Loppisfynd!

Jag jobbar och jobbar. Sen sover jag, äter middagar och kvällsmat. Sånt tar oändligt med tid. Det är tråkigt, men vad som är kul är min Instagtam som heter “GrimAvBlyberg“. Den kan man kolla på om man saknar mej och behöver den där dagliga dosen av mej mej mej, självgod som jag är. Lite snabba sketcher har jag gjort där nu också nu när man kan spela in filmer. Jag känner att framtiden är här!

Jag har gjort lite kul loppisfynd i veckorna som jag tänkte visa i form av digitala bilder här på Internet.

Först upp är en M.A.S.K VHS från 80-talet, dessa är lite klurigare att hitta just av gamla VHS:er så det var kul. Tio silverpengar kostade den. Sen hittade jag en Alf actionfigur som  jag först var skeptisk till om den var en original trots den väldigt korrekta detaljnivån. Med lite googling visade den sej vara en officiell figur tillverkad i Tyskland.

IMG_4084

Hittade också två schysta skjortor.

IMG_4160 IMG_4561

På Emmaus hittade jag en äkta NFL Redskins jeansjacka från 90-talet som var överfet. Det kändes som ödet, i jeansjackebehovs som jag är efter att min gamla blev stulen (eller trollkarladebort sej själv). Dessvärre var den den alldeles för stor. Så min mycket större lillebror fick köpa den. Snygg-snyggt!

IMG_4562

Jag har fått jobb!

Jag har nästan som en trend varit inaktiv med dåliga ursäkter ett tag nu. Det är ju lite trist då planen var att skriva varannan dag. Men denna gången beror det mycket på att jag har fått ett jobb!! Woohoo!

(Så här glad ser man ut då.)IMG_4116

Det är bara deltid men jag har lyckats få rätt mycket tider och jobbar i stort sett alla dagar i veckan fram till kl 21:00 på kvällen. Det är ett gäng skulder som jag har att betala om man säger så ;). Jag har ju inte jobbat sen fyra år tillbaka så det har blivit en del.

Men vad jobbar jag med då? Jo jag intervjuar folk via telefon om till ex revisions och rådgivningsbyråer mm. Det funkar och genererar jättemånga guldtior som man kan köpa roliga saker för. Jag har redan nu gjort en lista på saker jag velat ha i flera år. Till ex nya skor som INTE är på rea eller är begagnade. Mina “fin skor” idag är till ex tre år gamla som jag försökt att gå “mjukt” i för att slita minimalt på.

Jag får också väldigt mycket tid till att sitta och rita när jag jobbar på kontor. Det är väldigt kul för det är något jag inte gjort på många år.

IMG_4168IMG_4150IMG_4145IMG_4171IMG_4175IMG_4178IMG_4180

Jag har lite i smyg skrivit på en barnbok. Det kan låta rätt barnsligt, men vad förväntar man sej av en halvvuxen man som samlar på gamla 80-tals leksaker?

Jag vill inte avslöja något i förväg då det är något som kommer ta lång tid och som kommer jobbas på då och då mellan andra projekt. Men det ska vara lite i stilen av Pettson & Findus och Skrotnisse som jag själv är fanatisk av. På lördag ska jag även på ett möte.

Men på jobbet får jag tid att skissa upp lite på karaktärerna och dess omgivning.

IMG_4202

Sedan kommer jag sammanfatta alla skisser och reda ut en storyboard och måla allt i akvarell och tuschpennor.

Jag har varit med i TV igen!

Igår var jag med i SVT västnytt, det var kul. Nästan lika kul som fredagar.

“Ludvig Nyberg var arbetslös i två år. För att få utlopp för den frustration han kände gjorde han ett videoblogginlägg om ungas situation på arbetsmarknaden, videon fick en enorm spridning, ända upp till självaste statsministern.”

*Klicka på bilden för att komma till klippet*

ads

Jag har gjort radio med Ametist

När jag var i Stockholm för att titta på mitt Dramaten samarbete jag gjorde för ett par veckor sen så var jag även med och pratade i radio P1.

Vi var en panel som bestod av fem personer av olika bakgrund för att prata om arbetslöshet, programmet leddes av programledaren Ametist Azordegan.

Det var väldigt intressant att få höra fler personers syn av arbetslösheten och det sades många kloka ord.

Programmet börjar 02:10 minuter in. Jag börjar prata vid 17:15. Vi spelade in en timme men programmet har klippts ner till 30 min vilket är lite tråkigt då en del saker tvingats bort.

Lyssna här! http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=787&artikel=5531670

Dramaten& En förlorad generation – röster från den nya arbeDram13Dram14