Dramaten kör min föreställning igen!

För ett tag sen gjorde jag ett samarbete med Dramaten i Stockholm som hette “En förlorad  generation” av regissören Marcus Lindeen. Den visades på stora scen samt för Sveriges riksdag. Man kan fortfarande se den via Interwebz här: http://www.grimnyberg.se/?p=3838

Den handlar om min tid som arbetslös och hur man tänker utanför lådan och lagen när “cashen” inte rullar in som dom ska. Den är väldigt blandad av humor och en bitter vardag man tvingas leva i och bollas runt mellan oansvariga förmedlingar, vilket Marcus Lindeen satte grymt!

Untitled-1

Dram12

Men för några månader sen fick jag ett mail om att den ska visas på Dramaten igen!

Vilket är sjukt kul, men inte bara det utan självaste Danilo Bejarano som spelade Hamid i serien Tusenbröder ska spela mig denna gången. Även om jag är väldigt nöjd med Eric Sterns tolkning så ska det bli riktigt kul att se hur Hamid gör mig på scen.

8538471261_4449ff3377_c

Efter föreställningen 27:e November så kommer jag även ha ett samtal på scen med “bossen” på Arbetsförnedringen, Clas Olsson, tillförordnad generaldirektör på Arbetsförmedlingen. Så om det är något ni läsare redan nu skulle vilja ha svar på så har ni chansen nu. Kommentera nedan era frågor så ska jag försöka sammanställa dom på scen sen.

 

Så här skriver Dramaten själva i sitt pressmeddelande:

En förlorad generation – röster från den nya arbetslösheten

 Marcus Lindeens uppmärksammade föreställning är tillbaka.

 image003

En förlorad generation är en annorlunda föreställning om ungdomsarbetslöshet, med dokumentära röster som simultantolkas av skådespelare via hörlurar. En allvarlig och komisk föreställning om den nya arbetslösheten, där vi bland annat möter den unge Ludvig som i desperation planerade ett rån.

Manuset är huvudsakligen baserat på inspelningar och intervjuer som gjorts för föreställningen, men material har också hämtats ur dokumentärfilmer och radioprogram som berör ämnet arbetslöshet.

Medverkande: Danilo Bejarano, Emma Brommé, Emma Mehonic, Eva Melander, Mattias Silvell, Sanne Ahlqvist Boltes.

Spelas 26, 27, 28, 29 november kl 19.00, Målarsalen, Dramaten.

 Köp biljetter här

Samtal efter föreställningen: När inget annat hjälper

När vi talar om arbetslöshet – vad är anständigt i ett modernt samhälle? Finns det några drastiska men realistiska lösningar?
Clas Olsson, tillförordnad generaldirektör på Arbetsförmedlingen, talar med Ludvig Nyberg och Carlito, om deras erfarenhet av längre arbetslöshet.

Cecilia Garme är samtalsledare.

Fri entré till samtalet efter föreställning, i mån av plats.

27 november, efter föreställning, kl 20.15-21.15, Målarsalen, Dramaten

Om Ludvigs videoblogg: http://www.youtube.com/watch?v=rpMKEDkDoJc 

1378070_10152324426849546_539664048_n

Ses där!

One thought on “Dramaten kör min föreställning igen!

  1. Pingback: En förlorad generation på Dramaten | Grim Nyberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− six = 1

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>