Graffiti-uppdrag i Malmö!

Igår var jag i Malmö på graffiti-uppdrag hos Röda Stjärnan-butiken som säljer allt inom riktig militaria och airsoft. Butiken är i nuläget under uppbyggnad men börjar bli riktigt bra! Öppnar 9:e september då det även är massa rabatter i hela butiken.

Det blev en butikslogo som jag använde både cans och markers för att få till mer detaljer på. Jag tog lite bilder under dagen som ni kan kika på!

IMG_5862 IMG_5876 IMG_5910IMG_5911

Målningen skulle placeras mitt i en trappa, så då det var en utmaning i sej att bara att lyckas stå där. Men det blev riktigt bra!

IMG_5866

IMG_5871 IMG_5884 IMG_5914 IMG_5894 IMG_5915

 

Planen är att lägga en likadan i Göteborgsbutiken med inom kort.

Jag har gjort min egen Heat-dräkt!

Som jag tidigare skrivit så har jag börjat skrapa ihop ny utrustning att spela airsoft i.

Jag har tidigare gjort impressions (väldigt detaljerad efterliknelse av utrustning med ofta stor % med riktiga saker i) av US Marines Force Recon och US Navy Seals. Det såg till exempel ut såhär, 1 och 2.

Den beige overallen på bilden ovan blev senare grund till min Ghostbusters dräkt *klick*.

Det har sin charm att göra amerikanska specialförbands impersions men jag har alltid tyckt det känts lite för gjort, även om det är ballt att se på.

Sen är det ofta lite bökigt att gå runt som en stridsvagn med tung och ofta lite bökig utrustning (ingen flame mot dom som gör, what floats your boats och sånt ;) ). Jag föredrar personligen en mer slimmad gear för att lägga mer fokus på taktik och smidighet i spel.

Jag började till exempel att spela airsoft med en dyr handgjord Jason Vorhees (Fredagen den 13:e) mask vilket blev ett litet call sign för mej back in the days. Vilket jag saknar lite, så jag gick på det spåret igen när jag letade nytt tema kan man säga.

En film jag alltid gillat är Heat. Just värdetransportscenen i början är så jävla klockren. Som man kan se här, *klick*. Sen är filmen ett mästervärk på många andra plan också för den delen. Filmen vann till ex pris för mest realistiska vapenljud i dom vilda skottlossningarna i slutet. Klart sevärd kvalitetsfilm om man missat den.

Så jag studerade filmen noga, satt och pausade och förstorade upp tills jag fick ett hum om vad dom exakt hade på sej. Sen beställde jag massa prylar här och där från USA och skapade en egen Heat dräkt!

Jag ser det som en semi-impression, dvs grunden är som i filmen, rätt mask, uniform och ambulanspatchar etc men annat val av väst och bössa som då blev Grease gunen som jag tycker har en amerikansk “movie bad guy” look över sej.

Lite som om jag vore 6:e killen i crewet har jag tänkt. För att det inte ska bli allt för kopiera-rakt-av-tråkigt, men ändå få det där råa helhets intrycket som i filmen. Jag har dessutom lyckats få till det mesta att bestå av riktiga saker, dvs inga kopior.

Jens tog lite bilder i helgen, nu när utrustningen är uppvisningsklar! (Småsaker är fortfarande kvar, nita fast skyddsnät för ögon och tänder etc) Klicka på bilderna för större.

1HTS 2HTS 3HTS 4HTS 5HTS 6HTS

Jag har köpt en ny bössa! WWII

Som jag tidigare skrivit så har jag tänkt börja spela airsoft igen. Och för att det ska gå så måste jag köpa lite ny gear och vapen då jag sålt av det mesta av mina gamla saker.

Jag har ju alltid haft en förkärlek att välja udda vapen och sånt som inte är så vanligt framför till ex en M4/M16 som säkert 70% av airsoftare idag spelar med.

Jag tänkte att jag skulle ha en rumänsk AIMS kalashnikov som jag tidigare haft. Men så började jag samtidigt spana på ett kompakt och udda vapen till min tjej som också tänkt börja spela.

En M3A1 “grease gun” från andra världskriget. Men när hennes budget sket sej så var jag fortfarande så sjukt inställd på den där gamla WWII sprutan så jag köpte den till mej själv istället. Idag är ju AIMS inte en så ovanlig bössa längre med tanke på alla kinakloner som tillverkats. När jag hade min så var jag först i Sverige och endast 9st var tillverkade i hela världen, en del har hänt sen 2006 med andra ord.

Men jag ska inte tala illa om kinakloner, dom har också kommit en bit och har ofta en hög standard idag. “Grease gunen” jag köpte är till och med en klon som enligt mej är den mest ultimata kombinationen av dom tre AEG grease guns som airsofttillverkare idag erbjuder.

Det finns till ex dyra ARES men som har hög kvalitet. Rätt grön/grå färg som originalet och tillverkad i stål. MEN! som av nån cpanledning har sitt batteri i magasinet. Vilket bidrar till att man måste köpa 1 extra batteri till varje extra magg man också behöver “ute på fällt”. Det blir både dyrt och besvärligt att ladda upp inför varje spel i längden.

Sen finns det ICS som har batteriet på en smartare lösning inne i recivern. Dock är deras svartmålad vilket är en inkorrekt färg för en M3A1 som ska vara just grön/grå.

Och sen till sist, Snow Wolf som jag skaffat. Den har den rätta grön/gråa färgen, är tillverkad i stål, har batteriet placerat i pistolgreppet OCH är billigast!

1 2 3

M3A1 tillverkades i slutet av andra världskriget för att ersätta den dyra Thompson som tog lång tid att tillverka och hade en sämre träffyta jämfört med M3A1.

Här är en rätt rolig gammal instruktionsfilm som jämför dom båda och den tyska MP40.

 

M3A1 har även medverkat i mängder av gamla actionrullar. Här till ex i The Dirty Dozen, The Last Action Hero och Street Kings.

dirty-dozen-marvin600px-LAH003601px-SKM3A1Greasegun-1

Även i det fantastiska spelet Fallout New Vegas syns grease gunnen med!

Fallout_New_Vegas_13large

Jag har inte hunnit “fieldtesta” den ännu. Men hittills så skjuter den jämt och fint.  Helhetsintrycket är mycket bra än så länge. Jag upplever den som förvånansvärt tung  men det beror på att den i stort sett är en solid metallklump. Det är inte som idag där man till ex tillverkar kolv, pistolgrepp och handguard i plast för att få ett lättare vapen.

Det är helt klart en lite grovhuggen design med tanke på att den är närmare 70 år gammal men jag gillar det, det ger en lite mer utmaning att hantera. Tänker också behålla den clean och simpel utan rödpunktsikte etc.

 

Jag ger Snow Wolfs M3A1 Grease gun 8/10 i betyg.

4

Graffiti uppdrag

Igår så var jag i Falkenberg och gjorde ett graffiti uppdrag åt “Falkenbergs Airsoftbana” på deras fina inomhusbana.

3821478806a511e391de22000a9e023a_77a211a4606aa11e3800922000a9e5110_7948403b606a611e3b07922000a1fbd9b_7

Jag kommer även att lägga ett par till målningar där inom kort.

Jag har själv tidigare varit väldigt aktiv i airsoft sen 2003, men tagit det lite lugnt när ekonomin svackat ett par år. Så det är väldigt kul att se hur väl dom kommit igång med banan i Falkenberg sen vår bana i Halmstad försvann (som också var nordeuropas största).

Här är ett gammalt klipp från en tävling vi medverkade på. Rockade självklart Kalashnikov med dubbeltejpade magg.

Har även lyckats skrapa ihop en liten utrusning igen. Så att man kan springa av all gubbfett som börjas samlas när man tvångsmässigt använder datorspel som substitut. Bilder på det kommer inom kort!

Ghostbusters graffiti

När jag för första gången kom i kontakt med graffiti var jag ca 4-5 år och stod i en av tunnlarna i Fyllinge, Halmstad som jag är uppväxt i. Någon hade målat en stor “Slimer” på väggen. Det gröna slemmiga spöket från Ghostbusters som redan då var en av mina favoritfilmer.

För mej som gillade att teckna var kombinationen totalt mindblowing. Den har dessvärre sanerats för länge sen, men har alltid ekat kvar i mitt minne. Så därför blev jag så otroligt glad när jag på en promenad sett att nån ligistidiotjävel helt olagligt målat en Slimer i en av dom gamla tunnlarna i mitt gamla Fyllinge. Kolla!

IMG_5292IMG_5294

Något som gjorde mej lite starstruck var att Dan Aykroyds (skaparen av Ghostbusters filmerna) Crystalhead vodka gillade bilden. (Förmodligen hans assistent, men ändå! ;) )

IMG_5346

Dom som känner mej vet hur vamt om hjärtat Fyllinge ligger mej. Där fina minnen ligger och förblir orörda (minus den gamla Slimer målningen då), fyllda av gamla episka storslag med Action Force, Transformers och Turtles.

Jag spelade till och med in Lilla Sällskapets musikvideo just på min gamla gård i Fyllinge. Men det vet ni ju så klart redan, jag postar videon ändå.