Dramaten kör min föreställning igen!

För ett tag sen gjorde jag ett samarbete med Dramaten i Stockholm som hette “En förlorad  generation” av regissören Marcus Lindeen. Den visades på stora scen samt för Sveriges riksdag. Man kan fortfarande se den via Interwebz här: http://www.grimnyberg.se/?p=3838

Den handlar om min tid som arbetslös och hur man tänker utanför lådan och lagen när “cashen” inte rullar in som dom ska. Den är väldigt blandad av humor och en bitter vardag man tvingas leva i och bollas runt mellan oansvariga förmedlingar, vilket Marcus Lindeen satte grymt!

Untitled-1

Dram12

Men för några månader sen fick jag ett mail om att den ska visas på Dramaten igen!

Vilket är sjukt kul, men inte bara det utan självaste Danilo Bejarano som spelade Hamid i serien Tusenbröder ska spela mig denna gången. Även om jag är väldigt nöjd med Eric Sterns tolkning så ska det bli riktigt kul att se hur Hamid gör mig på scen.

8538471261_4449ff3377_c

Efter föreställningen 27:e November så kommer jag även ha ett samtal på scen med “bossen” på Arbetsförnedringen, Clas Olsson, tillförordnad generaldirektör på Arbetsförmedlingen. Så om det är något ni läsare redan nu skulle vilja ha svar på så har ni chansen nu. Kommentera nedan era frågor så ska jag försöka sammanställa dom på scen sen.

 

Så här skriver Dramaten själva i sitt pressmeddelande:

En förlorad generation – röster från den nya arbetslösheten

 Marcus Lindeens uppmärksammade föreställning är tillbaka.

 image003

En förlorad generation är en annorlunda föreställning om ungdomsarbetslöshet, med dokumentära röster som simultantolkas av skådespelare via hörlurar. En allvarlig och komisk föreställning om den nya arbetslösheten, där vi bland annat möter den unge Ludvig som i desperation planerade ett rån.

Manuset är huvudsakligen baserat på inspelningar och intervjuer som gjorts för föreställningen, men material har också hämtats ur dokumentärfilmer och radioprogram som berör ämnet arbetslöshet.

Medverkande: Danilo Bejarano, Emma Brommé, Emma Mehonic, Eva Melander, Mattias Silvell, Sanne Ahlqvist Boltes.

Spelas 26, 27, 28, 29 november kl 19.00, Målarsalen, Dramaten.

 Köp biljetter här

Samtal efter föreställningen: När inget annat hjälper

När vi talar om arbetslöshet – vad är anständigt i ett modernt samhälle? Finns det några drastiska men realistiska lösningar?
Clas Olsson, tillförordnad generaldirektör på Arbetsförmedlingen, talar med Ludvig Nyberg och Carlito, om deras erfarenhet av längre arbetslöshet.

Cecilia Garme är samtalsledare.

Fri entré till samtalet efter föreställning, i mån av plats.

27 november, efter föreställning, kl 20.15-21.15, Målarsalen, Dramaten

Om Ludvigs videoblogg: http://www.youtube.com/watch?v=rpMKEDkDoJc 

1378070_10152324426849546_539664048_n

Ses där!

Färska målningar i mitt område

Jag har precis flyttat till Linehed som ligger precis i gränsen till Andersberg här i Halmstad. I helgen var jag ute och kollade lite färska målningar i området.

IMG_7111

Här hittade jag en kille ur Dödskallegänet som målade nått skit från Super Mario och sabbade en annars fin höstdag. Nån som gick förbi tyckte det såg kul ut, men jag vet inte vart dom fått den skiten ifrån.

Bussviadukten mellan Andersberg och Eurostop.

IMG_7109IMG_7110

IMG_7144

I denna nerpissade gamla tunneln till Andersberg så hade nån klottrat kuk, hora och bög sen långt tillbaka. Men igår såg jag några måla färgstark graffiti över det. Himla tråkigt gjort av dom alltså.

IMG_7150

Idag var jag där igen för att få en bättre bild på målningen.

IMG_7171IMG_7172

Jag har även hört rykten om att det klättrar ninjor i tunneln vid Eurostop men det har jag inte hunnit få nån bild på än.

Jag är med i tidningen Halmstad 7 Dagar

Idag är jag med i tidningen Halmstad 7 Dagar och babblar om graffiti i Halmstad.

IMG_7053

För er som inte kan få tag i en fysisk tidning så kan man också läsa den på framtidsflugan Internet: http://hstd7dagar.se/News2.asp?idNews=4041 eller här: http://online.hstd7dagar.se/flashpublisher/magazine/684

Något väldigt kul som inte finns med på webben än, men som är tryckt på “min sida” är att Eva Marie Paulsson (S) hakat på Vänsterpartiets lagliga graffiti trend om att ta tag i en laglig vägg här i Halmstad. Kolla!

Eva marie

Jag vill dock understryka att Daniel som drev den väldigt uppskattade och lagliga väggen uppe på Roots/bastionen gjorde ett kanonjobb som tog tag i dom lagliga väggarna som faktiskt behövdes. Men att tiden och motivationen senare avtog. Och då alltså inte lades ned pga av den enstaka incidenten där några ynglingar inte kunde hålla sig från att klottra på en gammal mur som inte tillhörde dom lagliga väggarna. Inte heller att det missköttes från deras sida.

Men jag kan förstå att det är där allmänheten kan störa sig på detta och få en negativ bild av graffitin och förväxla det med klotter. Men att det är då det kan vara strategiskt bättre att lägga den lagliga väggen en liten bit utanför stan som det gamla nedlagda tegelbruket ligger på. Så man kan behålla allmänhetens positiva uppfattning om graffiti och kan fortsätta få ett sånt här stöd. Där det är svårare för den mindre grupp som avviker från vad som är okej och inte okej till att sabba för oss som brinner för konsten. En sån grupp kommer ju alltid finnas oavsett om det gäller graffiti, fotboll eller dopingskandaler i Olympiska spelen.

Jag är med i en utställning på Halmstad stadsbibliotek

För ett litet tag sen så skrev jag om när jag var på Carolina Falkholts graffiti-workshop som jag och min lillebror Wille gick på.

Senare skulle dom även välja ut fyra tavlor att visas på Halmstads stadsbibliotek i samarbete med Halmstad konsthall. I veckan var vi där och såg att både min och Willes tavla valts ut och står på bibblan, kolla! :)

1bgc

Willes till vänster och min till höger.

2bgc

Jag har kollat upp lite slappt hur länge dom står där men antar att dom finns kvar nån månad eller två.