter av Action Force gubbar.

Jag kom i kontakt med honom första gången när jag var fem år. Jag brukade byta Action Force gubbar med en annan tjej på gården som snodde sin storebrors gubbar och bytade dom med mej mot frukt som jag lurade mina föräldrar att jag var sugen på.

Men jag minns det så starkt när jag bytade till mej Big Boa, han såg så jävla ball ut med sin spaceade hjälm, rejäla muskulösa kropp som skulle kunna få George Michael på fall och avtagbara boxningshandskar med cobra emblem på. Jag var riktigt nöjd över mitt “byte”. Dessvärre kom hennes bror på henne redan nästa dag och jag fick lämna tillbaks honom. Det kändes riktigt tungt. Det kom till att bli en sån där grej man stör sej på resten av livet.

För ett par år sen så lyckades jag hitta Big Boa oöppnad på dom ovanliga nordiska Action Force korten i toppskick samt unpunched (pappbiten i hålet där man hänger på kroken är kvar). En av mina käraste objekt i min samling som jag aldrig kommer att sälja.

En annan rolig grej är att tatueraren också kommer från samma gård som mej. Och för mej som älskar lokala leksaksmagasinet prislappar etc på gamla leksaker så är det en väldigt rolig detalj. Det känns lite som att få tatueringen med en eftertraktad lokal prislapp på.

Så igår drog jag iväg för att få den gjord, Aggro var med och filmade till vår kommande webb-tv show “Peter Pan Komplex”. William hängde också på och hjälpte till.

Blev jävligt nöjd! Kommer dock uppdatera några smådetaljer jag som leksaksnörd gärna vill se senare.

Tanken är att bilda en sleve med 80-tals leksaker på båda armarna. Onda på vänsterarmen och goda på högern. Jag velar mycket över vilken jag ska göra här näst eftersom man helst vill ha alla på en gång. Men jag tror Turtles eller om jag ska ta Techno Viper som  var min allra första Action Force gubbe.

Efteråt var jag sjukt jävla utmattad. Här är när vi var på buffe..

På vägen hem passade William på att shoppa loss på rumprean.

Brott på Brottet

Jag och min brorsa var och fotade på simstadion “Brottet” igår. Det var rätt jobbigt att komma in, nån sabotör hade satt massa taggtråd överallt. Man kan ju skada sej när man ska in.

Här är lite bilder vi tog.

Det är rätt kul att fota med William då han lär sej väldigt snabbt. Ni kan kika mer av hans bilder på Instagram där han heter “WilleJoker”. Jag har skojat till det med namner där och heter “GrimAvBlyberg”.

Efteråt hällsade vi på min farbror som visade upp sin Absolut Vodka samling (syns i bakgrunden) och fick piggelin-groggar. Skoj skoj.

Fick även med mej elva stycken VHS band från förr där jag med lite tur ska figurera i. Om så är fallet tänkte jag försöka klippa ihop något kul från min barndom.

 

Jag fångar spöken, typ

Jag tänkte jag skulle vara något coolt till halloween i år. Jag har alldeles för länge slappat till det med vad det gäller utklädnad. Det är ju faktiskt en sjukt kul affärs-importerad högtid.

Förut har jag ofta kört på en work in progress utkädnad av Jason Vorhees som jag aldrig pallade göra klart. Jag hade visserligen en skitdyr importerad handgjord mask men ingen “hood” man har under så man ser äcklig och rutten ut så helhetsintrycket blev alltid rätt trist. Sen måste man alltid ta av masken när man ska supa vilket bidrog att det såg ännu tristare ut.

I år övervägde jag om jag skulle köpa en hood och pimpa resten av dräkten med men sen så känns Jason Vorhees nästan lika kreativt som att köra på den alldeles för vanliga Jokern från dark knight man obligatoriskt ser en liggande åtta av varje år eller klassikern “sexiga katten” uuuh..

Men jag kom på att jag har en beige flammsäker overall sen när jag brukade leka krig med svettiga män och militärer som mest bestod av militärt över intresserade personer i skogen. Eller “MÖP” som dom också kallas. (Hej låtsas om som att jag själv inte är en.)

Hursom så kom jag på att det är samma overall dom använder i Ghostbusters. En av mina absoluta favoritfilmer. Så jag började införskaffa dom saknade bitarna. Här är lite av processen.

Jag håller på att bygga ett proton pack att ha på ryggen och att blasta spöken med. Det är dock inte klart så jag krängde på mej en väska bara för att få ett hum om hur det kommer se ut med gröna axelremmar sen när det är klart.

Vi hade halloween-dag på skolan i torsdag där man skulle vara utklädd så jag passade på att “field testa” den när vi skar pumpor.

Många har redan frågat om jag har köpt den eller gjort den själv. Jag blir alltid lite förvirrad med vad man svarar på den frågan. Jag har ju inte köpt den klar utan köpt alla bitar för sej och sen kombinerat ihop dom för att det ska bli samma som Ghostbusters har men jag har ju heller inte tillverkat den från scratch. Vad säger man egentligen med ett kort svar? Ingen pallar höra ett långt utlägg på fyllan liksom. :P

Det saknas fortfarande lite småbitar, håller som sagt på att bygga ett eget protonpack nu i helgen. Så mer uppdateringar följer inom kort.

Ni kan kolla på denna nygjorda trailen på Ghostbusters så länge, ifall ni inte fattar hur jävla balla dom är då.

Färgen är inte grön

Det har blivit årstiden höst. Jag har dokumenterat detta årliga fenomen med min mobilkamera. Saker är orangea.

Vi träffade en katt som var ute och rastade sin tant.

Katten hade en kompis. Vi kände på katterna, dom var mjuka.

1993 skickade jag en hälsning till mej själv i framtiden

Jag var hemma hos min pappa idag och malde igenom lite gamla foton i jakt på att hitta när jag leker med gamla leksaker. Tänkte det kunde vara kul att ha med i webb-tv showen “Peter Pan Komplex” som handlar om nostalgi jag jobbat med lite på sidan av.

Hittad ett par kul foton. Jag använder ordet “SWAG” sparsamt, alltså ytterst sparsamt då det på kort tid fick samma status som foppatofflor och shutter shades. Men fan vilket swäg med ett par extra ä’n jag hade på denna bilden. Sjukt bra färgmatchning!

Det var rätt tunt med bilder på mej och mina leksaker men jag hittade en bild på när jag rockar en sjukt tung Turtles-tröja med vad jag tror jag är Donatello på. Vad som är mindre coolt är porrblicken ihop med cowboy-hatten. Jag tror jag försökte se “häftig” ut.

Jag hittade för nästan ett år sen en blå Tutles-plånbok som jag är ganska stolt över. Precis samma som jag hade när jag var liten fast blå. Det störde mej lite eftersom min då var svart. Trodde jag i alla fall, hittade denna bilden idag som bevisar motsatsen. Gött för mej!

1993 bråkade jag med min mamma angående detta fotot. Hon ville ta en fin bild på mej. Jag ville hellre visa min Heman serietidning som jag var sjukt stolt över. Jag tänkte att jag ville visa den för mej själv i framtiden. Jag liksom visste att jag skulle uppskatta det i framtiden. Jag försökte förklara det för min mamma då men hon trodde att jag inte skulle intressera mej av sånt som vuxen. Men så fel hon hade när jag växte upp och blev leksakssamlare. Tack Ludde från 1993, tack!

Hittade även denna bilden från 2002, jag är ca 13-år. Jag sålde vapen och gjorde inbrott. Det var rätt kul. Tiden innan datorn med andra ord.

Nya fast gamla leksaker!

I somras träffade jag på min syssling i samband med min brors svensexa (som jag dessutom spelade in och borde dyka upp när jag har mer tid över). Han berättade att han hade massa gamla leksaker jag kunde få.

Så nån vecka senare kom jag och besökte hans föräldrar och rotade fram massa gamla leksaker uppe på hans vind ihop med hans bror. Det var riktigt kul då dom hade sparat mycket förpackningar och hade allt väldigt välsorterat även om dom själva tyckte det var “stökigt”, klassiker. Fick dessutom en manual till Turtles bilen som var riktigt snygg. Typiskt inramnings material.

Jag fick med mej en hel del kul hem. Det jag tycker är extra kul att det är leksaker som är från släkten, alltså inom “familjen” och inte något man budat hem på tradera som gör allt lite extra speciellt.

Har inte hunnit fota allt men här är lite bilder av det jag fick.

Det var verkligen sjukt bra skick på alla gubbar, kompletta med var dom. Följde även med en massa “cardbacks” som det kallas. Alltså pappskivan som dom sitter på från början. Vackert! Många hade även den lokala prislappen från Leksaksmagasinet som jag börjat samla på senare tid.

Någon som även följde med som jag letat efter riktigt länge var Storm Shadows kort! Så sjukt jävla ball ninja!

Dessvärre brittiskt kort men med spår av svenska klistermärken som är kul för en leksakshistorie nörd som mej.

Även Zandor på svensk kort vilket var kul. Älskar hans färg-combo. Samlar ju extra mycket på dom onda “Dreadnok” punkarna i Cobra.

Dom var lite extra fina jämfört med dom andra så dom fick bli inramade och hänga på vägen :).

Något jag ville ha så in i helvete som barn var Power Rangers. Precis som med Teenage Mutant Ninja/HeroTurtles så hade jag aldrig några utan fick alltid låna kompisars. Men nu har jag mina egna, till och med roboten var med, SÅ JÄVLA BALLT!!! (Fick ett par till karaktärer från serien med som jag inte hann fota.)

Jag menar vill man inte bara gå ut och ge alla barnen på gården en rejäl roundhouse kick i ansiktet efter att ha sett detta introt?

Jag hade på riktigt en egen fight club efter att ha kollat på detta hemma hos min kompis Stefan där vi stod och “hoppsparkade” varandra i magen. Det var för övrigt därför serien senare blev bannad i Sverige. Inte på grund av oss utan för att alla barn i Sverige gjorde samma sak. Det ryktades även att någon dött efter ha blivit sparkad i huvudet av en 6-åring. Men det kan också ha varit Darkwing Duck.

Det är för övrigt det Japanska företaget “Bandai” som tillverkat Power Rangers figurerna. Dom tillverkade även figurer från den kända animen Akira på 80-talet.

Men nu när jag fått massa leksaker samt har ett gammalt “lager” själv i källaren så har det också bidragit med att jag fått en hel del dubbletter som tar plats.

Så jag tänkte ta och reda ut alla gubbar och tillbehör någon regnig dag och sälja av alla dubbletter.

Jag har redan tjuvstartat lite med oöppnade Svenska saker, som denna till exempel:

Du hittar denna och fler av mina auktioner här: http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=364115

Jag säljer Snapback kepsar!

Jag har länge haft planer på att börja sälja kläder samt starta ett klädesmärke eftersom jag designat en hel del t-shirts mm. Men eftersom jag ofta lägger stor tid på andra projekt så har det hela tiden inte hunnit bli av.

Men jag tänkte hjälpa er att vara mindre fula uppe på huvudet och mjukstarta lite med old school snapback kepsar. Jag kommer enbart att fokusera på gamla retro motiv som inte går att få tag på. Om man inte är jag så att säga ;).

Det ska bli mycket fler varianter att välja på men jag börjar med två modeller med klassiska SEGA på vintage snapbacks från 90-talet! Finns i både vitt och svart.

Dom kostar 349 pengar, väldigt limiterat parti och sjukt unika kepsar som är svåra att få tag i.

Man kan köpa dom uppe i menyn på “Shop“.

Jag avslutar med att citera Biggie Smalls ur “Juicy

“Super Nintendo, Sega Genesis 
When I was dead broke, man I couldn’t picture this.”  

Så ni fattar hur jävla ball man blir i en sån här. Redan första dan när jag hade på mej min fick jag ligga säkert tre, fyra gånger med olika hens. Ja så ni fattar ju. Here is the pussy/penis magnet.

 

Transformers Lokalfynd

I sommras hjälpte jag en butik med inköp av 80-tals leksaker. På en loppis hade ägaren hittat massa Transformers i sina originalförpackningar som var i topp skick!

Dom på loppisen hade tråkigt nog fått reda på sakernas värde. Dom hade bla Overlord i mint condition med sin europeiska förpackning. För dom som inte vet så var det den största Transformern som gjorts, till och med större än Scorponok.

Den släpptes bara i Japan under 80-talet men kom 1990 exklusivt till Europa. (USA mm fick alltså aldrig någon.) Verkligen en sjukt imponerande pjäs.

Men nog om den men det var saker för ett värde av ca 4000 kr som jag hjälpte till att förhandla ner till 1100 kr.

Det kändes lite som en avsnitt ur antikrundan korsat med amerikanska Toyhunter.

I och med det så fick jag även köpa loss en gubbe löjligt billigt som jag letat efter ett tag. G1 Optimus Prime PowerMaster från 1987. Alltså den andra versionen av Optimus prime som släpptes i den första serien av leksaker.

Riktigt fint skick på kartongen som fortfarande har kvar sin “lyster” som jag brukar säga. Fantastisk box art med som bara skriker japansk robot. Inte så konstigt då Transformers är Japansk från Takara som senare sålde sina leksaker till Hasbro. (Hasbro sålde Action Force etc.)

Baksidan har en reva, förmodligen från ett ivrigt barn back in the days. Jag förstår honom.. Även baksidan har en fantastisk box art som borde printas som poster.

Det absolut bästa med den här förpackningen är prislappen. På senare tid har jag försökt bli smalare och smalare i min inriktning för att försvåra jakten. Jag har gått från förpackningar från hela världen till bara europeiska, nordiska, svenska och nu till “lokala”.

Prislappen är alltså från Leksaksmagasinet i Halmstad. Alltså samma gamla “mekka” jag sprang runt i som barn. Kolla!

Kan kännas lite fånigt men det är verkligen den ultimata nostalgin för mej man kan uppnå. Det pirrar till i bäret som man brukar säga fast nånstans mer i hjärtat.

Har även hittat första variant av en Action Force förpackning på Backlist i Halmstad som kom från en leksaksaffär i Laholm (som min pappa är uppväxt i.) som var rätt coolt att se.

Med just Leksaksmagasinet prislappar så är jag uppe i två än så länge men hoppas på fler.

Så här ser Optimus Prime ut som “fordon”. Samma klassiska look som första versionen, men det gömmer sej mer finesser som första inte hade.. “More than meets the eye.” ;)

Det som är unikt med denna är PowerMaster figuren “HiQ” nere till vänster som man kan transformera till en motor som låser upp fler funktioner. Precis som med Doubledealer som man kan se HÄR!

Motorn sätter man i “ryggen” för att transformera fram Optimus som “gobbe”. Det går alltså inte göra utan Powermastern HiQ.

Den här varianten är alltså då mer lik Optimus Prime i den tecknade serien än sin föregångare. Men det som är mest utmärkande med denna variant är att man kan kombinera släpet ihop med gubben till att bli en mega stor Optimus Prime. Vilket är jävligt ballt och igen väldigt väldigt “japanskt”.

Något som gjorde mej glatt överaskad var att både instruktionsmanualen följde med i mint condition som är så jävla coola men också en riktigt fet poster som fortfarande är helt blank!! (Klicka på bilden för mycket större.)

 

Bloggar jag gillar!

Jag och Jens har fortfarande fullt upp med animering och specialeffekter.

Men jag har precis småuppdaterat på bloggen, bla lagt till länklistor till bloggar jag följer.

Det är brutalt stor brist på intressanta bloggar. Folk som bloggar i allmänhet har noll känsla för vad som är relevant att förmedla till sin  omvärld. Ofta följer bara en utförlig log av en trist vardag. Tricket är ju lite att framhäva det som vanliga svensson aldrig eller sällan ser.

Men jag tänkte visa tre stycken bloggar som jag gillar extra mycket just för att dom har bra innehåll och videobloggar vilket jag tycker är viktigt. Det blir liksom lite extra personligt.

Först upp är Hjälte som också bloggar om leksaker på svenska.

Hjaelte.wordpress.com

Simon Gärdenfors, rappar, tecknar serier mm. En typisk mångsysslare. Just nu är han i Japan vilket är extra kul att följa via videobloggarna han har lagt upp.

Gardenfors.blogspot.se

Här är dom två första:

 

En annan som i olika perioder inte varit så aktiv på sin blogg har för ett litet tag sen gjort en ny efter att den gamla blev en Taiwanesisk lamphemsida?

Johannes “Agrro”, rappar och tecknar serier. Han har nyligen tecknat 30 “movie villains” på 30 dagar som man kan kika på här: Johannesaggro.blogspot.se

Även han har gjort ett par roliga videobloggar. Här är en där jag är med i när vi var på Liseberg.