R.I.P. Tegelbruket

I Halmstad finns ett stället som kallas tegelbruket, som blivit ett känt ställe i hela landet att både kolla och måla graffiti på. Tegelbruket har uppskattats väldigt mycket bland graffare, fotografer, urban explorers och vanliga hundrastande svenssons.

Många stora graffitinamn har under åren låtit dom stora tegelväggarna prydas av massa kul färg. Till nyligen, när rivningen satte igång till fördel för nya lägenheter, eller om det var ett köpcentrum. Jag vet inte så noga, det är mest jobbigt att Hallands tydligaste graffiti-histioria försvinner.

(Här hade jag tänkt infoga massa coola bilder på stället, men hittar dåligt i mina mappar och får hänvisa till dessa istället. Men ni kan väl bara låtsas att det är lika häftigt som jag upplever att stället är.)

Dom två första är från när rivningen startat.

IMG_1303 10547126_259976510860165_550429434_n3HTS 5HTS

Jag var där en runda idag med (* som ville testa sin nya kamera. Jag tänkte att jag skulle spara en bit historia innan det är för sent och valde ut dom två största tegelblocken med färg på jag kunde hitta och tog med dom hem!

IMG_3204

Passade perfekt i mitt vardagsrumsfönster. Kände att He-man figuren “Stonedar” matchade temat, som kan bli en sten.

IMG_32ss32

Lite senare tyckte jag att motivet på tegelblocket såg bekant ut. Det gjorde mig jävligt glad när jag insåg att det var från Appears burner han gjorde 2013. Känns som en jackpot på val av tegel där, kolla!

appear

Transformern som kunde bli en pistiol.

Ibland så slänger jag ut låga bud i auktioner, bara för att.

Ibland vinner jag dom också, vilket är sjukt kul (för mig). Denna gången blev det en efterlängtad transformers, den onda decepticons ledaren Megatron!

Jag har aldrig sett denna i “verkligheten” förr, utan bara hört min storebror berätta om den och läst i serietidningarna som barn. Transformern som kunde bli en pistol.

Nyfikenheten har spunnit runt i min hjärna, hur den såg ut, hur den transformerade sig etc.

Förra veckan kom han!

1megatrontfg1

Älskar att den har dom officiella “Walther” markingsen med, precis som den riktiga pistolen.

2megatrontfg1

Väldigt imponerad att den designades redan 1974 i japan, innan transformers faktiskt existerade. Många av dom tidiga robotarna kommer från andra japanska leksaksserier, för flera år senare att ingå i det som skulle bli transformers med en egen animerad show mm.

3megatrontfg1

När jag väl bildgooglat i vuxenålder hur han faktiskt såg ut i verkligheten så har jag blivit förskräckt över hur ful han sett ut i robot-mode. Men egentligen är dom flesta bara sjukt slappt transformerade. Tyckte han var jävligt ball med tanke på dom tekniska svårigheterna som finns med att få ett objekt till att bli ett helt annat.

4megatrontfg1 5megatrontfg1 6megatrontfg1

 

Megatron tillhör lätt min top tre transformerslista, sjukt underhållande leksak.

Vi har varit på Urban Summer!

Förra helgen så var jag, Wille och (* på Urban Summer festivalen i Kungsbacka. Vi höll i workshops och körde livegraff. Kan nog vara den roligaste festivalen jag jobbat på hittills, jävligt skön energi!

Jag är skulle uppskatta på att det var totalt ett par hundra kids som hann testa vår vägg, vi fick åka till Göteborg två extra gånger bara för att köpa in ytterligare lass med sprayfärg. Galet högt tryck var det.

Här är ett gäng bilder som vi hann ta emellan.

1KBGUSMW 2KBGUSMW 2KBGUSMW (2)

Dom hade precis byggt ett gäng ramper som dom gärna ville få pimpade med graff.

En klassiker är att folk ofta har för små ytor för att graffiti ska få plats och se vettiga ut (med tanke på hur tjocka munstyckena är till sprayburkarna som påverkar storleken på strålen, och fysikens lagar,). Men jag tog mig kragen och tänkte att nu fan ska jag pressa ihop något och sätta ett nytt personligt rekord med den tightaste ytan, så det gjorde jag ju så klart!

3KBGUSMW 4KBGUSMW 5KBGUSMW6KBGUSMW 7KBGUSMW

Även Aggro kom på besök!

8KBGUSMW10KBGUSMW9KBGUSMW

(* pimpade en liten killes skateboard, så han kunde rulla med stil till dagis.

11KBGUSMWIMG_2308

Jag sprayade ner en massa barns kläder med graffiti. Efter önskemål då, så klart!

IMG_2301

Wille fick också en ramp (eller box, jag har ingen aning vad skatearkidsen kallar den, häftigt namn på engelska är det med stor sannolikhet) att måla.

12KBGUSMW

En fin fin liten stuga fick vi också att bo i.

14KBGUSMW 15KBGUSMW

Jag gillar alltid att få lite utmaningar och klura ut nya saker på uppdrag. Så en ramp målade jag om till en 3D boombox!

20KBGUSMW21KBGUSMW22KBGUSMW23KBGUSMW

Pontus från Kungsbacka som vi träffade när vi gjorde studieresa till Lund och Malmös lagliga väggar med Kungsbacka och Halmstad kommun fick också en plats mellan Willes och min Slimer att måla. Sjukt skillad kille, detta blev hans femte målning.

16KBGUSMW 17KBGUSMW 18KBGUSMW 19KBGUSMW

 

Vi missade tyvärr crew-gruppbilden, men vi fanns där, i deras sinnen och hjärtan…

fdfasdad

 

För övrigt för alla som tycker inlägget på bloggen går i slowmotion som Neo i Matrix så kan man alltid glå på min instagram “GrimNyberg”.