Idag kan man lyssna på mej i radio P1

Idag släps den radiodokumentären som Marcus Lindeen gjorde om mej i vintras. Det är många delar i som kommer vara med i föreställningen på Dramaten 6 Maj som ni kommer får höra på nu.

Det är definitivt inte några av mina stoltaste stunder i livet jag pratar om. Men jag tycker fortfarande det är viktigt att berätta. Arbetslöshet driver människor till desperata handlingar som påverkar resten av samhället. Om politiker inte på riktigt satsar på mer jobb (framför att bara lite slappt lova det innan val) så kommer kriminalitet etc öka och bryta ner samhället. Folk föds inte till “bad guys” utan formas av sin livssituation.

Vill understryka att allt som sägs ska tolkas som fantasi och att något brott aldrig begåtts.

9a053c3cb05311e2b85522000a9e28f2_7

“Desperationen över att aldrig få ett jobb blev så stark att Ludvig planerade ett rån för att ha råd med hyra och mat.”

Lyssna här: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/185440?programid=3381

Rekar locations för filminspelning.

Just nu håller jag och Jens att förproducera en ny film. Jag är lite diffus om innehållet för att inte ge falska förhoppningar då det fortfarande är en 50/50 chans att den blir av. Men det är helt klart mina tre av mina favorit genrer i ett.

Det är rätt intensivt arbete då det är mycket som ska göras på kort tid. Rätt tråkigt att “raportera” om på bloggen. Men idag så location scoutade vi, eller leta platser att spela in film på. Som man säger på ocool svenska. Lillbrorsan hakade klart också på när det gällde att hitta “ödeplatser” ;).

1lcsc 2lcsc 3lcsc 4lcsc 5lcsc 6lcsc 7lcsc 8lcsc 9lcsc 10lcsc

Att gå i ödehus  gäller det att man är uppmärksam och försiktig för att inte rasa igenom, som lätt kan hända i gamla fuktiga hus. Detta var verkligen ett sånt hus men nyfikenheten driver alltid mej till att “bara kolla lite till”. Här på övervåningen var ett sånt fall där plankorna lossnade lätt. Då är det viktigt att kolla hur balkarna går som håller upp huset går och gå försiktigt efter dom.

Det är alltid kul att hitta små udda saker att ta med sej. Jag brukar hitta allt från patronhylsor från diverse vapen till antika tavlor. Idag hittade jag ett paket med oanvända raklbald i sin förpackning från ca 50-tal i förvånansvärt bra skick. Riktigt kul. Nån som har koll på vad såna här kan ha för värde? Om något alls? Annars rätt ball förpackning med “Tiger Razor blades”.

11lcsc 12lcsc

Modevisning i Båstad

För ett tag sen klippte jag ihop en teaser för modevisningen i båstad som Apelrydskolan anordnar varje år. Jag har gått två år irad och brukar alltid vara rätt balla grejer att se på.

Vart:
Packhuset vid busstorget, Båstad.

När:
23 maj kl. 18:00
24 maj kl. 18:00 och 20:00

Biljettköp:
Break, Ängelholm
Bokhandeln, Båstad

Instagram: Aequora13
Blogg: http://aequora.devote.se/
Mail: Aequora13@gmail.com

Jag har gjort ett samarbete med Dramaten!

Jag har under vintern gjort ett samarbete med Dramaten inför en föreställning regisserad av Marcus Lindeen som heter En förlorad generation – röster från den nya arbetslösheten.

Jag gjorde ju för tre år sedan (2010) en videoblogg där jag berättar hur det var att vara arbetslös och hur man blev behandlad (Se här).

Det ledde till att jag var med i SVT Agenda och delar av videobloggen visades live för statsminister Fredrik Reinfeldt (som blev “ägd”, se här) och senare även var med i SVT Debatt.

Det var kul för jag trodde verkligen ingen skulle bry sej. Jag gjorde den mest för att förklara varför jag inte var så produktiv med mina filmer längre och istället tvingades gå på tramsaktiviteter som varken ledde till jobb, ny kunskap eller nya möjligheter.

Jag blev förstås kraftigt motarbetat av dessa “jobbcoacher” som idag är bevisat inte hjälper utan stoppade skattepengar i egen ficka. När jag då skrev om hur det gick till på deras privatägda ställen där man “coachar” ungdomar hotades jag med att bli stämd. Tills jag förklarade att jag fortfarande spelade in.

Det är mycket, väldigt mycket mer jag skulle vilja berätta men jag orkar verkligen inte. Det är tungt, det sliter verkligen på mej rakt in i själen även om jag använder mej av en skojig retorik i mina filmer. Jag vill dock fortfarande be alla man pratat/kommer prata med som tror att massarbetslösheten beror att en stor klump människor perfekt synkat blivit lata framför att det plockades bort en stor klump jobb som nu saknas, att dra åt helvete.

Men allt jag inte fått säga har jag fortfarande kvar, så jag har använt många delar av det i detta samarbetet med den fantastiska regissören Marcus Lindeen.

Humorn är klart fortfarande kvar, det är en väldigt viktigt del för mej. Men det kommer även vara lite djupare saker som jag inte använt tidigare även om jag velat. Mitt namn kommer i olika sammanhang vara något korrigerat för att jag inte ska få några juridiska påföljder. Det kommer dock fortfarande vara “lätt att känna igen”.

Så hur kommer allt detta gå till? Jo, en skådespelare kommer säga exakt det jag säger som är inspelat på band. Hur kommer han vara klädd? I min Ghostbusters dräkt så klart! Vad annars? ;)

8538471261_4449ff3377_c

 

Dramaten skriver själva såhär på deras hemsida:

“En förlorad generation – röster från den nya arbetslösheten är en kväll om Generation Y eller ”The Lost Generation”, de som är födda i början på 80-talet. Den generation som ofta tvingas att ha två jobb samtidigt, inte sällan tillfälliga korta projektanställningar följda av längre perioder av arbetslöshet. Den generation som har god utbildning, men ingen inkomst. Den generation som aldrig lyckas ta sig in på arbetsmarknaden och fortfarande bor hemma hos mamma och pappa när de är 25. Den generation som inte får bli vuxna.

 

På Stora scenen låter regissören Marcus Lindeen (Ångrarna, Djur som dör, Arkivet för orealiserbara drömmar och visioner) skådespelare gestalta dokumentära berättelser från arbetslösheten, i en livestreamad föreställning. 6 maj, fri entré”

Jag kommer vara där den 6 Maj, hade varit kul att se så många bekanta som obekanta ansikten då som möjligt!

Man kan självklart bjuda in sej själv till föreställningen via facebook nu när framtiden är här! https://www.facebook.com/events/374276579357350/

Finns en rolig teaser man kan titta på som fått till den där “humorn med djup i”.

http://bambuser.com/v/3474623

 

Marcus som regisserat blev för övrigt så nöjd med mitt material vi spelat in att han gjort ett 30 minuters porträtt av mej som kommer spelas utöver föreställningen i Radio inom kort. Återkommer med exakt datum och tid inom kort.

Laglig graffiti-vägg i Falkenberg!

Idag ringde lillbrorsan och tyckte att vi skulle spontant skulle åka och måla på den lagliga graffiti-väggen eller tunneln som det faktiskt är i Falkenberg, “Skrea strand”.

Så det gjorde vi, i vårsol och allt!

1graffalk

Jag hade ingen skiss med mej så fick slänga ihop en på plats. “Tötels” funkar alltid.

2graffalk

3graffalk

Det är ofta lite beslutsångest över vilken målning man måste tvingas måla över. Speciellt på lagliga väggar där det är smockfult med målningar. Men jag fick ta en vägg som råkat ut för “coola P12:or” som skrivit kuk och liknande skräp över en ganska tung målning.

4graffalk5graffalk6graffalk7graffalk8graffalk9graffalk10graffalk11graffalk

Självklart blev det två “Vine” filmer som den missbrukare jag är. (Dock på Willes mobil/konto då min dog)

Klipp 1! Klipp 2!

Skrea strand är hallands enda lagliga vägg (vad jag förstått). Men det är ett kul initiativ och uppskattas av lokalbefolkningen i Falkenberg. Var en hel del i blandade åldrar som stannade till och tyckte det blev fint vilket är kul. Det är ju skillnad på klotter och graffiti.

För ett tag sen så gjorde jag en film med “maskerade ligister”. Den kan man titta på här!

Rättegång med Mange Schmidt

Förra veckan damp det ner brev från Svea Hovrätt i brevlådan.

IMG_2789

IMG_2790

Det var en kallelse som vittne i “kiss-skandalen” med Mange Schmidt som egentligen inte är nån skandal enligt mej.

Jag har i alla fall fått vittna åt Mange och dokumenterade klart det hela med finskjortan på!

Turtlesbilen gjorde sej bra som improviserat kamerastativ ;)

IMG_2786

Här är en liten Vine snutt till och med man kan titta på!

https://vine.co/v/bFHnpLB5WQd

Det gick rätt bra och väntar med spänning på domen som kommer om en vecka.

Förlåt mej för jag har syndat!

Jag har behövt en ny plånbok rätt länge. Jag har kört rätt hårt på gamla Turtles plånkor från 90-talet ett tag nu men problemet är att dom fnasar sönder så fruktansvärt fort. Trycket bara ramlar av liksom.

I mitt sökande efter en “ny” retro plånbok så hittade jag denna för en väldigt rimlig peng. (Vintage Transformers grejer är i regel riktigt dyrt i dagsläget.)

En oöppnad Transformers-plånbok från 1984, så det är en riktigt gammal pjäs!

1tfp

Jag älskar verkligen hur förpackningen ser ut! Så jävla snyggt med rutnätet också.

Kolla, bilden skiftar när man vinklar plånboken!

2tfp3tfp

Jag hade dock så här i efterhand önskat att dom gjort så den skiftar från bil till robot. Hallå, det är en Transformers vi snackar om!

Denna köpte jag inte för att öppna utan för att displaya. Varför då? Saker är ju till för att användas. Mycket riktigt. Men! När man köper oöppnade saker så är dom ofta ca 10 gånger så dyra som en öppnad. Då köper man ju gärna den billiga öppnade i precis lika fint skick (mestadels).

Så varför köpa något oöppnat och dyrt då? Jo, jag har sån fetisch för retro förpackningar. Dom ser alltid så jävla snygga ut, snyggare än när man öppnat den.

Kommer ni inte ihåg hur hypad man kunde vara över en leksak/pryl som barn i sin svincoola paketering men efter att man öppnat den och fick den i handen så kände man ändå sej lite tom inombords. Jag menar det sitter ju ett helt team och bara designar förpackningar för att vi ska dras till att köpa produkten. Vilket också funkar.

Sen finns det såna som jag då, 29 år senare som fattat det och överlistat dessa sluga jävlar! Och klarar att bara titta på den, omvandlar det till nån slags njutning.

Att öppna till ex gamla action figurer anses ju till och med som en synd för större delen av alla samlare. Man förstör en liten bit historia som aldrig kommer tillbaks igen.

Men ibland, bara ibland. Om det finns så pass många skador på förpackningen kan det vara okej. Denna har några kantstöttningar och “creases” som vi samlare säger (eller veck på svenska) samt lite sprickor och hål i plastbubblan.

Jag övervägde länge, riktigt länge. Ni vet så man svettas över hela ryggen och får ångest. Så länge. Sen gjorde jag det. Jag öppnade den! Men fan vad fresch den är!! Man kan fortfarande känna lukten av plast. Ni vet som på nya badmadrasser man hade som barn, fantastisk lukt.

Här med den brutalt sargade TMNT plånkan som för bara ett år sen var i nyskick. R.I.P. (Jag har haft TMNT plånböckerna i färgerna blått och lila, har du någon som skräpar hemma köper jag den gärna!)

4tfp

Förpackningen har jag nu hängt upp på väggen istället. Funderar på att fylla en ram med massa gamla leksaksförpackningar från 80 och 90-talet. Har rätt mycket olika som ligger på hög i en låda här.

Detta var allt från dagens i-landsproblem!