Jag har gjort en life-size ninja turtle!

Jag har lite då och då som många sett på min instagram, jobbat på en life-size turtle-gubbe åt butiken Backlist i Varberg. Den ska fungera som mobil reklamskylt med valfri text i en pratbubbla som går att ändra om för varje gång.

Här är lite bilder från processen.

Först gjorde jag en liten skiss efter en av mina egna turtles-figurer. Efter det skissade jag upp det stort på en plywoodskiva.

1tmntsklt

När jag blivit nöjd med formen så sågade jag ut “gubben”.

2tmntsklt 3tmntsklt

Jag gjorde även två jack i skivan så man kan trycka i två ben så att den kan stå upp själv och orka lite väder och vind. Borrade även två hål i botten så att man kan fästa den med lås runt en stolpe etc. Så turtle-gubben inte rymmer ;).

Sen fick han stå och vila i mitt hobbyrum en stund.

4tmntsklt

Efter det var det dags för att spraymålas, som blev i Backlistgaraget här i Halmstad.

5tmntsklt 6tmntsklt 7tmntsklt

Andra sidan fick lila band istället för röda. Så det blir både Raphael och Donatello, two in one!

8tmntsklt

Sista detaljerna gjorde jag med markers, eller spritpenna som det kallas i folkmun. Sedan skeppades han iväg till sitt nya hem, Backlist-butiken i Varberg. Där står han nu och stoltserar i skylten och på gator och torg.

11tmntsklt 12tmntskl

 

Dom som varit uppmärksamma kanske har sett att det kommit till fler flikar uppe i panelen i min startsida. Jag nu även lagt till en portfolio med alla tidigare graffiti/konst-uppdrag jag gjort. Man hittar den HÄR eller längst upp i panelen under fliken “Graffiti portfolio”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 3 = four

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>