Det började med en hink sen hade jag räddat världen

Igår så var det temafest på skolan. Temat var att missförstå temat så jag trodde klart att det var superhjälte tema.

Jag hittade en hink med magiska krafter som jag skar ut hål för ögonen i.

IMG_2176Jag visste inte riktigt vad jag siktade efter men tog lite av saker jag hittade i rekvisitaförrådet som blev tights, blå kallingar, en trasig gardinstång och en trasig skål som axelskydd. Sen målade jag hjälmen och axelskyddet med kromfärg.

IMG_2177

Jag upptäckte ganska snabbt att det blev svårt att bekämpa nykterhetens onda krafter  i hjälmen så ytterligare modifikationer fick göras.

IMG_2179Resten av sakerna behövde helt klart lite mer stil, så jag pimpade till allt lite extra för att återspegla min herosika coolhet.

IMG_2178

Sen var dräkten fulländad! Jag blev Hinkman, klar för att bekämpa pågående brott.

IMG_2160

Här med min sidekick, Sliskmannen!

IMG_2169

Vi fick även hjälp av den ökände Catwom.. jag menar Leopard girl!

IMG_2156IMG_2166IMG_2168

Simon Gärdenfors och Daniela Wilks i Lund

För ett par dagar sen var jag i Lund och lyssnade på Simon Gardenfors och Daniela Wilks som hade föredrag om sina serier. Det var riktigt kul och intressant att lyssna på. Här är en slapp, suddig och något otydlig bild från det det.

IMG_2038

Efteråt hamnade vi på en sunkig krog med sunkig inredning där Jack Vegas jinglarna ekade i bakgrunden. Grand nånting hette det.

IMG_2042IMG_2053IMG_2054

Jag har länkat den förr men den tåls att länkas igen, reklamfilmen jag gjorde inför släppet av Simons serieroman Död Kompis.

Tatuering I GBG

Förra veckan var jag och min lillbrorsa i Göteborg för att uppdatera min Action Force tatuering och för att hänga med Aggro i serietidningsbutiker.

IMG_1634IMG_1543

IMG_1635IMG_1539

Tänkte slänga upp en före och efter bild så fort det läkt klart. Men runkar man till Action Force figurer och har ett tränat öga så kan man se det på denna bilden. Men för alla er dödliga får jag peka pedagogiskt med pilar senare.

Efter det så utforskade vi “baksidan” av Liseberg.

IMG_1596IMG_1633IMG_1598

Men sen så började en gubbe skrika och gapa från en balkong nedanför. Han stod övertydligt för att visa att han höll en telefon mot örat när han låtsasringde till “polisen”. Jag älskar såna här människor, dom har så mycket potential att driva med! <3

IMG_1599

Sen drog vi och köpte gamla serietidningar.

IMG_1626 IMG_1623

Aggro köpte en gammal Stålmannen tidning från 50-talet då dom firade 25-årsjubileum.

IMG_1628

Jag hittade svinmycket Nintendo Magasinet tidningar som jag samlar på och lite He-Man. Passade även på att köpa pärmar till mina serietidningar för att få dom i nån slags ordning. Tog ett par klassiska Kalle pärmar i mint skick som jag hade när jag var liten. Är det nån som vet exakt årtal på dessa? Gissar sent 80-tal till tidigt 90-tal.

IMG_1856

Plockade även en Magnum tidning enbart för den asfeta Lobo postern jag tänkt rama in.

IMG_1857

Bara någon dag innan hade Dalia snackat om att hon ville ha “vintage” porrtidningar så jag hittade ett par FIB Aktuellt från 70-talet i fint skick och ett par skor i leopardmönster. Leopardmönster och porr går alltid hand i hand.

IMG_1853

Det kändes dock lite som att ha Axel Rose skrikande “Welcome to the jungle” i örat för varje blad man bläddrade igenom då rakhyvlar och könshår fortfarande var science fiction på den tiden. (Boyz n girlz)

Men hon blev glad trots dåtidens djungel.

IMG_1775

Danskskalle, Pushers och Simon G!

Jag har fortfarande inte fått tid att slänga upp dom riktiga inläggen. Det är lite stressigt med många projekt nu och deadlines hit och dit.

Men vad jag har gjort är att jag har varit i Malmö och slirat. Jag kan sammanfattade det med hummerlimmo, man i vit smoking och väldigt mycket sprit.

f7e506a6836311e283fe22000a1faeaf_7

Jag hamnade på en fest där en flaska Opal-sprit fanns. Grejen med Opal är att det är ett isländskt godis som blev förbjudet då det innehöll ett ämne som skulle “kittla” på tungan. Den hemliga ingrediensen var då en olaglig mängd syra som gjorde att den förbjöds.

Varför jag vet detta är för att Simon Gärdensfors har ett oöppnat exemplar av en sådan tablettask hemma. Jag filmade till och med den i min och Aggros kommande webb-tv show Peter Pan Komplex. (som i nuläget står still pga oändligt mycket skolarbete).

Till och med Quentin Tarantino har testat denna spritsort som bara finns på island och beskriver den så här: “If I had to imagine what poison tastes like, it would be this stuff Opal.”

3caba3fe835e11e2ad6322000a9f14f2_7

Dom andra på festen var inte alls förtjusta i den men jag tycker den smakade rätt kul. Den försvann kanske ner i min jackficka senare under kvällen till och med.

Helt plötsligt så var vi i Danmark på en shady undergroundklubb som spelade techno-musik, ingen täckning och lite batteri kvar i mobilen. Jag råkade skalla en tjej på dansgolvet när jag vände mej om av misstag, fick mängder med förslag om kokain och amfetamin vilket bidrog till att det blev dålig stämning bland alla danska pushers när jag bara hade en tjuga och en lego-manual i plånboken.. eller jag menar tackade nej.

Vårt sällskap blev diffusare och diffusare, det slutade med att jag åkte taxi hem till Sverige, Malmö med en väldigt packad japansk affärsman som jag fick sova hos.

Jag irrade senare nästa dag grovt bakis, om inte fortfarande full ut på Malmös gator för att hitta till stationen.

Det gick så där, men från ingenstans dyker Simon Gärdenfors upp och är lika förvånad över att se mej som jag är av att se honom. Vi snackade lite skit och han frågade lite lätt ivrigt om han fick ta sej en slurk av Opal-spriten som jag hade i fickan.

Jag gav honom hela flaskan, jag tänkte att har man ett oöppnat exemplar av den förbjudna godis sorten så förtjänar man en matchande flaska sprit till!

d5d98508840011e2866922000a1fbcb1_7

Simon G tippsade nyligen om min blogg som man kan läsa HÄR!

Jag har scannat mej själv

Jag har haft fullt upp och jag känner av er abstinens efter inlägg. Men håll ut det kommer!

Så länge kan ni kolla när jag lyckades scanna ansiktet i en enda lång scan. Det tog ett par gånger men det gick till sist!

Jag har länge undrat vad som händer om man skriver ut denna och klistrar runt ansiktet. Kanske hinner nån prova före mej?

427311_10151756670514546_831580876_n