Tillbaks i Halmstad och SVT på besök!

Det har varit lite radiotystnad här nu under flytten tillbaks till Halmstad. Det har varit mycket att göra.

Skolan är slut och jag är tillbaks på ruta ett som arbetslös trots att jag sökt jobb sen innan jul. Men strunt i det, att live uppdatera om tråkigheter spar jag gärna på.

Men! När jag var med i radio med Ametist har nu sänts (som jag ska leta upp länk till och posta här). Jag har varit med i Falkenbergsposten och Halmstad 7 Dagar också. Jag har dock inte hunnit läsa det än men ska hitta ett ex och scanna in och lägga upp här asap!

När jag väl kom hem till Halmstad så väntade en kul examens present från farsan!

En fin fin italiensk stllett (kniv som fäller ut bladet med ett knapptryck). Det kan verka lite lustigt att ge bort en “sån där” kniv i present. Men när jag var yngre samlade jag mycket på “exotiska och förbjudna” knivar, det var en sån där fas. Och nostalgisk som jag ofta är så passar den fint jämte min gamla och första stilett från back in the days som numera är trasig. Det är en klassiker som ofta syns i gamla filmer.

IMG_3713

Mycket saknas i min trånga lilla etta så i förrgår så gick jag och Dalia och köpte en väldigt estetiskt tilltalande röd soffa!

IMG_3748

Vi fick dock slänga den på pakethållaren hem. Men det är lugnt, jag är fan asstark! (I GTA San Andreas..)

IMG_3807

Det börjar forma sej till något. Det saknas fortfarande ett soffbord, men tänkte se om jag hittar något på Amnesty Loppisen ikväll. *Håller tummarna* (Nej, det gör jag inte, annars hade jag inte kunna skriva det här samtidigt. Det är typ fysiskt omöjligt.)

IMG_3769

Idag kom SVT på besök igen, tror det kan bli kul. Sänds på måndag!

IMG_3806

IMG_3803

Vine-missbrukare som jag är så passade jag på att göra ett “jag-önskar-att-klipp”.

http://seenive.com/v/951512895013941248

Nu kan man se mitt samarbete med Dramaten!

I måndags hade föreställningen En förlorad generation – röster från den nya arbetslösheten premiär på Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm.

Det är ett samarbete jag gjort med Regissören Marcus Lindeen där vi spelat in samtal om min tid som arbetslös. Som sen huvudskådespelaren Eric Stern lyssnat på i hörlurar och upprepar det jag har sagt.

Det har varit riktigt kul att göra och det har funnits mycket utrymme för humor som jag både tycker är kul men också viktigt att använda sig av när man ska berätta om sådana här saker. Så det inte blir långtråkigt som det lätt annars kan bli.

“Min” skådespelare som spelar mig har fått lite karaktärsförändringar och fler repliker för att passa in bättre i föreställningen.

För alla som missade den på premiären i måndags så kan man kan nu se hela föreställningen på SVT Play!

svt

Jag är riktigt nöjd över resultatet och tycker att både regissör och skådespelare gjort ett fantastiskt jobb!

Föreställningen kommer även spelas upp för riksdagen den 21 Maj.

 

Men nog med all text, vill ni inte se lite bilder från när jag var där? *konst paus* Klart ni vil!

Det började så här, vi anlände till Stockholm med tåg. Jag tänkte ta en klassisk bild när globen syntes men jag missade den så det blev den här istället.

Dram1

Sen drog vi till det überlyxiga hotellet Diplomat som Sveriges Radio redan hade pröjsat för. Där inne såg folk ut som karikatyrer av uppenbart rika människor och pratade som om dom vore med i “Duck Tales”, det var kul.

Dram2

I hotellrummet fanns det sängar. Sängar kan man sova i.

Dram4

Jag drack en dyr kall hotellcola och höll den lustigt placerad mellan benen.

Dram5

Sen drog vi till Dramaten för att möta upp regissören.

Dram6

Där gjorde vi snabb liveradio utanför entrén.

Dram7Dram8

Sen spanade vi in stora scenen som föreställningen skulle visas på. Sjukt mäktig!

Dram9279f3c5eb7f811e29a9d22000a1f979c_7

Sedan presenterades jag för Lotta Tejle som spelar coachen i föreställningen. Jag är rätt härdad och blir sällan starstruck men fan, Lotta Tejle alltså. Så jävla ballt! Hon är med i Smala Sussie bla (och massa Ulf Malmros filmer). Jag tog självklart en bild för att föreviga detta!

Dram10

I entrén stod tavlan som Aggro målat på oss. Fin fin!

IMG_3380

Sen var det föreställningsdags!

Untitled-1Untitled-2

Efteråt hoppade jag och regissören upp på scen för att tacka av publiken, självklart hade jag på mig Ghostbusters-dräkten! ;)

Dram12

Efter det fick jag springa lite akut till marmor foajen för att göra radio med Ametist som var väldigt kort efter.

Dram13

Det var riktigt kul och dom medverkande i panelen sa riktigt bra och starka saker. Detta sänds på fredag i Radio P1 kl 11:03.

IMG_3395Dram14

Sen kalasades det med nån slags kolsyrat vin.

b04211dcb82d11e2ad5622000a1f98e5_7Dram16Dram15

När det hade kalasats klart så skulle det sovas. Dalia hittade en morgonrock och tofflor.

Dram17

På morgonen innan vi lämnade hotellrummet så gjorde vi obligatoriska sänghopp.

Dram18Dram19

Loppisfynd!

Tänkte jag skulle slå ihop lite loppisfynd jag gjort på diverse ställen när jag åkt mellan Falkenberg och Halmstad den senaste tiden. Ofta hittar jag mycket småsaker hela tiden som VHS-filmer med tecknad film som är svår att få tag på, pins och annat man inte riktigt hinner uppdatera här om.

Men tänkte som sagt visa några av dom lite roligare fynden jag gjort.

En vintage Turtles-nyckelring för 5kr, med den där grovhuggna tidiga looken.

IMG_2641

Har aldrig varit mycket för att använda mej av knöliga nyckelringar men är lite sugen på att göra ett halsband av den då den har rätt storlek. Min första tanke för att spraya den i guldfärg men jag tror jag lämnar den som den är. Gillar den gröna slitna ytan, den är så klassisk och snygg på något sätt.

Jag har börjat samla på mej en hel del Mighty Max som var populära på 90-talet. Ni vet, äcklig skräckfigurshuvud man kan öppna så är det en liten miniatyrvärld i. (Tror samma tillverkare gjorde “Polly Pocket” som var samma koncept.) Har en till som inte är med på bild i form av en stor spyfluga. (Dessa är till salu då jag vet en del jagar dessa idag, maila bud).

IMG_2659

Ofta när jag maler igenom loppisar har jag med mej lillbrorsan eller Dalia. Dom brukar bli besvikna över att dom aldrig lyckas hitta några fynd men igår gjorde dom sina första fynd, samtidigt dessutom!

Wille hittade en Turtles-gubbe “Michelangelo” från 1988!

IMG_3095

Dalia hittade ett par svinfeta Adidas-shorts från 80-talet.

IMG_3096

Även Wille lyckades hitta ett par äkta gamla Adidas fast vita. Glömde fota, men dom figurerar där i bakgrunden. Även om fokus ligger på jättegod sprit och jättegod läsk (jo! det är den.)

IMG_3103

Jag hittade en riktigt fet New York t-shirt från 1989. Denna har såååå mycket potential med lite tygfärg. Jag menar lite flygplan har väl ingen dött av, eller?

IMG_3097

Gjorde också ett fynd med en hel hög Biker Mice-gubbar från 1993. Dessa hade jag nästan glömt av. Fick en riktigt flashback från julen 1994 när jag fick “Modo” (med robot arm) och hur glad jag blev, då han var en klar favorit med sin “Terminator arm” som jag kallade den. Lite kul med dessa är att en av deras motorcyklar är starkt inspirerad av Kanedas MC i 80-tals mangan och animen “Akira”. Se här: Akira MC, Biker Mice MC.

IMG_3098601885_447551451999394_797502970_n