Nya, fast gamla leksaker!

Jag har varit riktigt dålig på att slänga upp alla roliga 80-tals leksaker jag får hem då och då. Det blir mest att man glänser för Internet med häftiga inlägg från uppdrag och roliga tillställningar.

Det är inte det att jag slutat samla, utan mer att jag har för dåligt med tid för att hinna med att lägga upp allt. Och när jag väl får tid har solen hunnit försvinna ner, så man inte kan få ett schysst dagsljus när det blir dags att fota av sakerna.

Men inte idag! För idag kom en stor låda med massa kul! (Som jag fotade trots solen gått ner, beware of korniga bilder.)

En oöppnad Transformers från 1986, Två “Giant” turtlar från 1989 och en oöppnad Robocop från 1988.

1leksttr 2leksttr 3leksttr

Älskar verkligen box arten på baksidan på dessa! Nån dag (när jag lyckas rota mig mer permanent någonstans) så ska jag fan göra en hel väggmålning med någon av dessa Transfomers “baksidemotiv”.

4leksttr

Robocop med tillhörande smatterband, som jag antar ska simulera smällarna från hans pistol. Tillverkad av Kenner (Star Wars, Ghostbusters, Batman, Terminator 2 mm).

5leksttr

Även här är cardarten sjukt charmig.

6leksttr 7leksttr

Blev sjukt impad av hur brutalt stora turtlarna var. Här jämte en normalstor turtle som storleksjämförelse.

8leksttr

Minns att Frej från Maskinen berättade att han hade just den här stora Donatello som barn. Men att hans mamma tyckte det var lite för våldsamt och istället bytade ut hans vapen till en flöjt. Jag söker för övrigt just denna Donatellons vapen, då jag/Donatello saknar sitt.

Ytterligare storleksjämförelse, här jämte två av dom allra största robotarna (Scorponok och Overlord) som släpptes i den första Transformers vågen “G1″.

9leksttr 10leksttr

Tänkte för övrigt tipsa om gruppen Köp/sälj/byt/stjäl actionfigurer på facebook som man kan göra mycket roliga fynd på. Det måste inte alltid vara dyrt att samla på gamla kära leksaker från förr. Ofta handlar det om att vara på rätt plats på rätt tillfälle.

Admin på sidan som gärna inte vill kalla sig admin, har också en kul leksaksblogg –>  Hjaelte.wordpress.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − = two

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>