Musikvideoinspelning

Jag har slappat till det med inläggen i vanlig ordning men jag har haft fullt upp med att sitta och klippa material från när vi spelade in sista delen till Lilla Sällskapets nya video som jag även regisserat.

Men under väntan av att den släpps tänkte jag slänga upp lite slumpmässiga bilder från set  förra veckan.

Fick även ett jävligt fett linne av Erik!

Videon är klar och släpps inom kort!

Ghostbusters-dräkten är klar!

Som jag tidigare skrev så har jag hållit på och bygga en Ghostbusters-dräkt. Sist jag skrev så hade jag bara overallen men nu har jag fixat proton packet också. (Ghostusters pangaren)

Och kolla så ball den är!! Man kan se på mitt ansikte att det här, det är jävligt coolt!

Den funkar också, kolla! *Klicka för större bild*

Så hur gjorde jag proton packet då?

Jo jag och min store tjocke far (nej han är inte tjock, eller jo kanske lite) rotade bland gammal trä och elektronikskrot, sågade, limmade och målade ihop ett proton pack på några timmar. Alltså inte nån jätte större ansträngning utan mer en kul utmaning med dom tillgångar vi hade. :)

Vi började med att fästa saker på en skiva så som klossar, cylindrar och en gammal trasig kabellinda. Det som pilen markerar är till ex en gammal ask för skruvar. Senare fästes allt på den gröna väskan som är en gammal amerikansk WWII väska med metallram i grunden vi hittade i garaget hos min plastmammas pappa.

Sen när jag var nöjd med klumpar och klossar så lackades allt svart.

Sen var det dags för att limma på alla sladdar, små lampor och kretskort för att få det hela att se lite “high tech” och fungerande ut.

Satte även i ventiler som faktiskt går att reglera.

Sen slängde jag ihop en snabbskiss för att jag och pappafar skulle vara på samma plan för hur själva “geväret” skulle se ut samt konstrueras.

Så här blev grunden som i stort sett bestod av klossar och pvc rör med pålimmade brickor, ventiler och knappar.

Sen lackades även den svart och fick hänga på tork innan sista knapparna som inte ska vara svarta samt en slang sättes på.

Efter det monterades allt ihop med väskan mm för att se så att all funkade och hängde på plats.

Och det gjorde det!

Efter det lackades även slangen svart samt gnuggade kromfärg på kanter och hörn för att få en mer använd och sliten look som man kan se på dom färdiga bilderna längre upp.

Jag har inte skaffat nån Ecto-1 bil än men nästan. Ecto-0

Robocop Bling

För nått år sen köpte jag en Robocop 2 VHS för typ fem spänn på nån loppis. Jag köper vanligtvis inte “vanliga” filmer på VHS utan håller mej enbart till tecknade filmer som ofta inte finns med svenskt tal på dvd.

Men omslaget på Robocop 2 är så jävla snyggt, jag visste att jag skulle få nån slags nytta av det i framtiden så jag köpte den.

Jag hittade nyligen en snygg “fotoram” för halsband som jag ville göra något kul med. Så jag rotade runt bland all skit jag hade och hittade då Robocop filmen igen.

Jag har alltid gillat att jobba mycket med kontraster. Och futuristiska Robocop sticker verkligen ut från den lite mer gammeldagsaktiga ramen. Så jag satte igång och pyssla ihop det. Pyssel är så jävla kul, typ det bästa när man hade i skolan eller gick på fritids och fick alla andra att se ut som om dom vore Ica Jerrys med sina saxar och limtuber i jämförelse.

Så här blev resultatet, allt i 24 karat äkta kattguld!

Halloween filmtips

Nu var det visserligen “Halloween” igår och jag har glömt att skicka iväg det här inlägget. Men vi har ju helgen kvar så jag har uppdaterat inlägget lite och tänkte tipsa om schysta filmer att kolla på till Halloween.

Evil Ed, svensk splatterfilm där “alla talar engelska”. Den är lite B men har en jävligt skön stämning och cool story som i korta drag är: Kille klipper motvilligt splatterfilm, blir galen. Bästa är väl att Gert Fylking som spelar Uzi duellerande swat ledare. En av dom filmerna jag kollade på flest gånger när jag var 8 år. Klart sevärd!

 

Return of the living dead, en fantastisk schablon av 80-tals zombies med riktigt snygga effekter, mycket animatronics och sånt gammalt kul i som man inte ser idag. Klart en av mina topp tre zombiefilmer. Står baserad på verklig händelse i början vilket jag totalt köpte när jag var mindre. Min mamma försökte förklara att det inte var sant men jag blev sur och vrålade något med “DET VET VÄL INTE DU!!”.

 

Beetlejuice, en lite mer lättsam “spökfilm”. Eller lättsam och lättsam det är en komedi rakt igenom med mycket rolig scenografi och effekter. Regisserad av Tim Burton som gjort Batman 1989 (Michael Keaton som även spelar Beetle Juice), Night Mare Before Christmas, Edward Scissorhands mm. Riktigt kul och sevärd.

 

Sjätte sinnet, denna filmen har alltid skrämt mej så jävla mycket. Jag föredrar ofta mindre gore och med psykologisk rädsla. Jag vet inte om man behöver skriva så mycket om denna eftersom nästan alla känner till den. Spöken, läskig, bra.

 

Dead Silence, regissören och skaparen av SAW. Också mer inne på psykologisk rädsla med spöken. Och dockor, fy fan vad jag hatar dockor. En av dom få “moderna” rysare som skrämt mej och som jag sett om flera gånger.

 

En annan film som inte släppts än är Sam Raimis Evil Dead remake som jag väntat på. Såg nyss trailern som verkar väldigt lovande! Sam Raimi började med smutsig skräck men har på senare dar precis som Peter Jacksson gjort lite “finare” film som Spider Man etc.