Den actionfigur jag letat mest efter i hela mitt liv, oöppnad!

Nu har den kommit, den actionfigur som jag letat mest efter i hela mitt liv.

Eller jag har ju haft den rätt länge, men det jag menar är att jag nu fått tag i den oöppnad på svensk förpackning. Det är utan tvekan den dyraste gubben jag har i min samling. Jag har köpt den för en så hög summa att jag nästan skäms. Man skulle på riktigt kunna få en fullt fungerande helautomatisk AK47 för dom här pengarna.

Men istället så la jag dom på en liten liten plastfigur som sitter fast på en pappskiva med svensk text på. Varför gör jag så här kan man undra?

Först och främst så är detta det enda kända exemplaret på svensk oöppnad förpackning i världen just nu. Så ni kan fatta vilken tid det tog innan jag fick tag i den.

Men den största anledningen till att jag köpte den var att detta är den första actionfigur jag hade som barn. Jag hittade honom bakom TVn i vardagsrummet, med bara en arm efter att katten varit på honom och jag älskade honom av hela mitt hjärta.

Jag har varit så nervös inför detta att jag låtit paketet ligga på mitt skrivbord ett par dagar innan jag vågade öppna honom som blev på min födelsedag som var nu i lördags.

1tec

Kolla på den lila lilla pimpen alltså! Älskar 80-talets bögiga färgval så jävla hårt.

2tec3tec4tec

Som vanligt skönt filecard, Ordet “livsfara” kan de knappast ens stava till… Prislappen är för skön den också. Man skulle plockat en trettio stycken back in the days och lagrat som en gammal whiskey alltså. Fast det hade varit lite svårt att veta då. Om man inte haft en  Delorean med flux capacitor då.

5tec

Nu står han och glänser med dom “gyllene tre” längst upp i finskåpet.

7tec6tec8tec

Jag vet att det är högt tryck på denna gubben bland samlare och vill bara meddela att den inte är till salu, nånsin. Nej inte ens för en svensk Snake Eyes ;)

Jag har skapat ett monster!

Dom senaste dagarna har jag varit i Halmstad. Dels för att hämta saker på vinden i min gamla lägenhet men också för att hänga med lillbrorsan. IMG_1196IMG_1204

Jag brukar inte spara på massa nycklar och sånt utan brukar mest köra med en “huvudnyckel” till mitt förråd. Man skulle kunna vända på det och mena på att det är mindre att slarva bort då. Även om det är dyrare i längden, men vafan man är väl en high roller!

IMG_1212

Uppe i förrådet hittade jag massa kul gammal skit jag glömt av. Bla en Coca Cola samling med gamla flaskor som lillbrorsan fick till sin läsk och energiburkssamling. En av Cola flaskorna är jag rätt säker på att det är en “äkta” originalflaska då det stod “53” märkt i botten. Glömde klart ta bild på det.

Men vad jag också hittade var min… eller jag menar Hampus Batman bil jag lånade 1994 jag glömde lämna tillbaks innan han flyttade. Den är jävligt cool, undrar om han vill ha tillbaks den? Annars lär den ju få en massa kärlek här ;)

IMG_1240

Men jag hittade även något som lätt är det bästa jag hittat från min “egna barndom” som jag trott pappa hade slängt för flera år sen. Mitt gamla LEGO!! DET ÄR 10 JÄVLA KILO I DEN SÄCKEN!!!! (Ja, jag vägde den.)

IMG_1227

Jag har på riktigt den senaste tiden legat sömnlös över den här säcken. Jag har haft sånt enormt sug efter att bygga LEGO då det är lätt bland dom topp tio saker man kan göra under en livstid.

Jag har till och med övervägt att köpa nytt men det är så satans dyrt! Bara ett par kilon på tradera går lätt på över tusenlappen. Så jag är rätt nöjd med mina 10 kilon som dessutom består av LEGO från sent 70-tal, tidigt 80-tal och sent 90-tal. Fantastiska bitar i.

Vi öste ut säcken direkt över golvet och började bygga. Fattades typ bara en flaska sprit till.

Pappa kom in och tyckte jag skulle ge bort det till min syterdotter och att det var dags att växa upp nu. Jag slängde mej instiktivt i bara kalsonger över Legot och skrek “Nej! NEEEJ!! Det är mitt!! MITT!!!”. Damn straight att det är! Vafan ska barn ens med Lego till? Dom kan väl växa upp eller något så vi andra slipper. Lata jävlar.

IMG_1280

Sen började det.. jag byggde ett monster!

IMG_1275

Ett avancerat stridsfordon som kan köra både i snö, vatten och på land! Utrustad med dom tuffaste vapen för land och vatten med dom snabbaste jetmotorerna på marknaden.

IMG_1276

IMG_1277IMG_1278

Funderar på att sälja prototypen till militären och bli stenrik men jag har inte bestämt mej än.

Har ju ändå min diamantletarrobot. Har hört att diamantpriset ska vara rätt bra nu, bättre än koppar till och med.

IMG_1257

I LEGO-säcken hittade jag massa små kul, allt från små vapen till Transformers, Action Force till det här gamla fotot från 2001 när jag var 12 år med en mindre genomtänkt frisyr.

IMG_1222

Terminator huvudet är klart!

Igår fortsatte jag med Nintendo Terminatorn och blev klar med ögnonen.

IMG_1085

Men precis efter det här så fick jag en slags pyskos och fortsatte långt in på natten. Runt fem tiden på morgonen så var huvudet klart! Här har lagt en Desert Eagle jämte som storleksreferens då det ska vara en av världens största pistoler.

IMG_1099

Efter det här kommer den svåra biten. Att stryka skiten med strykjärn. Det är helt klart en konst i sig att göra.

Den här gången fick jag dessutom lite problem med pärlorna som var av två olika märken som smälter olika snabbt. Vilket bidrar till att sammansättningen av pärlorna inte blir så stabil och “crackar” när vissa pärlor reser sig.IMG_1157

Det går klart att lappa ihop alla enstaka lösa pärlor som faller av genom pilla i  dom på sin plats igen och sedan stryka baksidan en gång. Då blir också hela “pärlningen” mycket stabilare.

Ofta brukar det räcka med att lägga en spegel över för att pärlorna inte ska resa sej för mycket i kanterna. Men när jag gjorde en så här stor läggning så fick jag lägga på lite extra tyngder. En gammal boombox donerad av Aggro funkade fin fint!

IMG_1158

Och så här ser huvudet ut i nuläget! Att den blev större än skala 1:1 tycker jag är lite ballt. Den har i hittills tagit ca 6-7 timmar att göra.

IMG_1160

Nu är det bara torson kvar, ska köpa mer pärlor imorn.

IMG_1161

En och en halvmeters Terminator i pärlor!

Jag har ju tidigare lagt en hel del pärplattor efter det gamla Nintendo 8-bitarsspeletTurtles II” som man kan se Här!

Det har blivit som ett beroende jag försökt toppa för varje gång som gått. Så nu vill jag maxa det genom att göra en sviiinfet Terminator från Nintendo spelet Terminator 2.

Jag har räknat ut att den kommer bli ca 1.5 meter x.1.5 meter stor!

Här har jag påbörjat med toppen av huvudet som är två plattor i nuläget och som tog ca 2 timmar. Den kommer bli ca 16 plattor totalt. Men eftersom jag bara har 6 plattor så får jag göra lite åt gången och börja med huvudet som precis passa just på 6 plattor.

IMG_1038

Så här ser originalet från spelet ut.

IMG_1041

På tal om något helt annat så kommer jag spela in en ny videoblogg till helgen! Det var ett tag sen jag gjorde en renodlad kul klassisk gammal videoblogg.

Tanken är att vi ska skjuta sönder vattenmeloner i slowmotion. Varför? För att det är kul! Sen fyller jag år också, det är rätt vuxet. Så jag kämpar för att behålla den där Peter Pan imagen.

Vi försöker samla ihop så mycket kul och exotiska vapen som möjligt och har utan att avslöja för mycket fått tag i ett Winchester gevär! Pumphagel har också kommit på tal.

Hur det går får vi se till helgen!

Orkar man verkligen inte vänta tills dess för att se när jag skjuter med vapen så kan man ju alltid kolla på dessa gamla godingarna så länge: Colt 1911 .45, Glock 17 o Smith & Wesson .357 Magnum, Glock 17 “tömmer magg” med mobilkamera.

Missa förresten inte tävlingen där ni har chansen att vinna oöppnade 80-tals leksaker! Klicka här för att tävla!

Ny hemsida + Tävling!!

Äntligen är min nya hemsida klar! Detta tycker jag att vi firar med en tävling med riktigt feta vintage priser.

1. Oöppnad Barbie-docka från 1988 av Mattel, “Barbie St.Tropez”.

2. Oöppnad Ghostbusters spöke från 1986 av Kenner, “Bug-Eye Ghost”.

tavling

Reglerna är simpla.

1. Gilla Grim Nyberg på Facebook och vilken leksak du vill ha i loggen!

2. Dela den här länken på facebook: http://www.grimnyberg.se

Vinnaren presenteras med video 24:e februari!

Alla Hjärtans Dag!

Idag är det alla hjärtans dag. Då ska man tydligen vara med sin tjej eller något. Men eftersom hon inte är här så försökte jag få det att se ut som om hon var här.

Så jag ritade en näst intill fotorealistisk bild på oss. Blev rätt verkligt, vad tycker ni?

(Klicka på bilden för större.)

IMG_0001Hon säger håll käften på arabiska, jag säger tack och yeehaa!

 

Ny Action Force “gobbe”

Jag har egentligen försökt ligga lite lågt med inköp den här månaden efter att jag fått tag i den gubben jag letat mest efter i hela mitt liv. Ja, jag blev väldigt bankrutt efter den men det var det värt (inlägg om det kommer).

Men förrgår så kom gaget från SVT så jag såg det som ett tecken att köpa den där svenska oöppnade Action Force gubben jag fick ett svingbilligt erbjudande om i somras när jag var pank.

Tänkte också att den kan vara bra att mjukstarta med inför den “svindyra gubben”.

Jag var först lite nervös att denna inte skulle finnas kvar efter i somras. Jag fick dessutom erbjudandet via PM på ett numera nedlagt forum så att få tag i mailen var också lite krångligt men det gick till sist! Och idag kom han.

Undertow från 1990 packeterad på svenskt kort 1991. En av dom sista i serien att få Action Force loggan på sej innan det fick original namnet G.I. JOE. Rätt ball liten gubbe med snygga tillbehör och cardart.

IMG_0947 IMG_0949IMG_0948 IMG_0953 IMG_0954

 

Detta är nog min “yngsta” Action Force gubbe i samlingen då jag generellt bara samlar på figurer inom 80-tals ramen. Men eftersom det är en svensk utgåva och jag hade några i denna serien som barn när jag hängde på dagis så går det an. Den är ju ändå “bara” 22 år gammal. ;)

Nu har jag ju självklart inte öppnat den eftersom leksaker inte är till för lekas med, det hör man ju på namnet. Men här är en lånad bild på figuren “all geared up” som man säger.

Fisken är så jävla random! Kastar han den på folk när han är arg eller?

The Pirate Bay AFK

Har väntat rätt länge på Piratebay dokumentären “Away From Keyboard” och såg den precis. Riktigt välgjord och sjukt intressant med händelser som numera tillhör vår svenska historia. Man kan självklart se hela direkt nu på youtube! ;)

 

Tycker att det är extra lite kul att det är Finsta som gjort grafiken till dokumentären. Den är som vanligt svinfet!

Lite kuriosa information är att Finsta tidigare också gjort omslaget till Far Och Son singeln “Panik“. Tror även det var hans som gjorde grafiken till hyr stället med om jag inte minns fel.