Jag har gjort min egen Heat-dräkt!

Som jag tidigare skrivit så har jag börjat skrapa ihop ny utrustning att spela airsoft i.

Jag har tidigare gjort impressions (väldigt detaljerad efterliknelse av utrustning med ofta stor % med riktiga saker i) av US Marines Force Recon och US Navy Seals. Det såg till exempel ut såhär, 1 och 2.

Den beige overallen på bilden ovan blev senare grund till min Ghostbusters dräkt *klick*.

Det har sin charm att göra amerikanska specialförbands impersions men jag har alltid tyckt det känts lite för gjort, även om det är ballt att se på.

Sen är det ofta lite bökigt att gå runt som en stridsvagn med tung och ofta lite bökig utrustning (ingen flame mot dom som gör, what floats your boats och sånt ;) ). Jag föredrar personligen en mer slimmad gear för att lägga mer fokus på taktik och smidighet i spel.

Jag började till exempel att spela airsoft med en dyr handgjord Jason Vorhees (Fredagen den 13:e) mask vilket blev ett litet call sign för mej back in the days. Vilket jag saknar lite, så jag gick på det spåret igen när jag letade nytt tema kan man säga.

En film jag alltid gillat är Heat. Just värdetransportscenen i början är så jävla klockren. Som man kan se här, *klick*. Sen är filmen ett mästervärk på många andra plan också för den delen. Filmen vann till ex pris för mest realistiska vapenljud i dom vilda skottlossningarna i slutet. Klart sevärd kvalitetsfilm om man missat den.

Så jag studerade filmen noga, satt och pausade och förstorade upp tills jag fick ett hum om vad dom exakt hade på sej. Sen beställde jag massa prylar här och där från USA och skapade en egen Heat dräkt!

Jag ser det som en semi-impression, dvs grunden är som i filmen, rätt mask, uniform och ambulanspatchar etc men annat val av väst och bössa som då blev Grease gunen som jag tycker har en amerikansk “movie bad guy” look över sej.

Lite som om jag vore 6:e killen i crewet har jag tänkt. För att det inte ska bli allt för kopiera-rakt-av-tråkigt, men ändå få det där råa helhets intrycket som i filmen. Jag har dessutom lyckats få till det mesta att bestå av riktiga saker, dvs inga kopior.

Jens tog lite bilder i helgen, nu när utrustningen är uppvisningsklar! (Småsaker är fortfarande kvar, nita fast skyddsnät för ögon och tänder etc) Klicka på bilderna för större.

1HTS 2HTS 3HTS 4HTS 5HTS 6HTS

One thought on “Jag har gjort min egen Heat-dräkt!

  1. Tjena, jag tänkte köra heat-tema på årets halloween fest. Och undrar var jag får tag i uniform/patchar ?

    Tacksam för snabbt svar!

    Mvh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− three = 2

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>