Nya, fast gamla leksaker!

Jag har varit riktigt dålig på att slänga upp alla roliga 80-tals leksaker jag får hem då och då. Det blir mest att man glänser för Internet med häftiga inlägg från uppdrag och roliga tillställningar.

Det är inte det att jag slutat samla, utan mer att jag har för dåligt med tid för att hinna med att lägga upp allt. Och när jag väl får tid har solen hunnit försvinna ner, så man inte kan få ett schysst dagsljus när det blir dags att fota av sakerna.

Men inte idag! För idag kom en stor låda med massa kul! (Som jag fotade trots solen gått ner, beware of korniga bilder.)

En oöppnad Transformers från 1986, Två “Giant” turtlar från 1989 och en oöppnad Robocop från 1988.

1leksttr 2leksttr 3leksttr

Älskar verkligen box arten på baksidan på dessa! Nån dag (när jag lyckas rota mig mer permanent någonstans) så ska jag fan göra en hel väggmålning med någon av dessa Transfomers “baksidemotiv”.

4leksttr

Robocop med tillhörande smatterband, som jag antar ska simulera smällarna från hans pistol. Tillverkad av Kenner (Star Wars, Ghostbusters, Batman, Terminator 2 mm).

5leksttr

Även här är cardarten sjukt charmig.

6leksttr 7leksttr

Blev sjukt impad av hur brutalt stora turtlarna var. Här jämte en normalstor turtle som storleksjämförelse.

8leksttr

Minns att Frej från Maskinen berättade att han hade just den här stora Donatello som barn. Men att hans mamma tyckte det var lite för våldsamt och istället bytade ut hans vapen till en flöjt. Jag söker för övrigt just denna Donatellons vapen, då jag/Donatello saknar sitt.

Ytterligare storleksjämförelse, här jämte två av dom allra största robotarna (Scorponok och Overlord) som släpptes i den första Transformers vågen “G1″.

9leksttr 10leksttr

Tänkte för övrigt tipsa om gruppen Köp/sälj/byt/stjäl actionfigurer på facebook som man kan göra mycket roliga fynd på. Det måste inte alltid vara dyrt att samla på gamla kära leksaker från förr. Ofta handlar det om att vara på rätt plats på rätt tillfälle.

Admin på sidan som gärna inte vill kalla sig admin, har också en kul leksaksblogg –>  Hjaelte.wordpress.com

2014 års första graffiti-målning!

Jag har precis satt min första graffiti-målning för 2014.

Det blev en explosiv Super Mario, på Backlist i Varberg. Jag har även mixat in lite pärlplattor från sköna gamla Nintendo 8-bit spel, som jag velat prova att kombinera med graffiti rätt länge men aldrig fått chansen förens nu.

Jag testade även denna gången att skissa upp mitt motiv med blyerts innan, istället för med en can. Det gick väldigt bra och man slipper få dom där tjocka lager-på-lager-linjerna som lätt blir när det är flera nyanser inblandade.

Här är lite bilder från processen, i vanlig ordning!

skiss

1VBSMG 2VBSMG 3VBSMG 4VBSMG 5VBSMG 6VBSMG 7VBSMG 8VBSMG 9VBSMG 10VBSMG 11VBSMG 12VBSMG

Jag har gjort en life-size ninja turtle!

Jag har lite då och då som många sett på min instagram, jobbat på en life-size turtle-gubbe åt butiken Backlist i Varberg. Den ska fungera som mobil reklamskylt med valfri text i en pratbubbla som går att ändra om för varje gång.

Här är lite bilder från processen.

Först gjorde jag en liten skiss efter en av mina egna turtles-figurer. Efter det skissade jag upp det stort på en plywoodskiva.

1tmntsklt

När jag blivit nöjd med formen så sågade jag ut “gubben”.

2tmntsklt 3tmntsklt

Jag gjorde även två jack i skivan så man kan trycka i två ben så att den kan stå upp själv och orka lite väder och vind. Borrade även två hål i botten så att man kan fästa den med lås runt en stolpe etc. Så turtle-gubben inte rymmer ;).

Sen fick han stå och vila i mitt hobbyrum en stund.

4tmntsklt

Efter det var det dags för att spraymålas, som blev i Backlistgaraget här i Halmstad.

5tmntsklt 6tmntsklt 7tmntsklt

Andra sidan fick lila band istället för röda. Så det blir både Raphael och Donatello, two in one!

8tmntsklt

Sista detaljerna gjorde jag med markers, eller spritpenna som det kallas i folkmun. Sedan skeppades han iväg till sitt nya hem, Backlist-butiken i Varberg. Där står han nu och stoltserar i skylten och på gator och torg.

11tmntsklt 12tmntskl

 

Dom som varit uppmärksamma kanske har sett att det kommit till fler flikar uppe i panelen i min startsida. Jag nu även lagt till en portfolio med alla tidigare graffiti/konst-uppdrag jag gjort. Man hittar den HÄR eller längst upp i panelen under fliken “Graffiti portfolio”.