Jättemånga pixelplattor!

Jag har inte hunnit lägga upp all pixelgrafik jag gjort med pärlplattor. Men det har hunnit bli flera stycken och jag har enbart fokuserat på att göra från Turtles 2 The Arcade Game till NES.

Baxter Stockman

IMG_0391

Michelangelo, med sina vindögda ögon. Originalet ser faktiskt ut så här. Jag minns hur jag störde mej på det som fan som barn när jag spelade spelet. Ändå drogs jag till att göra just denna posen.IMG_0426

Leonardo och en “blinkande/skadad/argRocksteady.IMG_0419

Gjorde även en ny Bebop! Den förra hade ju lite “bättre” färger mm än vad han hade i TMNT2. Men nu matchar han resten av figurerna. Här håller jag även min hand som referens för att man ska fatta hur stora dom är. Denna gick på 5 plattor att få ihop.IMG_0645

Nu börjar “action scenen” likna något. Planerar att göra Krang, Shredder och några fotsoldater till innan jag är nöjd. Detta är en bredd på kanske två meter i nuläget.IMG_0642

Leksak från musikvideo, nu oöppnad!

I dag kom ett paket jag väntat på med spänning en längre tid. En oöppnad Action Force förpackning som jag inte visste fanns i “Svensk/nordisk” utgåva. Jag har tidigare haft denna på brittisk utgåva men som jag sålde när jag enbart började fokusera på svensk Action Force historia.

Jag pratar om inget mindre än den sjukt snygga Cobra Jet Pack från 1987!

IMG_0569IMG_0574

IMG_0571

Jag pratar ofta om dom svenska/nordiska utgåvorna men brukar vara dålig på att förklara varför jag gillar dom och det är just för att dom näst intill alltid är censurerade från vapen. Och om inte det går, från eldflammorna som det är på just den här förpackningen.

Det roliga är att dom inte bara “photoshoppade” bort objekten som man så lätt gör idag utan målade helt nya(!) omslag. För det otränade ögat så ser dom likadana ut men kollar man noga så ser man att det skiljer sej från originalen. Det är just det som jag näst intill romantiserar och då vill bevara denna väldigt udda leksakshistoria vi fick här i norden, bara för oss.

Kolla! Här är amerikanska originalet:

jetpack_box

 

IMG_0582

Denna använde jag dessutom i Lilla Sällskapet musikvideon Din Gård som jag gjorde i somras. Så det är fantastiskt kul att äntligen få ha denna oöppnad bland resten av samlingen.

dingårdjetpack

Lite kul kuriosafakta är att karaktären “Crystal Ball” som styr jet packen på förpackningen var bla skapad av skräckmästaren Stephen King, eller Stäppen King som jag sa när jag var liten. Det gör ju helt klart att jag älskar den här förpackningen lite extra.

Mer om det kan man läsa här: http://www.yojoe.com/action/87/crystalball.shtml

Hela musikvideon från ovanstående screencaps.

Idag fick jag även med en liten present från en annan samlare jag tidigare hjälpt. En katalog jag letat efter riktigt länge som förmodligen är den snyggaste som nånsin släppts till Action Force, eller G.I. Joe som dom kallade den i Belgien då det är belgisk katalog från 1989.

Tänkte jag ska scanna in den i veckan när jag får tag i en scanner igen.

Göteborgs Internationella Film Festival

Nu till helgen åker jag till Göteborgs film festival för att kolla film, mingla och kanske nått seminarium(om det finns har inte kollat upp så noga).

Jag har också tänkt att bli väldigt full, så är du där kan man säkert säga hej på nån billig sunkig pub. Jag har i nuläget tänkt stanna fre-sön för att sen åka hem och börja klippa på min rysare.

Kollade precis som uppvärmning på cinemassacres intervju med Lloyd Kaufman, skaparen av Troma films.

Väldigt inspirerande att lyssna på om lågbudgetfilm och om att göra sin grej oavsett vad andra tycker. Gubben har ganska skön stil när han pratar och ursäktar sitt talfel ibland med att han tog mycket syra på 60-talet. Kaufman är för övrigt lite som en Peter Jackson innan han gjorde större filmer som LOTR trion etc. Jag har en känsla av att denna intervjun är mer givande än hela GIFF. Dock kräver det väl att man har ett större intresse för lite smutsigare film framför pretentiös drama.

Cinemassacre har tidigare gjort en recension av Tromas kändaste film “Toxic Avenger” som man kan se HÄR!

Serietidningarna som formade min barndom!

När jag var och letade rekvisita till min rysare på olika loppisar så gjorde jag ett sånt brutalt jävla fynd med serietidningar jag letat efter.

Jag hittade i stort sett alla serietidningar som formade min barndom på en och samma gång. Detta är alltså tidningar jag jagat i flera år utan att hitta. Nästan varje sci-fi mässa står jag och tjatar på serietidningskillarna efter dessa utan resultat.

Kolla! Alla dessa för tjugo spänn!

149360_10151672587099546_811522304_n

Detta var alltså det jag lärde mej läsa till och jag har ritat av nästan varenda sida i tidningarna tusentals gånger under min uppväxt.

Jag är än idag så sjukt fascinerad av grafiken och har scannat in ett par sidor jag gillar extra mycket.

Batman & Judge Dredd kidnappade och tvingade till dödspel med andra kidnappade stora “krigare” från andra världar och dimensioner. Simpelt men underhållande.

DB1

White Tash. Serien som påverkat mej mest av alla. En våldsam story genom Nevada öknen i stil med Natural Born Killers. Huvudkaraktären är en Axel Rose liknande figur som tänkt ta sej till L.A. för att bli rockstjärna. Jag läste denna under en period där jag var helt insöad på Guns N´Roses så detta tyckte jag klart var extra häftigt. Liftandes på väg dit stöter han på någon som kallar sej för “The King”, (SPOLIER) under seriens gång blir det klarare och klarare att det är den riktiga Elvis Presley som inte alls är död utan på väg tillbaks till Las Vegas (SPOILER) det spårar ur och tillsammans gör dom en turne fylld med bankrån och massakrer.

Originalseriealbumen till denna ska vara rätt svår att få tag på. Det trycktes nya upplagor runt mitten av 2000-talet men som också tog slut rätt fort. När man väl hittar någon är dom rätt dyra så jag är riktigt glad att jag hittade dessa även om dom är på lite tacky svenska så är dom rätt charmiga.

Jag läste nånstans att Martin Emond som tecknat serien senare tog livet av sej.

Dessa hittade jag dessutom två till utav som jag aldrig läst som var riktigt kul. Desvärre var det slutet på serien som jag inte kunde hålla mej ifrån att läsa. Jag letar fortfarande efter nummer 4 och 5 utav “Magnum” 1994, skulle nån sitta på dessa så hojta gärna till!

IMG_0014

Mutant Chronicles. Baserat på ett svenskt brädspel i stil med War Hammer. Riktigt ballt tecknat där med. Inspirerade mej mycket när jag gjorde mina egna serietidningar back in the days. Har inte hunnit greppa storyn då jag bara hade ett exemplar vilket var samma jag hittade nu. Men den känns rätt simpel, postapokalyptisk värld, bad guys vs good guys som pangar på varandra med snygga futuristiska rustningar och vapen.

Samma där, har nån fler så hör gärna av er!

IMG_0007

Judgement On Gotham. Denna tror jag inte att jag hade som barn men jag känner igen många bitar när jag bläddrar igenom. Är rätt säker på att jag smygläst den på Backlist som på den tiden var specialiserade på amerikanska serietidningar som jag köpte många av.

Har inte så mycket att tillägga mer än att den ska bli sjukt kul att mala igenom så fort jag skrivit klart det här blogginlägget.

Tecknat av Simon Bisley, samma tecknare som till “Lobo” så man kan inte förvänta sej något annat är sjukt snygg grafik där med.

IMG_0024

Vi har filmat klart min rysare!

Vi har nu spelat in sista scenerna på min kommande rysare och filmen är som man säger “wrappad” och klar!

Jag är otroligt nöjd med resultatet, grymt team och riktigt grymma skådisar. Sjukt nyfiken på hur slutresultatet kommer bli när den är ihopklippt. Filmen är tänkt lite som en hyllning till gamla spökhistorier med en touch av 80-tal som större delen av filmen bla utspelar sej i.

Här är lite fler produktionsbilder från dom senaste dagarna.IMG_0290IMG_0341IMG_0291IMG_0340IMG_0330

Jag har ju tidigare skrivit att jag inte ville visa för mycket för att inte avslöja något innan filmen är släppt. Men sen så kom jag ju på att det kommer ta ett par månader att färdigställa allt efterarbete och sen efter det ska den skickas ut på olika filmfestivaler.

Och där på festivalerna brukar det vara som regel att filmen tidigare inte är släppt när man är med och tävlar. Så för er vanliga dödliga så blir ju det nästan en oändligt lång tid att vänta så jag tänkte att jag skulle släppa en screencap som är direkt från filmen.

d1

Arbetstitel är Farbror.

Mer NES-grafik på pärlplattor!

För att varva ner på kvällarna så har jag ju tidigare lagt pärlplattor i form av gammal “NES” Nintendo grafik. Idag fortsatte jag med trenden som även funkar utmärkt som söndagsaktivtet.

Det blev en Donatello från Teenage Mutant Ninja Turtles II.

IMG_0255IMG_0260 IMG_0266

Nu är det bara tre turtlar kvar. Ska göra lite fler “fiender” från spelet att sprida ut i en händelse över väggen med.

Tidigare har jag gjort Bebop som man kan se HÄR!

Mer bilder från inspelningen av min nya rysare!

Inspelningsdagarna är fortfarande intensiva och långa men det går väldigt bra. Här är lite produktionsbilder.

1bkf 2bkf 3bkf 4bkf 5bkf

När vi filmade en 50-tals flashback scenen i båstad så hade vi glömt ta med LED-lampan för att kunna belysa insidan av Volovo PV´n. Men vi gjorde en nödlösning med hela crewets iPhones. Och det funkade faktiskt!6bkf 7bkf 8bkf

Nu är det bara en inspelningsdag kvar som filmas på måndag. Sen är hela filmen wrappad! Efter det ska allt efterarbete påbörjas.

 

Jag spelar in en ny film!

Jag har under dom senaste dagarna spelat in min nya film som jag skrivit manus till och nu regisserar. Det är långa dagar men det är riktigt kul och med grymt duktiga skådisar som bla tidigare jobbat med Felix Herngren och varit med i biofilmer.

Jag brukar i vanliga fall nästan bara göra humor relaterade saker men denna gången är det faktiskt en rysare.

Skräckfilm och spökhistorier är något jag är uppväxt med och kan ganska bra så jag tror det ska gå fint även om det är första gången jag ger mej på den typen av film. Vi är just nu på inspelningsdag 3 och har ett par kvar, men det ska blir riktigt kul att få visa när den är klar.

Jag vill understryka att det inte är en zombiefilm och utan att avslöja för mycket med meningen “Vad händer om någon som Anders Eklund inte riktigt dog?“.

Här är lite produktionsbilder, jag visar dock inte alla i nuläget för att inte spoila för mycket innan filmen är släppt.

IMG_9893IMG_9902IMG_9919IMG_9920IMG_9932

Den här bilden är ganska rolig just för att den lilla tjejen på bilden som är fem år var lite nervös innan tagning så hennes mormor la sej ner ur bild så att hon inte syntes i tagningen för att stötta den henne. Och det funka!IMG_9947IMG_9972IMG_0046

I mitt avtal som regissör står det att jag måste få rosen på tårtan när den har filmats klart. IMG_0047IMG_0018IMG_0024IMG_0073

Jag har gjort pixelgrafik med pärlor!

Något jag börjat göra på kvällarna för att varva ner är att lägga pärlplattor. Det kan låta rätt Justin Bieber eller Danny Saucedo i sej men jag har tänkt göra pixelgrafik från gamla Nintendo och SEGA-spel. Och det är ju rätt Arnold Schwarzenegger, eller jag menar coolt!

Jag har ju tidigare gjort gubben från det gamla Capcom spelet Castlevania (Se här). Men då var jag så begränsad då jag bara hade en platta att jobba med (som till sist smälte!) och fick helt enkelt göra honom i sittandes position för att ens få plats med honom på plattan.

Man tänker ju direkt att små pixlar inte ska vara några problem att få plats med men dom blir ofta betydligt större än väntat. Piskan fick jag dessutom stryka på i efterhand för att den först var för lång.

Men nu! Äntligen har jag fått fyra plattor man kan sätta ihop med varandra för att bygga stora gubbar. Jag tog oskulden på dom nya plattorna genom att göra Bebop från Teenage Mutant Ninja Turtles, kolla!

IMG_9754

Fast att jag nu har fyra! plattor fick jag ändå! joxa runt dom för att få hela Bebop att passa plattan.

Han var några pixelrader för stor vid armarna och skorna. Här fick jag först göra armen, stryka hela så att det smälts ihop med strykjärnet och sen fortsätta med skorna.

IMG_9785

Sen så var han klar!

IMG_9783

Nu har jag bara dom fyra turtlarna kvar och en Rocksteady som jag sen ska arrangera på väggen utanför som om dom vore i en strid med varandra.