Jag är med i tidningen Halmstad 7 Dagar

Idag är jag med i tidningen Halmstad 7 Dagar och babblar om graffiti i Halmstad.

IMG_7053

För er som inte kan få tag i en fysisk tidning så kan man också läsa den på framtidsflugan Internet: http://hstd7dagar.se/News2.asp?idNews=4041 eller här: http://online.hstd7dagar.se/flashpublisher/magazine/684

Något väldigt kul som inte finns med på webben än, men som är tryckt på “min sida” är att Eva Marie Paulsson (S) hakat på Vänsterpartiets lagliga graffiti trend om att ta tag i en laglig vägg här i Halmstad. Kolla!

Eva marie

Jag vill dock understryka att Daniel som drev den väldigt uppskattade och lagliga väggen uppe på Roots/bastionen gjorde ett kanonjobb som tog tag i dom lagliga väggarna som faktiskt behövdes. Men att tiden och motivationen senare avtog. Och då alltså inte lades ned pga av den enstaka incidenten där några ynglingar inte kunde hålla sig från att klottra på en gammal mur som inte tillhörde dom lagliga väggarna. Inte heller att det missköttes från deras sida.

Men jag kan förstå att det är där allmänheten kan störa sig på detta och få en negativ bild av graffitin och förväxla det med klotter. Men att det är då det kan vara strategiskt bättre att lägga den lagliga väggen en liten bit utanför stan som det gamla nedlagda tegelbruket ligger på. Så man kan behålla allmänhetens positiva uppfattning om graffiti och kan fortsätta få ett sånt här stöd. Där det är svårare för den mindre grupp som avviker från vad som är okej och inte okej till att sabba för oss som brinner för konsten. En sån grupp kommer ju alltid finnas oavsett om det gäller graffiti, fotboll eller dopingskandaler i Olympiska spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


six − = 1

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>