Skjuter med pumphagel!

Idag var jag, Dalia, Wille och pangade lite i skogen. Inget värmer upp julkänslan som en rykande varm pipa… nej det lät fel, men ni fattar!

Idag hade vi med oss ett pumphagel. Jag har skjutit med rätt mycket “exotiska” vapen men alltid lyckats missa det klassiska pumphaglet. Men idag hade vi med oss ett, och det var underbart! Ytterligare en barndomsdröm att bocka av i listan.

Det var ganska slappt och lugnt uppstyrt jämfört med sist där vi också filmade när vi sköt saker som ser “coolt” ut i slowmotion. Den kan man se här: http://www.youtube.com/watch?v=dZ4w6BY7vqU

Men idag var det som sagt lugnt och “mysigt” så kameran fick stanna hemma. Men det blev en del bilder i alla fall.

ff68c1086bd711e39d8f0ece8b6f7149_7ed29a79e6bd911e3abda1229ad7d81e8_7daa8ca3c6bd911e392e30a2da99b08fd_7

Jag tog med en slatt av Montana färg (graffiti spray) som jag sköt sönder. Det sprutade rätt mycket färg som sträckte sig flera meter bak trots att det var så lite kvar i. Fick en idé om att sätta en canvastavla bakom nästa gång och skjuta ner ett par stycken i olika kaliber för att få ett snyggt splatter mönster på.

ad4f46886bd911e3af9d125892e7acd6_7

Jag tror också att den hade kunna bli en schyst lampa som bildar ett snyggt skuggspel när man sätter ljus i den. (Detta kommer att experimenteras!)

Dalia har aldrig någonsin skjutit med ett riktigt vapen, bara övat hardcore hemma på mitt Duckhunt till Nintendo 8-bit. Så idag tog hon oskulden.

0924719a6bda11e3ae0c0edde95f70c1_7

Jag filmade lite slappt med mobilen också (kunde inte hålla mig). Tyvärr har instagram croppat bort en del av bilden på sidorna så man inte ser vad man träffar. Men så här såg det ut när hon sköt: http://instagram.com/p/iRhaHnSAba/

Wille pangar: http://instagram.com/p/iRZ9DFSAfB/

Jag pangar sprayburken och nån 1.5l petflaska. Återigen croppar instagram bort typ halva bilden och kvaliten blev lite knasig efter att klippet skickats via ett sms. Men så här såg det ut: http://instagram.com/p/iREsGASATT/

Jag har gjort ett graffiti-uppdrag på ett gym i Halmstad!

Jag är helt snurrig i bollen när jag skriver det här. Jag har målat graffiti två dagar i rad sent in på kvällen. Kul som fan med andra ord!

Det jag försöker säga är att i helgen så genomförde jag och mitt crew ett graffiti-uppdrag i Halmstad på gymmet Ultimate, i deras Crossfit rum.

IMG_7667 IMG_7670

Min “Slimer” klar.

IMG_7677 IMG_7679

Min lillebror Wille dök även in och klädde pallarna med lite färg.

IMG_7682

IMG_7692

Dag 2.

IMG_7697 IMG_7700 IMG_7701 IMG_7704

Min “Pro-Bot” klar! Ca 4×3 meter stor.

IMG_7706 IMG_7714

Ytterligare en referensbild för att visa på hur stor den blev. Min största målning hittills. (Även om texten jag gjorde för en butik i Malmö fortfarande är längst, http://www.grimnyberg.se/?p=4112 )

IMG_7715

 

Vill du ha något målat på vägg, så går det alltid att maila mig på: LudvigGrimNyberg@gmail.com

Vi filmade även en del på plats. Jag riggade upp en “timelaps kamera” på stativ och Jens Lundgren kikade in en snabbis och tog lite schyssta vinklar med sin DSLR. Tänkte klippa ihop något kul från dessa två dagarna, i veckan.

Förresten, ni har väl inte glömt spä på mitt ego genom att gå in och gilla min facebook-sida va? När vi når 200 likes släpps en ny videoblogg! Filmz 4 Gillz –> https://www.facebook.com/GrimNyberg

En förlorad generation på Dramaten

I veckan så var det nypremiär av föreställningen “En förlorad generation – röster från den nya arbetslösheten” som jag medverkat i. Föreställningen är regisserad av Marcus Lindeen och visades på Dramaten, i Stockholm.

Som jag skrivit tidigare så är det några förändringar bland skådespelare. Bla så är det Danilo Bejarano som gestaltar mig på scen denna gången. Sist var det Eric Stern.

Folk undrar så klart vem jag tyckte som spelade mig “bäst”. Men det är väldigt svårt att bedöma vem som gjorde det bäst då båda gör mig väldigt bra, fast på olika sätt. Jag gillar hur dom båda ändå lyckas få till min humor som jag tycker är väldigt viktig.

Det är nästan lite synd att nya versionen inte spelades in så folk som inte var där själva kan skapa sin egen uppfattning, men den gamla finns fortfarande uppe på svtplay för dom som missat! http://www.svtplay.se/klipp/1205831/en-forlorad-generation-roster-fran-den-nya-arbetslosheten?beskrivning=1

IMG_7334

Jag och Marcus Lindeen.

IMG_7385

Efteråt var jag även med i samtal på scen med generaldirektör för arbetsförmedlingen samt rapparen Carlito lett av journalisten Cecilia Garme.

IMG_7345 IMG_7369 IMG_7359 IMG_7352

Jag är fortfarande väldigt tacksam för alla som medverkat i föreställningen och framförallt Marcus Lindeen som gjort detta möjligt. Jag har ju alltid haft väldigt mycket mer att berätta sen videobloggen jag gjorde 2010 men inte haft mental ork att gå vidare med allt. Det är ju väldigt påfrestande att prata om och det är lätt att man fastnar med offerkoftan på. Men föreställningen gav min röst verkligen rättvisa.

Det kändes också väldigt skönt att så många på plats var så förestående och ändå kom med peppande ord. Bla Eva Röse som efter föreställningen kom fram och kramade om mig.

Dagens Nyheter kom även med komplimanger dagen efter, kul!

IMG_7376

Jag och Jens Har varit på Novemberfestivalen

Förra helgen så var jag och min bästaste bästis Jens Lundgren iväg på Novemberfestivalen i Trollhättan, Sveriges största kortfilmsfestival för unga filmare. Vi tävlade i tungviktsklassen med vår musikvideo “Din gård” som vi gjorde åt bandet Lilla Sällskapet.

Här är en bild på hela “hallandsgänget” som var  där med nolltrefem. Ingen av oss vann men se så lyckliga vi ändå såg ut, helt ovetande om vad som inte ska ske.

IMG_7288

Jag brukar vara rätt dålig på att fota Jens. Ofta är jag istället med på alla bilder som stackars Jens tvingats ta. Så denna gången tänkte jag att jag skulle dokumentera Jens, jag har ju ändå en gammal fotoutbildning i ryggsäcken.

Så, här är Jens på vårt hotellrum. Hashtag: MYSIGT.

IMG_7278

Här är Jens och jättemånga människor som var tvungna att se vår film, ha! Där Fick dom.

IMG_7296

Här är både jag och Jens med snygga miner som matchar våra snygga häftiga festivalpass.

IMG_7286

Här är både jag och Jens igen men också Jossie Saade från nollrefem. (Syster till Eric Saade.) Det hamnade i tidningen. Där kallades jag också för “Grip” och har pluggat på Kristineberg. Men det vet ju alla att det ska vara Katrineberg.  Läs hela här: http://ttela.se/nojekultur/film/1.578126-natverk-i-fokus-pa-arets-filmfestival

Untitled-1

Här är Jens på galamiddag. Den var god.

IMG_7302

Här är en frukost, den var också god.

IMG_7291

Här är jag och Jens igen, fast i en buss. Jens var trött.

IMG_7306

 

Glöm förresten inte bort att gilla min häftiga men också självgoda sida på Facebook. För när vi når 200 gills så släpps nya videobloggen som bla innehåller teasers med fräsiga projekt jag och Jens har kämpat med ett tag nu!

https://www.facebook.com/GrimNyberg